.
Κατηγορία ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 13:06

AMA SX 2018, 2ος αγώνας, Houston

 

Νίκη για Anderson, πρώτος στην βαθμολογία (+full video)

 

Στο Houston του Texas, στο στάδιο Angel, πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος αγώνας για το αμερικάνικο πρωτάθλημα Supercross μπροστά σε ένα κοινό που έφτασε τους 49.841 θεατές! Μεγάλος κερδισμένος της βραδιάς στα 450SX ο Jason Anderson (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing).

 450SX: Νίκη για Anderson, πτώση για Musquin!

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του Anderson στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Texas. Ο Αμερικανός αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Husqvarna, εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Eli Tomac, που αναρρώνει από το τραυματισμό  που απέκτησε στον προηγούμενο αγώνα, αλλά και την πτώση στον αγώνα του πρωτοπόρου στην βαθμολογία Marvin Musquin (Red Bull KTM Factory Racing) και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη που μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Στην αρχή του αγώνα ο Anderson έμεινε πίσω από τους Ken Roczen (Honda HRC) και Justin Barcia (Monster Energy/Knich/Yamaha Factory) με τον αναβάτη της Honda να ηγείται βάζοντας δύσκολα στους υπόλοιπους. Ο Anderson διατήρησε απόσταση βολής από τους δύο πρώτους και με 11 περίπου λεπτά να απομένουν πέρασε εύκολα μπροστά από τον Barcia μετά από λάθος του αναβάτη της Yamaha. Ο Roczen που δείχνει να έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του, συνέχισε να έχει τα ηνία του αγώνα με διαφορά περίπου τρία δευτερόλεπτα από τον Anderson. Ο αναβάτης της Husqvarna κατάφερε να καλύψει αυτή τη διαφορά σε σύντομο χρονικό διάστημα και έκανε επιτυχημένη επίθεση στον Roczen, επτά λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα. Ο αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Honda έμεινε κοντά στον Anderson προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί λάθος, το οποίο δεν ήρθε όμως ποτέ. Έτσι ο Anderson πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού και με τη νίκη του αυτή πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας. Δεύτερος ο Roczen που είδε βάθρο για δεύτερο σερί αγώνα (αντίστοιχα πέρσι είχε δύο νίκες στους δύο πρώτους αγώνες πριν χτυπήσει) με τον Barcia να τερματίζει τελικά τρίτος.

Αυτό είναι η 4η νίκη  του Anderson στο αμερικάνικο Supercross και το πέμπτο σερί βάθρο του Αμερικανού, αν μετρήσουμε και τα τρία τελευταία από πέρσι που δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, έχοντας αποκτήσει και σταθερότητα. Ο μέχρι πρότινος, πρωτοπόρος της βαθμολογίας Musquin, μετά την εγκατάλειψή του έπεσε στη 10η θέση της βαθμολογίας.

 450SX: Αποτελέσματα-Βαθμολογία

450SX - Κατάταξη Αναβατών, Top 10

  1. Jason Anderson, Husqvarna
  2. Ken Roczen, Honda
  3. Justin Barcia, Yamaha
  4. Cole Seely, Honda
  5. Weston Peick, Suzuki
  6. Justin Brayton, Honda
  7. Blake Baggett, KTM
  8. Broc Tickle, KTM
  9. Joshua Grant, Kawasaki
  10. Jeremy Martin, Honda

450SX - Βαθμολογία Αναβατών, Top 10

  1. Jason Anderson, 49
  2. Ken Roczen, 42
  3. Justin Barcia, 42
  4. Cole Seely, 36
  5. Weston Peick, 36
  6. Justin Brayton, 33
  7. Broc Tickle, 30
  8. Joshua Grant, 28
  9. Blake Baggett, 27
  10. Marvin Musquin, 26

 250SX: Plessinger για την πρωτιά

Στο πρωτάθλημα της δυτικής περιφέρειας ο Joey Savatgy (Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki) ήταν εκείνος που πρωταγωνίστησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα μπροστά από τους Shane McElrath (Troy Lee Designs/Red Bull/KTM) και Adam Cianciarulo (Monster Energy/Pro Circuit/Kawasaki). Υπολόγιζε ωστόσο χωρίς τον Aaron Plessinger (Monster Energy/Yamalube/Star/Yamaha Racing) που εκκίνησε 10ος, πέρασε σιγά-σιγά όποιον βρήκε μπροστά του, συμπεριλαμβανομένου και του Savatgy και έκανε δική του την καρό σημαία! Τρίτος στο βάθρο ο νεαρός Chase Sexton, για το πρώτο βάθρο της μικρής ακόμη καριέρας του, μόλις στη δεύτερη επαγγελματική του συμμετοχή!

 250SX: Αποτελέσματα-Βαθμολογία

250SX (West) – Κατάταξη Αναβατών, Top 10

  1. Aaron Plessinger, Yamaha
  2. Joey Savatgy, Kawasaki
  3. Chase Sexton, Honda
  4. Shane McElrath, KTM
  5. Christian Craig, Honda
  6. Mitchell Oldenburg, Yamaha
  7. Adam Cianciarulo, Kawasaki
  8. Bradley Taft, Nixa, Yamaha
  9. Kyle Chisholm, Yamaha
  10. Justin Hill, Suzuki

250SX (West) - Βαθμολογία Αναβατών, Top 10

  1. Aaron Plessinger, 49
  2. Shane McElrath, 45
  3. Joey Savatgy, 42
  4. Adam Cianciarulo 37
  5. Chase Sexton, 36
  6. Christian Craig, 36
  7. Mitchell Oldenburg, 34
  8. Justin Hill, 29
  9. Bradley Taft, 27
  10. Kyle Chisholm, 27

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλη την βραδιά του αγώνα supercross στο Houston (προκριματικά και αγώνες και για τις δύο κατηγορίες) από το επίσημο κανάλι του πρωταθλήματος, σε χαμηλή ανάλυση.

Επόμενος αγώνας, ξανά στο Anaheim, όπου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος, στις 20 Ιανουαρίου.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 16:08

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon