.
Κατηγορία TEXNIKA
Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022 16:32

MICHELIN Road 6 / Road 6 GT - Βελτιωμένο κράτημα στο βρεγμένο και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

Η Michelin παρουσίασε τα νέα Road 6 / Road 6 GT ελαστικά για μοτοσυκλέτες δρόμου, που προσφέρουν σύμφωνα με την εταιρεία βελτιωμένο κράτημα στο βρεγμένο και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σχέση με την προηγούμενη γκάμα ελαστικών Road 5.

Οι βελτιώσεις στις επιδόσεις των νέων Road 6 / Road 6 GT έγιναν δυνατές χάρη στη νέα σχεδίαση πέλματος, στην εξέλιξη των πρώτων υλών και στη βελτιστοποιημένη αρχιτεκτονική του ελαστικού.

Η γκάμα ελαστικών Michelin Road 6 έχει σχεδιαστεί να δώσει στους αναβάτες roadster, trail, sport και GT μοτοσυκλετών βελτιωμένες επιδόσεις στην πρόσφυση στο βρεγμένο, στη μακροζωία, στην άνεση και στο γενικότερο κράτημα.

Δίπλα στη γκάμα των Road 6, η Michelin παρουσίασε και το ελαστικό Road 6 GT, σχεδιασμένο για μεγάλες touring μοτοσυκλέτες.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες που εξελίχθηκαν στα κέντρα R&D της Michelin, η γαλλική φίρμα υποστηρίζει πως η γκάμα του νέου Road 6 παρέχει 15% καλύτερη πρόσφυση στο βρεγμένο, και 10% μεγαλύτερη μακροζωία σε σύγκριση με το Road 5. Σημειώστε πως η συγκριτική δοκιμή Road 6 - Road 5 έγινε σε ανεξάρτητο τεστ σε δημόσιους δρόμους από τη DEKRA Narbonne.

Οι βελτιωμένες επιδόσεις έγιναν δυνατές χάρη στις ακόλουθες αλλαγές:

Σχεδιασμός πέλματος

  • Μια βελτιστοποιημένη αναλογία κενού κατά 14% (η αναλογία των αυλακώσεων με το υπόλοιπο πέλμα) χαρίζει ψηλά επίπεδα πρόσφυσης σε βρεγμένες και στεγνές συνθήκες. Η αναλογία αυτή δεν αλλάζει υπό κλίση, ώστε να δίνει σταθερή πληροφόρηση.
  • Η κατοχυρωμένη τεχνολογία Michelin Water EverGrip, με την οποία χαράσσονται λεπτές χαργές στο πέλμα του ελαστικού για καλύτερο κράτημα στο βρεγμένο, με τις χαραγές αυτές να ανοίγουν καθώς το ελαστικό φθείρεται/
  • Νέες γωνίες αυλακώσεων και χαραγών, με μακρύτερες αιχμές για να “κόβουν” το λεπτό στρώμα νερού, ώστε να βρίσκει το ελαστικό επαφή με την άσφαλτο.

Πρώτες Ύλες

  • Ένα μείγμα 100% πυριτίου με τεχνολογία Michelin βελτιώνει τη πρόσφυση σε κρύες συνθήκες, και σε υγρούς και βρεγμένους δρόμους, δίχως να μειώνει την διάρκεια ζωής του ελαστικού.
  • Η τεχνολογίας MICHELIN 2CT+ (Τεχνολογία 2 μειγμάτων) για το μπροστινό και πίσω ελαστικό, σημαίνει πως διαφορετικά τμήματα του πέλματος έχουν βελτιστοποιηθεί για διαφορετικά χαρακτηριστικά απόδοσης. Το πιο σκληρό κατώτερο στρώμα του πέλματος διατηρεί την ακαμψία στις στροφές, ενώ το πιο μαλακό ανώτερο στρώμα που έρχεται σε επαφή με τον δρόμο προσφέρει πολύ καλό κράτημα και μεγάλη μακροζωία σε στεγνές και βρεγμένες συνθήκες.

Αρχιτεκτονική

  • Τεχνολογία MICHELIN Radial X Evo - Οι στρώσεις καουτσούκ 90 μοιρών στην κορώνα του ελαστικού χαρίζουν ένα πλατύ αποτύπωμα, αυξάνοντας τα επίπεδα πρόσφυσης, τόσο στην ευθεία όσο και στις στροφές. Οι ώμοι των νέων γενιάς Radial X Evo ελαστικών χρησιμοποιούν μια ειδική τεχνική στρώσης που παρέχει ακόμα μεγαλύτερη ευκαμψία και μεγαλύτερη άνεση με την απορρόφηση των παραμορφώσεων από τις ανωμαλίες του δρόμου, και στις ψηλές ταχύτητες το ελαστικό παραμένει σταθερό, κάτι που το κάνει κατάλληλο για μοτοσυκλέτες υψηλών επιδόσεων. Το συνολικό αποτέλεσμα της τεχνολογίας αυτής είναι πως το κράτημα και η απόκριση του ελαστικού είναι βελτιστοποιημένα για να παρέχουν οδική απόλαυση και διασκέδαση χωρίς συμβιβασμούς όσον αφορά στην ασφάλεια.
  • Τεχνολογία MICHELIN Aramid Shield - Η συγκεκριμένη τεχνολογία ζωνών από αραμίδιο, προσφέρει μεγαλύτερη ακαμψία εκεί που χρειάζεται το ελαστικό, με αντίσταση στον φυγοκεντρικό εφελκυσμό του σε υψηλές ταχύτητες, μειώνει το βάρος του και προσφέρει άριστη σταθερότητα.

Μία ακόμη πρωτιά της Michelin

Για πρώτη φορά σε ελαστικό δρόμου της MICHELIN, χρησιμοποιείται ο σχεδιασμός Premium Touch Design, στο design των πλαϊνών του ελαστικού, με “μικρό-γεωμετρία” (micro geometry) που δημιουργεί υφή που με τη σειρά της επιτρέπει το σχηματισμό μεγαλύτερου κοντράστ, δημιουργώντας σκιές του γκρι για να τονίσει τις πληροφορίες του κατασκευαστή για το ελαστικό, δίνοντας ένα πιο ελκυστικό φινίρισμα.

Η νέα γκάμα MICHELIN Road 6 / Road 6 GT θα είναι διαθέσιμη από τους dealer από τις αρχές Ιανουαρίου 2022, με τα Road 6 να είναι διαθέσιμα σε 6 μπροστινές και 8 πίσω διαστάσεις, και με τα Road 6 GT σε μία μπροστινή και 3 πίσω διαστάσεις.

Οι διαστάσεις τους κάνουν τα MICHELIN Road 6 / Road 6 GT κατάλληλα για μοτοσυκλέτες που κυμαίνονται από μικρά roadster όπως τα KTM 390, συνεχίζοντας και σε sport και trail μοτοσυκλέτες, έως και μεγάλα GT μοντέλα όπως τα BMW K1600 GT/GTL.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022 16:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon