.
Κατηγορία TEXNIKA
Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 12:21

BMW Motorrad Active Cruise Control (ACC)

Το BMW Motorrad Active Cruise Control (ACC), που θα μπει σύντομα σε παραγωγή, σχεδιάστηκε με συνεργασία της Bosch, και με τη χρήση αισθητήρων μπορεί να κρατά σταθερή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.

Το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιείται ευρέως στα σύγχρονα αυτοκίνητα (με πιο κοινή ονομασία το Adaptive Cruise Control), ενώ μέσω της Bosch θα έρθει σύντομα και στις μοτοσυκλέτες, ξεκινώντας με εκείνες των BMW, Ducati και KTM.

Το BMW ACC ρυθμίζει αυτόματα την απόσταση της μοτοσυκλέτας από το προπορευόμενο όχημα, ενώ ο αναβάτης μπορεί να ρυθμίσει την επιθυμητή απόσταση μέσω κουμπιών.

Το ACC έχει δύο ρυθμίσεις, Comfortable και Dynamic, με διαφορετική συμπεριφορά σε φρενάρισμα και επιτάχυνση -αυτόματα και τα δύο.

Επιπλέον, ο αναβάτης θα μπορεί να απενεργοποιήσει τον έλεγχο απόστασης, ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιήσει το Dynamic Cruise Control (DCC).

Όταν η μοτοσυκλέτα στρίβει, το φρενάρισμα και η επιτάχυνση αλλάζουν ανάλογα με την κλίση, ώστε να μην τρομάζει ο αναβάτης και να διατηρείται η ομαλή κίνηση της μοτοσυκλέτας.

Σημειώστε τέλος πως το ACC λειτουργεί λαμβάνοντας υπόψη του μόνο τα κινούμενα οχήματα μπροστά από τη μοτοσυκλέτα. Τα στατικά, όπως π.χ. το τελευταίο όχημα από ένα μποτιλιάρισμα, ή όχημα στο φανάρι ΔΕΝ τα λαμβάνει υπόψη του. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο αναβάτης πρέπει να θυμηθεί να χρησιμοποιήσει ΕΚΕΙΝΟΣ τα φρένα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 12:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon