.
Κατηγορία ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ
Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2017 11:04

IOMTT 2017, ο αγώνας RL360 Quantum Superstock

 

16η νίκη Hutchinson, Podium Lock-Out από τη BMW!

 

Στον αγώνα της κατηγορίας Superstock του ΙΟΜΤΤ 2017, ο Ian Hutchinson πήρε μια θριαμβευτική νίκη -την 16η της καριέρας του στο ΤΤ- ενώ και οι πρώτοι 4 τερματίσαντες συμμετείχαν με BMW S 1000 RR!

Η νίκη του Ian Hutchinson ήταν η τρίτη συνεχόμενη του στα Superstock, και η δεύτερη του για το ΙΟΜΤΤ 2017, μετά από τα Superbike.

hutchinson2

Ο αναβάτης της Tyco BMW (φωτό άνω) τέθηκε επικεφαλής από τον πρώτο γύρο μέχρι το τέλος του αγώνα, για να πάρει τη νίκη με διαφορά 22.4 δευτερόλεπτα από τον 2ο Peter Hickman. Τρίτος ήταν ο Dan Kneen, ο οποίος ανέβηκε για πρώτη φορά σε βάθρο στο ΤΤ.

Η διοργάνωση είχε πριν τον αγώνα προειδοποιήσει τους αναβάτες για δυνατούς ανέμους στο Crosby Hill και για υγρά σημεία στο οδόστρωμα σε Ginger Hall, Ramsey Hairpin και Hillberry.

michael rutter

Στην αρχή ήταν ο γερόλυκος Michael Rutter (φωτό άνω) που προηγήθηκε, με ένα δευτερόλεπτο διαφορά από τον Hutchinson, με τον James Hillier να εγκαταλείπει απογοητευμένος στο Ballacraine.

Μέχρι όμως το Ballaugh (όπου γίνεται και το αλματάκι στη φημισμένη Ballaugh Bridge) ο Hutchinson είχε περάσει μπροστά, και ξεκίνησε να χτίζει διαφορά.

Πίσω του βρισκόταν ο Rutter, κατόπιν ο Hickman, ο Kneen, ο Dean Harrison και ο Michael Dunlop.

Στον πρώτο γύρο ο Hutchinson έγραψε 131.109 μίλια την ώρα μέση ωριαία (211 χλμ/ώρα) με τη διαφορά του στα 4.5 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο πλέον Hicman.

Δυστυχώς με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου είχαμε εγκαταλείψεις από τους Bruce Anstey, Conor Cummins και Gary Johnson.

dan kneen

Στον δεύτερο γύρο ενώ αρχικά η διαφορά του Hutchy από τους κυνηγούς του έπεσε ελαφρά στα 4.1 δευτερόλεπτα, κατόπιν ανέβηκε στα 7,8, ενώ πιο πίσω ο Kneen (φωτό άνω) πέρασε τον Rutter για την τελευταία θέση του βάθρου, μετά τον 2ο Hickman.

Στον δεύτερο γύρο ο Hutchinson έγραψε 130.673 μίλια την ώρα, ενώ στο pit stop άλλαξε τον πίσω τροχό της μοτοσυκλέτας του, και έκανε και κάποιες αλλαγές στην μπροστινή ανάρτηση.

Παρά την αλλαγή τροχού, η διαφορά του Hutchinson από τον δεύτερο Hickman διπλασιάστηκε στον 3ο γύρο, ανεβαίνοντας στα 13,6 δευτερόλεπτα. Ο Hickman με τη σειρά του βρισκόταν 10 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Kneen, με τον Rutter 4o να δέχεται την επίθεση του Michael Dunlop, ο οποίος λίγο αργότερα πέρασε 5ος.

Στον τελευταίο γύρο η διαφορά Hutchinson-Hickman βρισκόταν στα 12.4 δευτερόλεπτα, ενώ ο Rutter πέρασε και πάλι μπροστά από τον Dunlop.

winners

Ο Hutchinson ανέβασε ρυθμό, σημειώνοντας τον ταχύτερο γύρο του αγώνα με 131.639 μίλια την ώρα (211.85 χλμ/ώρα), και τερματίζοντας έτσι πρώτος, με μια διαφορά 22.4 δευτερολέπτων από τον Hickman. Όλες οι μοτοσυκλέτες του βάθρου ήταν BMW S 1000 RR!

O Rutter κατάφερε να αντέξει στην πίεση του Dunlop, τερματίζοντας 4ος, και αυτός με BMW. Παράλληλα ο Dean Harrisson πέρασε τον M. Dunlop, για να κλείσει εκείνος την πρώτη πεντάδα.

Η νίκη του Hutchinson τον έθεσε επικεφαλής στο Πρωτάθλημα Joey Dunlop, με τον Hickman δεύτερο και τους M. Dunlop & Kneen να ισοβαθμούν στην 3η θέση.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 14:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon