.
Κατηγορία TEXNIKA
Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016 16:24

Bell 360fly, η επανάσταση σε κράνη με action cam!

 

Κράνη με ενσωματωμένη κάμερα 360 & 4Κ!

 

Στο σαλόνι τεχνολογίας CES είδαμε 4 εντυπωσιακά κράνη της Bell (για μοτοσυκλέτα, ποδήλατο και snowboard) με ενσωματωμένη την επαναστατική κάμερα 360 μοιρών & ανάλυσης 4K της εταιρείας 360fly!
 
Μέχρι σήμερα οι action cams συνήθως προσαρμοζόταν από τον χρήστη στο κράνος του, με μια σειρά αυτοκόλλητων και βάσεων, με τα μειονεκτήματα να είναι αρκετά. Η κάμερα προεξέχει, χαλάει την εμφάνιση του κράνους & την αεροδυναμική, ενώ εμπεριέχει κινδύνους να χειροτερέψει τις επιπτώσεις σε κάποια πτώση.
 
Φυσικά όλες οι action cams τραβάνε συμβατικό βίντεο, ενώ για βίντεο 360 μοιρών μέχρι πρότινος απαιτούνταν εξειδικευμένες και πανάκριβες κατασκευές με συστοιχίες από action cams.
 
Όχι πια. Γιατί η συνεργασία της Bell με την εταιρεία 360fly, δημιούργησε 4 κράνη με ενσωματωμένες κάμερες υψηλής τεχνολογίας που ούτε προεξέχουν, ούτε χαλάνε την αεροδυναμική και το look του κράνους, ενώ παράλληλα τραβάνε βίντεο 360 μοιρών! Απίστευτο; Και όμως!

bell360fly 2

"Η πλειονότητα των συσκευών VR (Virtual Reality) έχει σκοπό την αναπαραγωγή και όχι τη δημιουργία βίντεο τριακοσίων εξήντα μοιρών", διαβάζουμε στο δελτίο τύπου της 360fly. "Από την πρώτη μέρα, η αποστολή της 360fly ήταν να δώσει στον χρήση τη δύναμη να δημιουργήσει το δικό του υλικό 360 μοιρών", ενώ η εταιρεία αναφέρει πως "αυτή την ώρα δεν υπάρχει καμία άλλη κάμερα στην αγορά που να μπορεί να συγκριθεί με την 360fly".
 
Η επαναστατική σειρά κρανών περιλαμβάνει τα ακόλουθα κράνη
  • Bell Star με κάμερα 360fly - κατά την Bell, το πιο εξελιγμένο full-face κράνος για αναβάτη μοτοσυκλέτας σήμερα, σε έκδοση με την ενσωματωμένη κάμερα 360fly.
  • Bell Moto 9 Flex με κάμερα 360fly - Το κορυφαίο Off-Road κράνος της Bell, με την τεχνολογία progressive layering, σε έκδοση με την ενσωματωμένη κάμερα 360fly.
  • Bell Super 2R με κάμερα 360fly – Κράνος για Mountain Bike, με αφαιρούμενο λουράκι στο πιγούνι, σε έκδοση με την ενσωματωμένη κάμερα 360fly.
  • Giro Edit με κάμερα 360fly – Το ελαφρύτερο κράνος για χιόνι, σε έκδοση με την ενσωματωμένη κάμερα 360fly.

bell360fly 3

Και τα 4 κράνη διαθέτουν ενσωματωμένη στην αρχιτεκτονική του κράνους, δίχως να προεξέχει, την κάμερα της 360fly, με δυνατότητα βίντεο 360 μοιρών και ανάλυσης έως και 4Κ, κάμερα που μπορεί να τραβήξει και συμβατικό βίντεο 16x9. Οι δυνατότητες της κάμερας ολοκληρώνονται με το app για smartphone της εταιρείας, που επιτρέπει με ένα απλό μενού στο χρήση να μοντάρουν άμεσα τα βίντεο τους, και να τα ανεβάσουν στα social media.
 
Με ανάλυση έως 2.880 x 2.880, και έως 30 FPS, η ενσωματωμένη κάμερα περιλαμβάνει ένα built-in αισθητήρα GPS για tagging, αλλά και βαρόμετρο / υψόμετρο / επιταχυνσιόμετρο, που ελέγχονται από ένα επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 800. Όπως με την original 360fly κάμερα, η ενσωματωμένη κάμερα έρχεται με στάνταρ Bluetooth, ενσωματωμένο Wi-Fi, με την μπαταρία να έχει ζωή 2 ωρών.

bell360fly 4

Η ενσωματωμένη κάμερα 360fly μπορεί και να αφαιρεθεί, επιτρέποντας στο χρήση να την χρησιμοποιήσει ανεξάρτητα από το κράνος!
 
Πέρα από τα συγκεκριμένα κράνη, η 360fly παρουσίασε στην CES μια σειρά από νέες τεχνολογίες, με σκοπό να τις ενσωματώσει κάποια στιγμή στα 4 παραπάνω κράνη.
 
Αυτές είναι:

• AutoPilot action tracking - Επιτρέπει στους χρήστες να κλειδώνουν το αντικείμενο που επιθυμούν ως κύριο θέμα στα βίντεο τους, επιτρέποντας δυναμικό μοντάζ με τον αναβάτη στο κέντρο της δράσης.
• Collision Avoidance Alert - Ανιχνεύει και προειδοποιεί τον αναβάτη για πιθανούς κινδύνους σύγκρουσης, που βρίσκονται πέρα από το φυσικό οπτικό του πεδίο.
• Live Streaming – Για live-streaming HD βίντεο τριακοσίων εξήντα μοιρών!
 
Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που αναπτύσσει η εταιρεία είναι το “Highlight Reel”, ένα αυτόματο μοντάζ 1-2 λεπτών βασισμένο σε ένα επιλεγμένο τομέα του βίντεο με την πιο έντονη δράση.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 20:54

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BMW Head-up display - Video Yamaha MOTOBOT – Δεύτερο στάδιο εξέλιξης »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon