.
Κατηγορία MotoGP
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024 09:27

Παραδοχή Ezpeleta – Μείωση των αεροδυναμικών στα MotoGP το 2027

Αφουγκράστηκε ο επικεφαλής της Dorna τις γνώμες πρακτικά όλων των εμπλεκόμενων στο MotoGP (εκτός της Ducati) για τα αεροδυναμικά; Δείτε τι είπε.

Όπως είναι γνωστό, το 2027 αναμένεται μεγάλης έκτασης αναθεώρηση των κανονισμών του MotoGP, καθώς το βιβλίο προβλέπει ακριβώς αυτό, κάθε 5 χρόνια. Η αλλαγή αυτή θα σημάνει την 6η πενταετία των MotoGP, που ξεκίνησαν ως κλάση το 2002 και ήδη έχει πέσει στο τραπέζι, η μείωση του κυβισμού των μοτοσυκλετών στα 850 κυβικά. Σύμφωνα με ρεπορτάζ ιταλικών μέσων, η επόμενη δραστική αλλαγή θα αφορά την αεροδυναμική και τον περιορισμό του ρόλου της.

Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του που αναδημοσιεύθηκαν από ιταλικά μέσα, ο Carmelo Ezpeleta παραδέχθηκε ότι θα περιοριστούν τα αεροδυναμικά βοηθήματα, χωρίς φυσικά να γίνει πιο συγκεκριμένος. Είπε: «Έχουμε ολοκληρώσει τον κανονισμό που θα αφορά το 2024. Σίγουρα θα υπάρχει μείωση στα αεροδυναμικά. Θα θέλαμε να καταργήσουμε και το σύστημα μείωσης ύψους στις μοτοσυκλέτες (σ.σ. κατά τις εκκινήσεις). Θα δούμε τι θα γίνει, αλλά σίγουρα θα είναι πολύ μικρότερα».

Παράλληλα, ο Ezpeleta τόνισε την σημασία της ύπαρξης αναβατών με εφεδρικό ρόλο, στις ομάδες, φέρνοντας για παράδειγμα τον Pol Espargaro και τον Dani Pedrosa στην KTM, που μπορούν να μπουν στην δράση οποιαδήποτε στιγμή, σε περίπτωση τραυματισμού άλλου αθλητή: «Αν ήμουν εργοστάσιο, θα είχα εφεδρικούς αναβάτες. Προς το παρόν οι μόνοι που το κάνουν σε ένα επίπεδο, είναι οι άνθρωποι της KTM».

Τέλος, ο Ισπανός απάντησε για το αν ανησυχεί, σε ερώτηση για τυχόν δημιουργία σωματείου από τους αναβάτες του MotoGP: «Μου φαίνεται πολύ καλό και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Αυτό που κατάλαβα ήταν ότι οι αναβάτες χρειάζονται έναν άνθρωπο που θα μιλάει για όλους τους. Κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, τρέχουν από εδώ και απο εκεί... Ωστόσο, πιστεύω ότι κανένα άθλημα δεν έχει την σχέση που έχουμε εμείς με τους αθλητές μας. Κανένα άλλο άθλημα, εν τω μέσω Σαββατοκύριακου, δεν κάνει συναντήσεις με όλους τους αθλητές για να ακούσει τι έχουν να πουν. Στην αρχή ήταν για λόγους ασφάλειας, τώρα είναι για πολλά πράγματα»  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024 09:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon