.
Κατηγορία TEXNIKA
Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2016 15:56

Yamaha MOTOBOT – Δεύτερο στάδιο εξέλιξης

 

Συνεργασία Yamaha & SRI International

 

Στο σαλόνι τεχνολογίας CES η Yamaha Motor και η εταιρεία τεχνολογίας SRI International ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την εξέλιξη του ρομποτικού αναβάτη μοτοσυκλέτας MOTOBOT.
 

MOTOBOT. Συναρπαστική τεχνολογία, φιλόδοξο project

Το MOTOBOT, το πρώτο αυτόνομο ανθρωποειδές ρομπότ που μπορεί να οδηγήσει μοτοσυκλέτα έχει σχεδιαστεί να μπορεί να οδηγεί με τον ίδιο τρόπο που οδηγεί ένας άνθρωπος. Σκοπός του MOTOBOT είναι να βοηθήσει στην εξέλιξη μελλοντικών μοτοσυκλετών, στη βελτίωση της ασφάλειας, και στην εξερεύνηση των ορίων σε design και επιδόσεις.
 
Τελικός στόχος του MOTOBOT είναι να μπορέσει να σημειώσει ταχύτερους χρόνους στην πίστα ακόμα και από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Valentino Rossi. Κι όλα αυτά, με ελάχιστες ή ακόμα και μηδενικές μετατροπές στη μοτοσυκλέτα που θα οδηγεί το MOTOBOT.

Η συνεργασία μεταξύ του τμήματος ρομποτικής της Yamaha Motor και της SRI International στόχο έχει την ταχύτερη ανάπτυξη του project MOTOBOT. Για περισσότερα από 40 χρόνια η SRI βρίσκεται στην κορυφή της έρευνας και εξέλιξης στον τομέα της ρομποτικής, από την εφαρμοσμένη έρευνα έως το σχεδιασμό εξελιγμένων πρωτοτύπων και προιοντικής εξέλιξης.

2015TMS MOTOBOTver1 Concept 004a

Το MOTOBOT αποτελεί αμάλγαμα της τεχνολογίας της Yamaha Motor στους τομείς της μοτοσυκλέτας αλλά και των βιομηχανικών ρομπότ, με την εξειδίκευση της SRI στην ανάπτυξη ανθρωποειδών ρομπότ που λειτουργούν πολύ πιο αποδοτικά από όλες τις ανταγωνιστικές πλατφόρμες της σημερινής αγοράς.

Το σχέδιο δράσης του MOTOBOT

Η χρήση τεχνολογίας για την αναγνώριση της θέσης της μοτοσυκλέτας (συμπεριλαμβανομένου συστήματος GPS υψηλής ακρίβειας και συγχώνευση των κατάλληλων αισθητήρων), αλλά και ένας μηχανισμός εκμάθησης, θα επιτρέψουν στο MOTOBOT να κάνει τις δικές του επιλογές σχετικά με τις ιδανικές γραμμές σε μία πίστα, ενώ την ίδια ώρα θα μπορεί να πιέζει την εκάστοτε μοτοσυκλέτα στα όρια της! Με αυτό τον τρόπο το MOTOBOT θα μπορεί να βελτιώνει τον χρόνο του σε κάθε γύρο. Ήδη οι πρώτες δοκιμές σε πίστα έχουν ξεκινήσει, και θα συνεχιστούν με την πρόοδο της εξέλιξης του MOTOBOT.

2015TMS MOTOBOTver1 Concept 002

Δηλώσεις Yamaha & SRI International

“Η ανάπτυξη ενός ανθρωπόμορφου ρομποτικού αναβάτη μοτοσυκλέτας είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο, και για αυτό το λόγο αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με την SRI International, μια από τις μεγάλες δυνάμεις έρευνας και εξέλιξης της Silicon Valley. Πρόκειται για μια δυνατή συνεργασία, καθώς θα συνδυάσουμε τη δική μας εμπειρία πάνω στους αγώνες μοτοσυκλέτας και στη ρομποτική, με τα εξελιγμένα συστήματα και εξαρτήματα που σχεδιάζει η SRI”, δήλωσε ο Amish Parashar, διευθυντής Στρατηγικής & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Yamaha Motor Ventures & Laboratory Silicon Valley Inc.
 
“Το project αυτό θα μπορέσει να σπρώξει τα όρια σε αρκετούς τομείς: η οπτικοποίηση δεδομένων πάνω στον χειρισμό της μοτοσυκλέτας από τον αναβάτη, η ποσοτικοποίηση της σχέσης μεταξύ των χειρισμών του αναβάτη και τη συνέπεια τους στη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας, και κατόπιν χρησιμοποιώντας τα παραπάνω αποτελέσματα για να κατασκευάσουμε ακόμα καλύτερα οχήματα.”

2015TMS MOTOBOTver1 Concept 003

“Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με τη Yamaha Motor πάνω στο MOTOBOT, ώστε να έχουμε σημαντικό και θετικό αντίκτυπο πάνω στην εξέλιξη οχημάτων υψηλών επιδόσεων”, δήλωσε ο Thomas P. Low, Αναπληρωτής Διευθυντής του τμήματος ρομποτικής της SRI International.
 
“Στο σαλόνι CES θα δείξουμε στον κόσμο τη μεγάλη πρόοδο των ανθρωποειδών ρομπότ, σε αποδοτικότητα και επιδόσεις, και το πώς βιομηχανικοί ηγέτες όπως η Yamaha Motor μπορούν να να χρησιμοποιήσουν τη ρομποτική για να επιλύσουν επιχειρηματικές προκλήσεις, να δημιουργήσουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και να επιταχύνουν τις καινοτομίες.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 21:06

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon