.
Κατηγορία TEXNIKA
Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2016 15:39

Bosch WaterBoost: Σύστημα ψεκασμού του θαλάμου καύσης με νερό! - Video

 

13% μεγαλύτερη οικονομία, 4% λιγότεροι ρύποι, 5% περισσότερη δύναμη!

 

H Bosch παρουσίασε το WaterBoost, ένα πανέξυπνο σύστημα ψεκασμού του θαλάμου καύσης με νερό, που ψύχει καίρια πιστόνι και κύλινδρο στις υψηλές στροφές, επιτρέποντας να χρησιμοποιηθεί μεγαλύτερη συμπίεση, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου κατά 13%, μειωμένους ρύπους κατά 4% και αυξημένη δύναμη κατά 5%!

Όταν ο κινητήρας γυρίζει σε ψηλούς ρυθμούς περιστροφής, η θερμοκρασία ανεβαίνει όπως ανεβαίνει και η κατανάλωση αλλά και οι ρύποι.

bosch water injection5

Η απάντηση της Bosch στο παραπάνω πρόβλημα είναι να χαμηλώσει τη θερμοκρασία καύσης. Πώς το κάνει αυτό; Με το μοναδικό στο ειδος του παγκοσμίως σύστημα WaterBoost.

Ένα σύστημα με ειδικούς εγχυτήρες που ψεκάζουν τον θάλαμο καύσης με απιονισμένο νερό, που ψύχει το μείγμα καυσίμου, μειώνοντας τα πειράκια, επιτρέποντας να χρησιμοποιηθεί μεγαλύτερη προπορεία στον σπινθήρα, και αυξάνοντας τις επιδόσεις έως και 5%!

bosch water injection2

Τα οφέλη έρχονται από την αυξημένη σχέση συμπίεσης που μπορεί να έχει ο κινητήρας (λόγω της ανάπτυξης χαμηλότερων θερμοκρασιών), η οποία μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 4%, σύμφωνα με τις εργαστηριακές μετρήσεις WLTC, ενώ προσφέρει βελτιωμένη κατανάλωση κατά... 13%.

bosch water injection3

Με το WaterBoost, η καύση συμβαίνει σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, και με πιο ελεγχόμενο τρόπο, ενώ το σύστημα διαθέτει το δικό του ρεζερβουάρ νερού, με 5 λίτρα να φτάνουν για 3.000 χιλιόμετρα. Ακόμα όμως κι αν σας τελειώσει το νερό, ο κινητήρας συνεχίζει να λειτουργεί απροβλημάτιστα, μέχρι να ξαναγεμίσετε το ρεζερβουάρ.

Η Bosch αναφέρει πως το σύστημα είναι ιδανικό για κινητήρες υψηλών επιδόσεων, με Turbo, ενώ η εταιρεία το έχει ήδη δοκιμάσει και στους αγώνες με απόλυτη επιτυχία. Για την ώρα μιλάμε για κινητήρες αυτοκινήτων, αλλά ελπίζουμε κάποια στιγμή να δούμε την ιδιοφυή αυτή λύση και σε μοτοσυκλέτες υψηλών επιδόσεων.  

bosch water injection4

Ένα μειονέκτημα του συστήματος είναι τα αυξημένα εξαρτήματα του, καθώς πέρα από τα μπεκ ψεκασμού νερού, διαθέτει σωληνώσεις για τη μεταφορά του νερού, δική του αντλία, ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου της αντλίας, ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του κινητήρα, και ρεζερβουάρ.

Δείτε το επεξηγηματικό βίντεο της Bosch για το WaterBoost.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 16:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon