.
Κατηγορία ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ
Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016 10:38

Rally Dakar 2016, 12η μέρα, San Juan-Villa Carlos Paz

 

Πρώτη νίκη Yamaha τα τελευταία 3 χρόνια, με Rodriguez

 

Ο Helder Rodriguez έκανε την επίθεση του, την 12η και προτελευταία μέρα του Rally Dakar 2016, πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη για φέτος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Yamaha είχε να κερδίσει 3 χρόνια στον αγώνα!
 
Τα εμπόδια για την μεγαλύτερη μέρα του Rally Dakar 2016 (931 συνολικά χιλιόμετρα, με 481 χιλιόμετρα ειδικής) ήταν οι λάσπες, και το πετρώδες έδαφος που διέλυσε τα ελαστικά των μοτοσυκλετών, εξαφανίζοντας την πρόσφυση προς το τέλος της ημέρας.
 
O Rodriguez υπέφερε από πυρετό στα πρώτα στάδια του Rally Dakar 2016, κάτι που δεν τον άφησε να αναδείξει τις ικανότητες του όπως θα μπορούσε.
 
Όμως την προτελευταία μέρα του Rally, έχοντας ανακάμψει από την αρρώστια που τον ταλαιπωρούσε (αξιοσημείωτο το πώς τα κατάφερε να κάνει κάτι τέτοιο, τρέχοντας καθημερινά στο Rally), αποφάσισε να κάνει την επίθεση του. Και η επίθεση απέδωσε, δίνοντας του μια νίκη με μεγάλη μάλιστα διαφορά χρόνου από τους υπόλοιπους -ακόμα κι όταν δέχθηκε ποινή 3 λεπτών στο τέλος της ημέρας!
 
OYB00T0Q5JLHZ2SNUZI4
 
Σημαντικότερο όμως είναι το γεγονός πως ο Rodriguez (#7) έφτασε σε απόσταση βολής τους δύο προπορευόμενους αναβάτες του στη γενική (τον 3ο Quintanilla και τον 4ο Benavides), και όπως δήλωσε ο ίδιος, είναι έτοιμος να παλέψει για μία θέση στο βάθρο, την τελευταία μέρα του αγώνα. Τέσσερα λεπτά τον χωρίζουν από τον Quintanilla, και μόλις ένα δευτερόλεπτο από τον Benavides! Αν δεν είχε δεχτεί και την ποινή...
 
Toby Price KTM 450 RALLY Dakar 2016
 
Όσον αφορά τον Toby Price (#3) τερμάτισε 2ος στην 12η μέρα, ενώ στα αρχικά στάδια είχε και τον Antoine Meo να τον συνοδεύει για παν ενδεχόμενο. Κι ενώ ο πεντάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro Meo βρισκόταν στην τρίτη θέση γενικής... καταστροφή! Σαράντα χιλιόμετρα πριν το τέλος της ημέρας είχε πτώση, όπου χτύπησε το χέρι του, και τερμάτισε με δυσκολία, 33 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα πίσω από τον Rodriguez.
 
Antoine Meo KTM 450 RALLY Dakar 2016
 
Έτσι, ο rookie του Dakar Meo (#49) έπεσε στην 6η θέση στη γενική κατάταξη.
 
auto dakar 2016 part 2 8
 
Τρίτος τερμάτισε ένας ακόμα rookie που διακρίνεται όσο κανείς άλλος rookie φέτος, ο Kevin Benavides (#47) της Honda Λατινικής Αμερικής, που βρίσκεται 4ος γενικής μόλις 4 λεπτά πίσω από τον Quintanilla της Husqvarna.
 
Stefan Svitko KTM 450 RALLY Dakar 2016
 
Τέταρτος ήρθε ο Stefan Svitko της ΚΤΜ (#5, 2ος γενικής), που διατήρησε απόσταση ασφαλείας περίπου 16 λεπτών στη γενική κατάταξη από τον 3ο γενικής Quintanilla.
 
EA1V1TWWOWCKO2BHU0NM
 
Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Adrien Van Beveren (#42) της Yamaha, που διατήρησε την 7η θέση του στη γενική, διατηρώντας την 3η θέση στην κατάταξη των rookies, πίσω από τους Benavides και Meo. 
 
Laia Sanz KTM 450 RALLY Dakar 2016
 
Η εκπληκτική Laia Sanz (#12) υποφέροντας από αμυγδαλίτιδα, με πυρετό ΚΑΙ ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΗ ΚΛΕΙΔΑ από πτώση τερμάτισε 15η, ενώ βρίσκεται 16η γενικής, ενώ ο Alain Duclos με τη Sherco βρίσκεται πολύ πίσω, στην 42η θέση. Ο Duclos είχε μια απίστευτη ατυχία, όταν σε μία στάση του κάποιος του... έκλεψε το κράνος, και ο αναβάτης της Sherco αναγκάστηκε να συνεχίσει μέχρι το τέλος της ημέρας χωρίς κράνος!
 
Στα ATV η νίκη πήγε στον Marcos Patronelli, με τον αδελφό του Alejandro στην 5η θέση. Στη γενική, ο Marcos προηγείται με 4 λεπτά διαφορά από τον Alejandro και με σχεδόν... δύο ώρες διαφορά από τον 3ο, Sergei Karyakin! Και οι πρώτοι 6 αναβάτες τρέχουν με Yamaha Raptor.
 
Σήμερα, Σάββατο 16/1/2015 είναι η τελευταία ημέρα του Rally Dakar 2016 (μήκους 700 χιλιομέτρων με 180 χλμ. ειδική), με τερματισμό στο Rosario.
Θα είναι ο Toby Price ο πρώτος Αυστραλός που θα νικήσει στο Dakar; Θα πάρει τη 2η θέση ο Svitko; Ποιος θα είναι τρίτος; Σύντομα κοντά σας, με όλες τις απαντήσεις.
 

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2017 18:51

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon