Κατηγορία Dragster
Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010 12:39

Συνέντευξη στον κο Χρήστο Κωνσταντινίδη

 

Διευθυντή Αγωνιστικής Επιτροπής των Cross – Country Rallies

 


Η μοτοσυκλέτα στην Ελλάδα περνάει στο επόμενο σκαλοπάτι. Με την ανάδειξη του κ. Χρήστου Κωσταντινίδη ως Διευθυντή της Αγωνιστικής Επιτροπής των αγώνων rallies της FIM, αναγνωρίζεται το έργο και η προσφορά των Ελλήνων συντελεστών στην αναβάθμιση των αγώνων του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Μιλήσαμε με τον κ. Κωσταντινίδη και σας μεταφέρουμε τις λεπτομέρειες γύρω από αυτή την ανάθεση.


Bikeit: Καταρχάς, συγχαρητήρια για το ορισμό σας ως Διευθυντή της Αγωνιστικής Επιτροπής των αγώνων rallies της FIM. Τι σημαίνει στην ουσία η εξέλιξη αυτή;

Χρήστος Κωνσταντινίδης: Πριν το τελευταίο συνέδριο της FIM στο Macau της Κίνας, την διοίκηση της FIM  ασκούσε το Εκλεγμένο Προεδρείο, ο Chief Executive Officer της FIM, και οι ορισμένοι Πρόεδροι των επιτροπών κάθε αθλήματος, όπως του Motocross, του Enduro, της Ταχύτητας, του dragster και του Trial. Από το 2011 καταργείται ο τίτλος του Πρόεδρου των επιτροπών και οι επικεφαλείς αυτών ονομάζονται «Directors», ηγούνται ολιγομελών επιτροπών και έχουν αυξημένες αρμοδιότητες στο τομέα ευθύνης τους.

Bikeit: Ποια είναι η διαδικασία επιλογής για αυτή την τόσο σημαντική θέση;

Χ.Κ.: Για τις θέσεις των «Directors», δεν τίθεται θέμα ψηφοφορίας. Στην κάθε θέση ορίζεται ο κατάλληλος άνθρωπος, εκείνος που η διοίκηση της FIM πιστεύει ότι είναι ικανός να φέρει εις πέρας το έργο του προγραμματισμού και συντονισμού του κάθε αθλήματος.

Bikeit: Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής του «Director», ενός Αθλήματος;

Χ.Κ. : Πιστεύω ότι το έργο του και η παρουσία του στα Διοικητικά δρώμενα της FIM, τα προηγούμενα έτη παίζουν αποφασιστικό ρόλο. Εμείς, μέσω της συνεργασίας μας με τη FIM τα τελευταία οκτώ χρόνια, αποδείξαμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε στην Μοτοσικλέτα σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι αγώνες που διοργανώσαμε όλα αυτά τα χρόνια στις Σέρρες,  το ISDE, που αντίστοιχό του δεν έχει επαναληφθεί,  η κάλυψη των αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro από πλευράς χρονομέτρησης με την INFOMEGA, και η συστηματική δουλειά μέσα στην επιτροπή από μέρους μας, αναγνωρίσθηκαν και επιβραβεύτηκαν με την τιμητική πρόταση που δέχθηκε η Ελλάδα στο πρόσωπο μου.  


Bikeit: Πείτε μας λίγα λόγια σχετικά με τη θέση που αναλάβατε. Ποιοι θα είναι οι στόχοι σας;

X.K.: Μας ανάθεσαν το δυσκολότερο, από οργανωτικής άποψης, άθλημα. Πρόκειται για την Αγωνιστική Επιτροπή των Rallies και περιλαμβάνει αγώνες στην Τυνησία, στο Μαρόκο, στην Αίγυπτο, στην Βραζιλία, και αλλού. Όλοι οι χωμάτινοι αγώνες τύπου Rally που οργανώνονται υπό την αιγίδα της FIM, θα είναι στον τομέα ευθύνης της νέας επιτροπής που αναλαμβάνω. Είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στην πρόκληση αυτή, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών, την αύξηση των συμμετοχών και την μείωση του κόστους των αγώνων.

Bikeit: Το πασίγνωστο Rally Paris Dakar ανήκει επίσης στην αρμοδιότητά σας;

X.K.: Όχι, αυτός ο αγώνας δεν διεξάγεται υπό την αιγίδα της FIM. Είναι μια ανεξάρτητη διοργάνωση που δεν προσμετρά σε κανένα πρωτάθλημα. Χρησιμοποιεί στελέχη της FIM αλλά διαφορές στους κανονισμούς δεν μας επιτρέπουν την στενότερη συνεργασία. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας προσπαθώντας να αναδείξουμε αυτά μου μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν.

Bikeit: Η θέση που αναλάβατε ως «Director» θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα δούμε αγώνα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally και στην Ελλάδα;

X.Κ.: Είναι πολύ πιθανό. Το σίγουρο πάντως είναι ότι τον Οκτώβριο του 2011 θα έχουμε Διεθνή Αγώνας Rally στις Σέρρες με μπροστάρη τον Δημήτρη Αθανασουλόπουλο. Από πέρυσι έχουμε κάνει αίτημα στην FIM και νομίζω ότι και αυτό συνετέλεσε στον ορισμό μου στην επιτροπή.

Bikeit: Στην FIM, βρίσκεστε ως ΕΛΠΑ και όχι ως ΛΑΜΣ. Γιατί συμβαίνει αυτό και τι θα σήμαινε για κάποια ηγετική θέση στην Ελλάδα;

X.K.: Στην FIM βρίσκομαι ως εκπρόσωπος της ΕΛΠΑ γιατί η ΕΛΠΑ εκπροσωπεί την χώρα μας στην Διεθνή Ομοσπονδία. Το Δ.Σ. της ΕΛΠΑ και ο Πρόεδρος αυτής έχουν δηλώσει επανειλημμένα, ότι περιμένουν να δουν ενωμένο το χώρο της Μοτοσικλέτας στην Ελλάδα για να προβούν στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες που θα προωθήσουν τις εξελίξεις και θα αναβαθμίσουν τους αγώνες και τον Μοτοσικλετιστή στην Ελλάδα.

Θα ήθελα όμως να επαναλάβω για πολλοστή φορά το εξής: Είμαστε πολλοί λίγοι για να έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε χωρισμένοι. Οι διοικήσεις των δύο ομοσπονδιών που ερίζουν για την αρχή του ΣΠΟΡ, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους, ας κάνουν «πέτρα» την καρδιά τους και ας καθίσουν για ακόμη μία φορά στο ίδιο τραπέζι μαζί, για να βρουν τρόπους επικοινωνίας και συνεργασίας. Το τραίνο τρέχει, κάποιοι βρίσκονται μέσα σε αυτό και κάποιοι άλλοι το λιθοβολούν γιατί πιστεύουν ότι για αυτούς υπάρχει μόνον η πρώτη θέση.  Η ΛΑΜΣ αρκείται και στην οικονομική.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube