.
Κατηγορία TEXNIKA
Τρίτη, 30 Μαϊος 2023 10:57

BMW – Έρχεται η μοτοσυκλέτα που θα στρίβει και με τον πίσω τροχό;

Οι Γερμανοί μηχανικοί μελετούν ιδέες που μπορεί να αλλάξουν την σχεδίαση της μοτοσυκλέτας όπως την ξέρουμε, ή απλά… απασχολούνται με ένα πρόβλημα που δεν υπάρχει καν.

Διεθνή ειδησεογραφικά μέσα, αποκάλυψαν την εργασία που κάνει η BMW, μελετώντας σύστημα διεύθυνσης και για τον πίσω τροχό, σε μοτοσυκλέτες. Πρόκειται για ένα μηχανολογικό ζήτημα αρκετά πολύπλοκο ως προς την λύση του, το οποίο δεν ε΄χει απασχολήσει ιδιαίτερα τους κατασκευαστές μέχρι τώρα, μιας και… δεν χρειάζεται. Αλλά η BMW, είναι η BMW.

Μέσα από τα πολλαπλά σχέδια πατέντας που η BMW κατέθεσε, καταλαβαίνει κανείς ότι η εταιρεία προσεγγίζει το θέμα από πολλές πλευρές, ψάχνοντας την λύση για την μετάδοση της ισχύος, ταυτόχρονα με την δυνατότητα διεύθυνσης του πίσω τροχού. Αν δείτε τα σχέδια, καταλαβαίνετε ότι η προσέγγιση στο ζήτημα κάθε άλλο παρά απλή είναι και γίνεται σαφές, για ποιο λόγο μέχρι τώρα δεν έχουμε δει κάτι ανάλογο σε παραγωγή.

Γιατί όμως η BMW αποφάσισε να εργαστεί σε κάτι τέτοιο; Ας δούμε τα γραφόμενα της ίδιας: «Η δυνατότητα να ασκήσεις διεύθυνση σε προηγουμένως μη διευθυνόμενους τροχούς, σε συνδυασμό με το ήδη υπάρχον σύστημα διεύθυνσης, θα μείωνε τον κύκλο στροφής και τα αντίστοιχα μειονεκτήματα ή, με τον κύκλο στροφής ίδιο, θα επέτρεπε στο μεταξόνιο να αυξηθεί, έτσι ώστε να κερδίσεις περισσότερο χώρο, δυναμικές με έμφαση στην άνεση και περισσότερες εγκάρσιες δυνάμεις κατά την στροφή. Επιπρόσθετα, κάτι τέτοιο μειώνει την απαραίτητη γωνία στροφής του εμπρός τροχού».

Η BMW συνεχίζει εξηγώντας τα πλεονεκτήματα που ένα τέτοιο σύστημα, μπορεί να φέρει σε μοτοσυκλέτες cruiser αλλά και υψηλών επιδόσεων: Χάρη στην μικρότερη απαιτούμενη γωνία στροφής του εμπρός τροχού, μπορεί να βελτιωθεί η αεροδυναμική της μοτοσυκλέτας. Για να δούμε… το σύστημα θα δει εφαρμογή ή θα μείνει μόνο στα χαρτιά;

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Μαϊος 2023 11:06

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon