.
Κατηγορία TEXNIKA
Πέμπτη, 04 Μαϊος 2023 11:13

BMW - Μετά τα αναδιπλούμενα φλας, κατοχυρώνει «σέλα ρυθμιζόμενου μήκους»

Ακόμα μια πρόταση τεχνολογικού... νεωτερισμού από την BMW που σίγουρα είναι πιο χρήσιμη από τα φλας που διπλώνουν...

Οι μηχανικοί της BMW φαίνεται ότι εργάζονται πυρετωδώς σε διάφορα νέα «καλούδια» για τις μοτοσυκλέτες του μέλλοντος, πατέντες που θυμίζουν κάτι από... γκατζετάκια και πολυτελή αυτοκίνητα. Μετά τα αναδιπλούμενα φλας -το άρθρο για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ-, η BMW κατοχυρώνει σχέδια και εργασία, για σέλα «μεταβλητού μήκους».

Η πατέντα έχει ως εξής: Η σέλα θα αποτελείται από ένα σταθερό τμήμα, που θα είναι προφανώς το κάθισμα του αναβάτη της μοτοσυκλέτας. Από πίσω του, θα βγαίνει και θα μπαίνει η... υπόλοιπη σέλα, για τον συνεπιβάτη ή για την στήριξη φορτίου. Το δεύτερο αυτό τμήμα της σέλας, θα έχει πιθανότατα δυνατότητα ρύθμισης σε μία ενδιάμεση θέση, αυξάνοντας έτσι την άνεση και για τον αναβάτη, αν αυτός το έχει ανάγκη. Η λειτουργία της αναδιπλούμενης σέλας, μπορεί να γίνεται «ηλεκτρικά, υδραυλικά ή ακόμα και πνευματικά», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η BMW στην πατέντα.

Από το σχήμα της σέλας, που βλέπουμε στην πατέντα, αυτή η πρώτη εργασία αναφέρεται σε ένα ιδιαίτερα... τετράγωνο κάθισμα, σαν αυτό του CE 04, που λέει ο λόγος και θα ήταν ενδιαφέροον να δούμε, πως και που θα εφαρμόσει η BMW την ιδέα -αν την εφαρμόσει φυσικά. Εμείς πάντως ήδη βλέπουμε ένα ακόμα... αξεσουάρ για τις πολυτελείς μοτοσυκλέτες της BMW, από αυτά που οι αναβάτες αρέσκονται να αποκτούν για να βάλουν tick σε όλα τα κουτάκια, του εξοπλισμού της μοτό που αγοράζουν. Είναι... προπέλα, αυτή, άλλωστε!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Μαϊος 2023 11:26

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon