Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 12:26

Η Pirelli συνεχίζει ως αποκελιστικός προμηθευτής ελαστικών στα WSBK

 

Ανανέωση του συμβολαίου με την Dorna

 

H Pirelli θα συνεχίσει να αποτελεί τον αποκλειστικό προμηθευτή των ελαστικών για τα πρωταθλήματα WSBK, τουλάχιστον μέχρι και το 2020, μετά από την ανανέωση του σχετικού συμβολαίου μεταξύ αυτής και της Dorna.

Η ιταλική εταιρεία ήταν η πρώτη που αποτέλεσε αποκλειστικό προμηθευτή ελαστικών σε έναν μεγάλο αγωνιστικό θεσμό των δύο τροχών, όπως τα WSBK. Το 2004 ανέλαβε εξολοκλήρου το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, παίρνοντας το ρίσκο του όλου εγχειρήματος, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο η μονομάρκα στα ελαστικά μπορεί να βελτιώσει τον ανταγωνισμό.

Το συμπέρασμα που προέκυψε ήταν ένα μεγάλο ΝΑΙ και σίγουρα αυτό έπαιξε ρόλο και στην υιοθέτηση της ίδιας φιλοσοφίας και από τα MotoGP, το 2009.

Μέχρι το 2020 λοιπόν στo WSBK η Pirelli, η οποία μεταξύ άλλων έχει επίσης αναλάβει ως αποκλειστικός προμηθευτής και την νεοσύστατη κατηγορία των World Supersport 300.  

 

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 12:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube