Κατηγορία TEXNIKA
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016 13:35

Ηλεκτρονικός βοηθός Side View Assist από την Bosch

 

Ανιχνεύει οχήματα στα τυφλά σημεία των καθρεπτών!

 

Η Bosch παρουσίασε στην EICMA του 2015 το νέο ηλεκτρονικό βοηθητικό σύστημα Side View Assist, το οποίο προειδοποιεί τον αναβάτη για οχήματα που βρίσκονται στα τυφλά σημεία των καθρεπτών του!

Οι πιο έμπειροι αναβάτες, πριν αλλάξουν πορεία ελέγχουν αρχικά τους καθρέπτες και κατόπιν γυρίζουν το κεφάλι για να καλύψουν οπτικά και τα τυφλά σημεία που βρίσκονται πίσω και στο πλάι της μοτοσυκλέτας. Τώρα η Bosch έρχεται να απλοποιήσει τα πράγματα με τον ηλεκτρονικό βοηθό Side View Assist, που θα... γυρίζει εκείνος το κεφάλι για να ελέγξει τα τυφλά σημεία των καθρεπτών σας.

side view asssist2

Οι τέσσερις αισθητήρες του Side View Assist τοποθετούνται σε ζεύγη στο μπροστινό και στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας, ενώ λειτουργούν με υπερήχους, οι οποίοι όταν συναντήσουν εμπόδιο (όχημα) στην πορεία τους, σε πεδίο δράσης 5 μέτρων, προειδοποιούν τον αναβάτη με ένα οπτικό σήμα κοντά στον αντίστοιχο καθρέπτη. Οι πίσω αισθητήρες ελέγχουν τα τυφλά σημεία στα αριστερά και δεξιά της μοτοσυκλέτας, ενώ οι μπροστινοί παρέχουν αυξημένη ακρίβεια στην ανίχνευση των οχημάτων. Πώς το κάνουν αυτό;

Όταν το σύστημα ανιχνεύσει ένα όχημα πρώτα μέσω των μπροστινών αισθητήρων, τότε καταλαβαίνει πως πρόκειται για όχημα που έρχεται από την άλλη πλευρά του δρόμου, και δεν δίνει σήμα προειδοποίησης στον αναβάτη. Επιπλέον, το Side View Assist αναγνωρίζει τα οχήματα που παρκάρουν, αποφεύγοντας τις λανθασμένες προειδοποιήσεις και σε αυτή την περίπτωση. Μόνο όταν οι πίσω αισθητήρες ανιχνεύσουν ένα όχημα πριν τους μπροστινούς, το Side View Assist προειδοποιεί τον αναβάτη.

Για την ώρα το Side View Assist λειτουργεί σε ταχύτητες 25-80 χλμ/ώρα (αστικές μετακινήσεις), και βοηθά τους αναβάτες όταν η διαφορά στη σχετική ταχύτητα με τα άλλα οχήματα είναι μικρή.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016 19:47

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube