.
Κατηγορία ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 14:43

Yamaha XMAX 300 – Υπάρχουν 10 MAX λόγοι για να το κάνεις δικό σου!

Το 2017 η Yamaha προχώρησε σε μια εκτεταμένη ανανέωση του XMAX, δημιουργώντας την έκδοση των 300 κ.εκ. Αναβάθμιση, επανασχεδίαση και αλλαγές σχεδόν σε όλους τους τομείς είχαν ως αποτέλεσμα ένα νέο ουσιαστικά scooter, αισθητά βελτιωμένο σε σχέση με το μοντέλο των 250 κ.εκ.Το 2017 η Yamaha προχώρησε σε μια εκτεταμένη ανανέωση του XMAX, δημιουργώντας την έκδοση των 300 κ.εκ. Αναβάθμιση, επανασχεδίαση και αλλαγές σχεδόν σε όλους τους τομείς είχαν ως αποτέλεσμα ένα νέο ουσιαστικά scooter, αισθητά βελτιωμένο σε σχέση με το μοντέλο των 250 κ.εκ.

Το XMAX 300 μας άφησε πάρα πολύ καλές εντυπώσεις στην δοκιμή του (XMAX 300 / XMAX 300 IRON MAX)  και θυμόμαστε σύντομα και περιεκτικά τους λόγους για αυτό:

1. Εξαιρετικός κινητήρας 

yamaha xmax 300 10 10

Aνήκει στην νέα γενιά των “Blue Core” μηχανικών συνόλων, με την Yamaha να μην αρκείται απλά στην αύξηση της χωρητικότητας, η οποία από 249, πήγε στα 292 κ.εκ. Ο κινητήρας έχει βελτιωμένο σύστημα εισαγωγής με νέους αυλούς και βαλβίδες, offset τοποθέτηση πιστονιού, νέα σχεδίαση του θαλάμου καύσης και ειδική αντιτριβική επίστρωση στο εσωτερικό του κυλίνδρου. Αθόρυβη και πολιτισμένη λειτουργία, χαμηλή κατανάλωση λόγω των μικρότερων τριβών και σημαντική αύξηση της ισχύος,   με +7,6 ίππους σε σύγκριση με το X-MAX 250. Διατυπωμένο αναλυτικά, έχει ως εξής: 27, 6 ίπποι στις 7.250 σ.α.λ., έναντι 20,1 στις 7.500 του XMAX 250 και 2,95 κιλά ροπής στις 5.750, έναντι 2,1 στις 6.000 σ.α.λ.

2. Ποιότητα κύλισης... μοτοσυκλέτας 

yamaha xmax 300 10 2


Στη σέλα του XMAX απολαμβάνεις μια αίσθηση που θυμίζει μοτοσυκλέτα σε ότι αφορά στο κράτημα και στην σταθερότητα με 100% ευκολία και πρακτικότητα scooter όμως! Το XMAX φροντίζει να φιλτράρει όλα τα τα “κακώς κείμενα” της ασφάλτου, προσφέροντας στον αναβάτη ηρεμία πνεύματος και μια κάθε άλλο παρά αγχωτική εμπειρία οδήγησης. 

3. Χαμηλή κατανάλωση

gascomingfromgreenpump


Όπως διαπιστώσαμε και στην δοκιμή του XMAX, οι απαιτήσεις του σε καύσιμο είναι πολύ μικρές, και μέσα στην πόλη, μπορεί κανείς να επιτύχει τιμές κάτω των 4 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα. Ακόμα και αν το XMAX πιεστεί πολύ όμως, η κατανάλωση του δεν “ξεφεύγει”, με την μέγιστη μέση τιμή που καταγράψαμε σε συνθήκες όπου το XMAX κινούταν πολύ γρήγορα, ναι είναι 4,6 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα. 

4. Τraction Control & ABS 

2020 yam xmax300 eu mdnm1 act 001 03 72576dddd

Καμία παραχώρηση σε θέματα ασφάλειας, με το XMAX 300 να φέρει στον standard εξοπλισμό του TCS (Traction Control) και ABS, με τα δύο συστήματα να αποτελούν ασπίδα προστασίας στους αστικούς δρόμους μειωμένης πρόσφυσης και οπουδήποτε άλλου όπου η βροχή και η σκόνη δημιουργούν προβλήματα στην πέδηση και στο άνοιγμα του γκαζιού. 

5. Smart Key 

yamaha xmax 300 10 5


Ξεχάστε τα κλειδιά, κάντε την ζωή σας πιο εύκολη και απλή. Με το σύστημα ξεκλειδώματος και εκκίνησης smart key, αρκεί να έχετε το μπρελόκ μαζί σας και όποτε πλησιάζετε το scooter αυτό σας αναγνωρίζει ασύρματα, επιτρέποντας εκτός των άλλων να σηκώσετε την σέλα και να έχετε πρόσβαση στην τάπα πλήρωσης του ρεζερβουάρ, χωρίς κλειδιά  και πρόσθετες κλειδαριές. Πέραν αυτών, από το μπρελόκ του smart key, μπορείτε επίσης να ξεκλειδώσετε το scooter από απόσταση αλλά και να το... βρείτε στην περίπτωση που το έχετε παρκάρει σε συνωστισμένους χώρους στάθμευσης, με το scooter να αναβοσβήνει τα φώτα, πατώντας απλά ένα κουμπί. 

6. Αποθηκευτικοί χώροι 

yamaha xmax 300 10 4


Κάτω από την σέλα του XMAX 300 έχει διαμορφωθεί ένας πολύ μεγάλος αποθηκευτικός χώρος, φωτιζόμενος από LED, ικανός να χωρέσει δύο full face κράνη και μικροπράγματα. Επιπρόσθετα,  υπάρχουν δύο πρακτικά ντουλαπάκια στην ποδιά, με το αριστερό εξ αυτών να ασφαλίζει από το κεντρικό κλείδωμα και να προσφέρει παροχή 12V ρεύματος για την φόρτιση smartphones ή άλλων συσκευών και gadgets.

7. Προστασία και άνεση 

2020 yam xmax300 eu mdnm1 det 012 03 72589dddddd


Το XMAX 300  διαθέτει χώρους και ευρύχωρη σέλα δύο τμημάτων, με την άνεση τόσο για τον οδηγό όσοι και για τον συνεπιβάτη, να προσφέρεται απλόχερα, ακόμα και όταν οι διαδρομές είναι πολύωρες. Η ζελατίνα, προσφέρει πολύ καλή προστασία , με την ποδιά να καλύπτει αποτελεσματικά τα κάτω άκρα του οδηγού, από νερά και αέρα. 

8. Δυναμική σχεδίαση 

yamaha xmax 300 10 3


“Αιχμηρό” και σύγχρονο σε  design, το XMAX ακολουθεί τις σχεδιαστικές γραμμές των TMAX, σε μια παρουσία που έχει όμως την δική της ξεχωριστή ταυτότητα. Όσοι επιθυμούν ακόμα πιο δυναμικό παρουσιαστικό, διαθέσιμη είναι επίσης η έκδοση IRON MAX, με σχεδιαστικές και αισθητικές πινελιές sport / custom ύφους. 

9. Eξοπλισμός 

yamaha xmax 300 10 6

Τα φώτα του XMAX είναι LED τεχνολογίας, με ότι σημαίνει αυτό για την αξιοπιστία και την σταθερότητας τους. Η πληροφόρηση του οδηγού βασίζεται σε ένα πληρέστατο πίνακα οργάνων με δύο αναλογικά “ρολόγια” (στροφόμετρο & ταχύμετρο) και μια ευανάγνωστη LCD οθόνη ανάμεσα τους με πληθώρα ενδείξεων, που περιλαμβάνουν στάθμη καυσίμου και θερμοκρασία περιβάλλοντος. Επίσης, το XMAX 300 φέρει πλαϊνό αλλά και κεντρικό stand. 

10. Δώρα! 

yamaha xmax 300 10 11


Με την αγορά οποιαδήποτε έκδοσης XMAX, παίρνετε δώρα αξίας 440 ευρώ, που περιλαμβάνουν εργοστασιακό Top Case μαζί με την σχάρα υποστήριξης του καθώς μια πολύ πρακτική εργοστασιακή τσάντα κονσόλας για να αποθηκεύετε και να έχετε άμεση πρόσβαση σε μικροαντικείμενα.

Δείτε τα Yamaha XMAX 300 στους ακόλουπυς συνδέσμους: 

Yamaha XMAX 300
Yamaha XMAX IRON MAX 300

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon