.
Κατηγορία TEXNIKA
Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 10:52

Yamaha MOTOBOT Ver. 2: Δείτε το να οδηγεί στην πίστα - Video

 

Στο Thunderhill των Η.Π.Α. ενάντια στον Valentino Rossi

 

H Yamaha έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο βλέπουμε το ρομπότ MOTOBOT στην 2η έκδοση του, να οδηγεί ένα YZF-R1 στην πίστα Thunderhill των Η.Π.Α. Αλήθεια... πόσο έδαφος έχει ακόμα να καλύψει για να φτάσει τις ικανότητες ενός αγωνιζόμενου όπως ο Valentino Rossi;

Παρακολουθώντας προσεκτικά το βίντεο, βλέπουμε πως το MOTOBOT έχει ακόμα ΠΟΛΥ έδαφος να καλύψει, ώστε να μπορεί να οδηγεί το R1 στην πίστα γρήγορα -αλλά και ομαλά.

Για την ώρα το MOTOBOT θυμίζει αρχάριο αναβάτη που μπαίνει πρώτη φορά στην πίστα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις δεν καταφέρνει να ακολουθήσει μια στρωτή γραμμή, ανοίγεται, ξανακλείνει τη γραμμή του, κλπ. Δείχνει ακόμα να βρίσκεται σε πρωτόλειο στάδιο - το γεγονός φαίνεται τόσο στον χρόνο του, στις γραμμές και στις κλίσεις που παίρνει (δεν καταφέρνει να γείρει πολύ, άντε να το δούμε να ξύνει και γόνατο στο μέλλον).

Δεν το συζητάμε καν για να φτάσει το επίπεδο του Valentino Rossi, όπως είναι και ο στόχος. Έχει ακόμα ΠΟΛΥ δρόμο μπροστά του, αν και έχοντας δει άλλες ρομποτικές προσπάθειες, πιστεύουμε πως είναι θέμα χρόνου. Όχι "αν", αλλά "πότε"!

Οι χρόνοι που έδωσε η Yamaha για την κόντρα MOTOBOT - Rossi στο Thunderhill (δείτε το βίντεο της κόντρας, άνω) είναι οι εξής: V. Rossi - 1:25.740 & MOTOBOT - 1:57.504.

Μια χαοτική λοιπόν διαφορά 31.764 δευτερολέπτων στον γύρο.

Μην καγχάζετε κοροϊδευτικά όμως. Το ίδιο ειρωνικά είχαν δει αρκετοί τις ρομποτικές προκλήσεις της DARPA για αυτόνομα οχήματα, όμως μετά από λίγα χρόνια τα τελευταία είχαν γίνει ήδη πραγματικότητα!

Υπομονή λοιπόν, μέχρι το ΜΟΤΟΒΟΤ να εξελιχθεί, και για την ώρα παρακολουθήστε το εξαιρετικά ενδιαφέρον βίντεο στο οποίο βλέπουμε μέσα από πολλές κάμερες το ρομπότ να οδηγεί στην πίστα!  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017 10:59

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon