.
Κατηγορία ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ
Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 11:02

Rally Dakar 2016, 7η μέρα, Uyuni-Salta

 

Εκτός αγώνα ο Matthias Walkner!

 

Στην αρχή της 7ης μέρας του Rally Dakar 2016, όταν ο ήλιος ήταν χαμηλά και η ορατότητα περιορισμένη, ο Matthias Walkner της ΚΤΜ που βρισκόταν στην 3η θέση της γενικής είχε μια άσχημη πτώση, με αποτέλεσμα κάταγμα στο μηριαίο οστό και εγκατάλειψη του αγώνα.
 
Συγχαρητήρια αξίζουν στον μεγάλο Πορτογάλο αναβάτη Paulo Goncalves του HRC, ο οποίος ακολουθούσε τον Walkner, και σταμάτησε να τον βοηθήσει, χάνοντας 11 λεπτά. Ευτυχώς η διοργάνωση έκοψε αυτά τα λεπτά από τον χρόνο του Goncalves -όπως όφειλε- και έτσι η ανθρώπινη κίνηση του Goncalves δεν είχε τελικά αντίκτυπο στην προσπάθεια του όσον αφορά στον αγώνα. Ο Walkner μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και υπεβλήθη σε επιτυχημένη εγχείρηση.

walkner2

Ο Joan Barreda τελικά δεν ξεκίνησε την ημέρα, εγκαταλείποντας τον αγώνα, με επίσημη αιτία της εγκατάλειψης ένα τραυματισμό στο χέρι, αποτέλεσμα πτώσης που είχε κατά τη ρυμούλκηση του από τον Ceci την επεισοδιακή 6η μέρα.
 
Μία ακόμη εγκατάλειψη στην 7η μέρα ήρθε από την ομάδα της Honda Λατινικής Αμερικής, καθώς ο Javier Pizzolito αποφάσισε να σταματήσει τον αγώνα, καθώς υπέφερε από πτώση που είχε την 6η μέρα, όπου είχε χτυπήσει στο κεφάλι.
 
Την έκπληξη έκανε ο rookie Antoine Meo της ΚΤΜ, καθώς κέρδισε την 7η μέρα (η πρώτη του νίκη στο Dakar), ενώ βρίσκεται στην 6η θέση γενικής, 21 λεπτά πίσω από τον Goncalves! Δεύτερος ήταν ο πολύ δυνατός Kevin Benavides της Honda Λατινικής Αμερικής, που είναι 5ος γενικής, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε ο Paulo Goncalves, που σε συνδυασμό με την 5η θέση του Toby Price (ΚΤΜ), αύξησε ελαφρώς την διαφορά του στη γενική.
 
Μιλώντας για τη γενική κατάταξη, ο Goncalves προηγείται του Price με διαφορά τριών λεπτών και δώδεκα δευτερολέπτων, ενώ ακολουθούν ο Stefan Svitko (KTM) με διαφορά εννέα λεπτών και είκοσι τεσσάρων δευτερολέπτων και ο Pablo Quintanilla της Husqvarna, δεκαοκτώ λεπτά και έξι δευτερόλεπτα πίσω από τον Goncalves. Πρώτος αναβάτης Yamaha είναι ο Helder Rodriguez στην 7η θέση, ενώ τα Sherco των Duclos και Pedrero βρίσκονται στις θέσεις 9 & 10.

dak16 goncalves 01668 dppi

Η νίκη στα ATV πήγε στον Sergei Karyakin, ενώ οι αδελφοί Patronelli έμειναν από δυνάμεις στο τέλος της ημέρας, τερματίζοντας στις θέσεις 5 (Alejandro) και 6 (Marcos). Στη γενική κατάταξη προηγείται ο Alejandro, με τον Marcos τρία λεπτά και τριάντα έξι δευτερόλεπτα πιο πίσω.
 
Σημειώστε πως η 2η ειδική, στο τέλος της ημέρας διακόπηκε λόγω έντονης καταιγίδας. Η επόμενη μέρα από την 7η ήταν μέρα ξεκούρασης και ανασυγκρότησης, πριν οι αναβάτες και οι οδηγοί συνεχίσουν τον αγώνα την 8η μέρα, επιστρέφοντας στην Αργεντινή.
 

Φωτογραφίες

Βίντεο

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016 09:21

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon