.
Κατηγορία TEXNIKA
Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2016 12:17

Αυτορυθμιζόμενες αναρτήσεις Nivomat LDC για μοτοσυκλέτες!

 

Έρχονται από SACHS & Wilbers

 

Η Wilbers σε συνεργασία με τον συνεργάτης της SACHS, βγάζουν στην παραγωγή -ως aftermarket αξεσουάρ- τις αυτόματα ρυθμιζόμενες αναρτήσεις μοτοσυκλέτας Nivomat LDC, που λειτουργούν χωρις να χρειάζεται ο αναβάτης να κάνει την παραμικρή ρύθμιση.

Η SACHS έχει παρουσιάσει το σύστημα Nivomat εδώ και 6 τουλάχιστον χρόνια, στον χώρο των 4 τροχών, και πλέον αρκετά αυτοκίνητα, φορτηγά, ακόμα και SSV το χρησιμοποιούν.

Nivomat 1

Τι κάνει το σύστημα Nivomat; Όταν το όχημα είναι εν κινήσει, με τη βοήθεια αισθητήρων οι αναρτήσεις Nivomat εξετάζουν συνεχώς την βύθιση των αναρτήσεων, ρυθμίζοντας τις διαρκώς με τη χρήση μιας εσωτερικής τρόμπας, για βέλτιστη λειτουργία είτε οδηγείτε solo, είτε δικάβαλοι, είτε δικάβαλοι με αποσκευές. Έτσι, το σύστημα αλλάζει την προφόρτιση (προσθέτοντας λάδι στο σύστημα) ανάλογα με το βάρος των επιβαινόντων αλλά και των αποσκευών, διατηρώντας πάντοτε την ίδια γεωμετρία, και το ίδιο ύψος αναρτήσεων.

Nivomat 4

Αυτό που δεν διευκρινίζει το δελτίο τύπου είναι αν αλλάζουν ταυτόχρονα και οι αποσβέσεις, και αν αλλάζει η λειτουργία των αναρτήσεων αναλόγως και με την κινητική κατάσταση της μοτοσυκλέτας (στροφές, ευθεία, επιτάχυνση, επιβράδυνση) όπως γίνεται με τα σύγχρονα συστήματα ημί-ενεργητικών αναρτήσεων που κυκλοφορούν στην αγορά.

Nivomat 5

Οι αναρτήσεις Nivomat LDC για μοτοσυκλέτες θα είναι πολύ πιο compact σε διαστάσεις από εκείνες των αυτοκινήτων, ενώ αναμένεται να παρουσιαστούν, ως aftermarket αξεσουάρ, πρώτα για το Suzuki Bandit 1250 στην φετινή Intermot 2016 της Κολονίας.

Εκεί θα βρίσκεται το συγκεκριμένο Bandit πάνω σε ένα κυλιόμενο διάδρομο, ώστε να αντιλαμβάνεται το κοινό σε live συνθήκες τη λειτουργία των αυτόματα ρυθμιζόμενων αναρτήσεων.

Nivomat 2

Στη συνέχεια, αναμένουμε να δούμε Nivomat LDC για τα μεγάλα μοντέλα της Harley-Davidson, αλλά και για τα GS μοντέλα της BMW.

Η εταιρεία μιλάει για διατήρηση της βέλτιστης γεωμετρίας, του ύψους των αναρτήσεων, και βελτίωση της ασφάλειας, δίχως καμία παρέμβαση από τον αναβάτη. Αν καταλάβαμε καλά, η εταιρεία αναφέρει κόστος 799 ευρώ για μοτοσυκλέτες με μονό πίσω αμορτισέρ.

Περισσότερα στην Intermot 2016, 5-9 Οκτωβρίου.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Δείτε ένα κατατοπιστικότατο βίντεο της SACHS για την λειτουργία του συστήματος Nivomat σε αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2016 18:42

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon