.
Κατηγορία Dragster
Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010 09:26

Συνέντευξη – Joakim Ljunggren

 

Σουηδικό ατσάλι

 Φωτογραφίες: abc-wec.com


Μετά από δύο παγκόσμιους τίτλους το 2006 και 2007 στην κατηγορία junior, ο Joakim Ljunggren πέρασε με επιτυχία στην κατηγορία E2. Η παραμονή του στην Husaberg όλα αυτά τα χρόνια τον έχει βοηθήσει σημαντικά να δεθεί με τις μπλε μοτοσυκλέτες και να είναι ανταγωνιστικός. Το 2010 ήταν γι’ αυτόν μία δύσκολη χρονιά, με ιδιαίτερο συναγωνισμό και νέους, σκληρούς ανταγωνιστές στην κατηγορία. Μιλήσαμε μαζί του για τις δυσκολίες της χρονιάς και τα σχέδια για το μέλλον

Bikeit: Αγωνιστικά, πώς ήταν  φέτος η χρονιά για σένα, καθώς συμμετείχες για τρίτη χρονιά στην κατηγορία Ε2;

Joakim Ljunggren: Πιστεύω ότι πήγα πολύ καλά. Ήταν μια δύσκολη χρονιά από άποψη ανταγωνισμού λόγω της παρουσίας αναβατών όπως ο Salminen, ο Ahola και ο Cervantes που είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές. Η Ε2 ήταν η πιο δύσκολη κατηγορία φέτος. Σε ορισμένες περιπτώσεις λόγω κακής τύχης έμεινα πίσω, κατάφερα όμως να φτάσω στην 5η  θέση του πρωταθλήματος. Ο Cervantes και ο Ahola δεν αποτέλεσαν πρόβλημα για μένα μιας και είχαμε αρκετή διαφορά. Προσπάθησα για την 4η και 3η θέση του πρωταθλήματος αλλά ο συναγωνισμός ήταν δυνατός

Bikeit: Πώς ήταν η μεταπήδησή σου από την κατηγορία junior στην Ε2;

Joakim Ljunggren: Φαινομενικά δεν αλλάζει κάτι, όμως πρέπει να δίνεις το 110% των δυνατοτήτων σου σε κάθε τεστ γιατί στην Ε2 οι οδηγοί είναι πιο γρήγοροι. Η καινούργια μου μοτοσυκλέτα με βοήθησε ώστε να έχω ένα καλό ξεκίνημα.

Bikeit: Λόγω του ύψους σου, πώς δεν επέλεξες την Ε3 κατηγορία όπου οι μοτοσυκλέτες είναι πιο δυνατές;

Joakim Ljunggren: Πράγματι φέτος σκεφτόμουν να συμμετάσχω στην Ε3, όμως ο manager επέλεξε για την Ε3 τον Oriol Mena, έτσι έμεινα στην Ε2. Θα ήθελα όμως κάποια στιγμή να δοκιμάσω την Ε3. Πιστεύω ότι μου ταιριάζει καλύτερα γιατί είμαι αρκετά ψηλός και δυνατός.

Bikeit: Φέτος ήταν η χρονιά της Husaberg να παρουσιάσει δίχρονες μοτοσυκέτες. Εσύ θα ήθελες να οδηγήσεις δίχρονη μοτοσυκλέτα;

Joakim Ljunggren: Μου αρέσει πολύ και θα την δοκιμάσω στο  πρωτάθλημα indoor enduro. Είναι πιο ελαφριά, και δυνατή. Θα την δοκιμάσω με τις δικές μου αναρτήσεις και το στήσιμο που έχω στα τετράχρονα και θα δούμε πως θα είναι.

Bikeit: Είσαι ήδη 25 χρονών. Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον στο χώρο του enduro;

Joakim Ljunggren: Θα συνεχίσω να συμμετέχω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Επίσης με ενδιαφέρει όλο και πιο πολύ το indoor enduro και θα ήθελα να ασχοληθώ περισσότερο.

Bikeit: Σκέφτεσαι να μετακομίσεις στις ΗΠΑ για να συμμετάσχεις στο GNCC;

Joakim Ljunggren: Όχι δεν νομίζω, είναι κάτι που δεν έχω βάλει στο μυαλό μου. Φέτος λήγει το συμβόλαιο μου με την Husaberg, και θα ήθελα να παραμείνω.

Bikeit: Πες μας λίγα λόγια για την εμπειρία της συμμετοχής σου στο Red Bull Romaniacs. Σου αρέσουν οι δύσκολοι αγώνες, παρά ταύτα δεν καταφέρες να τερματίσεις.

Joakim Ljunggren: Ναι όντως μου αρέσουν οι σκληροί αγώνες, όμως ήμουν καινούργιος σε αυτό το event και πήγα απροετοίμαστος. Χρησιμοποίησα την μοτοσυκλέτα μου από το Σουηδικό πρωτάθλημα. Η πρώτη μέρα δεν πήγε καλά. Δεν τοποθετήσαμε βεντιλατέρ που ήταν απαραίτητο σε αυτόν τον αγώνα, και έτσι έβρασε το νερό, άδειασε το ψυγείο και έμεινα. Χρειάζεται αρκετή εμπειρία για να συμμετέχεις, και το βασικότερο, να έχεις καλά προετοιμασμένη τη μοτοσυκλέτα. Ειδικά φέτος όμως ήταν και ιδιαιτέρως σκληρός ο αγώνας καθώς έβρεχε πάρα πολύ. Την 3η μέρα που βάλαμε βεντιλατέρ και δούλεψε σωστά η μοτοσυκλέτα πήγα πολύ καλά, ήμουν 2ος . Όμως το ίδιο βράδυ αρρώστησα και αναγκάστηκα να εγκαταλείψω.

Bikeit: Χρειάζεται διαφορετικού είδους προπόνηση η συμμετοχή σε ένα τέτοιο  event σε σχέση με την προπόνηση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro;

Joakim Ljunggren: Ναι βέβαια, είναι διαφορετική η προπόνηση που απαιτείται, όπως επίσης είναι απαραίτητες και διαφοροποιήσεις στην ίδια τη μοτοσυκλέτα. Θα πρέπει να είναι πιο μαλακή γιατί ο αγώνας αυτός έχει αρκετά σημεία trial. Έμαθα αρκετά πράγματα από τη συμμετοχή μου στο romaniacs και σκοπεύω να λάβω ξανά μέρος στο μέλλον.

Bikeit: Μιας και είσαι τόσο καλός στους indoor enduro, αλλά και στις ειδικές τύπου extreme, σκέφτεσαι να ασχοληθείς αποκλειστικά με τέτοιου είδους αγώνες;

Joakim Ljunggren: Είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Όμως, το πρωτάθλημα indoor enduro κρατάει λίγους μήνες και έτσι, έχω πολύ ελεύθερο χρόνο για να τρέχω outdoor. Οπότε, θα συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό την συμμετοχή μου στο παγκόσμιο, και κατ’ επιλογήν σε extreme αγώνες.

Στοιχεία - Επιτυχίες

Όνομα Joakim
Επίθετο Ljunggren
Ημ. Γέννησης 6/12/1985
Σουηδός Σουηδός

 

Τίτλοι 2 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής

2003 5ος στο ISDE 450cc
Πρωταθλητής Σουηδίας Junior 125cc
2004 20ος WEC E2
3ος Πρωτάθλημα Σουηδίας
2005 12ος WEC EJ
2006 Πρωταθλητής WEC EJ
Πρωταθλητής Σουηδίας
2007 Πρωταθλητής WEC EJ
2008 8ος WEC E2
Πρωταθλητής Σουηδίας
2009 3ος WEC E2
2010 5ος WEC E2Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon