.
Κατηγορία Dragster
Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2011 14:36

Συνέντευξη - Δημήτρης Κορρές

 


To "Korres Project" στο Dakar

 Το Korres Project θα βρεθεί από τα Μελίσσια, στο Dakar, με όχημα του την μοτοσυκλέτα του Βασίλη Ορφανού. Ο Δημήτρης Κορρές  που δουλεύει εδώ και δέκα χρόνια σε αυτό το project είναι ένα απλός άνθρωπος με ένα σπάνιο μυαλό. Είναι ένας αρχιτέκτονας με βασική ενασχόληση τις... αναρτήσεις, κάθε είδους. Όπως αυτές που σηκώνουν κτήρια, μιας και η εταιρία του είναι η μοναδική στην Ευρώπη που δραστηριοποιείται σε μεταφορές κτηρίων.

Το γεγονός ότι καταφέραμε να κάνουμε την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων το 2004 οφείλεται εν μέρει στον Δημήτρη Κορρέ μιας και ήταν αυτός που έδωσε τη λύση σχετικά με την τοποθέτηση των θηριωδών φωτιστικών του Ολυμπιακού Σταδίου. Μιλήσαμε μαζί του για την σχέση του με τον Βασίλη Ορφανό, τα μελλοντικά σχέδια για την συμμετοχή του συγκεκριμένου αυτοκινήτου σε αγώνες με τον αναβάτη, αλλά και την υποστήριξή του στο Dakar.

Η σχέση με τον Βασίλη Ορφανό

Μέσα στη λίστα των μεταφορών κτηρίων που έχουν γίνει, περιέχεται και το κτήριο του Ο.Σ.Ε. στη Θεσσαλονίκη, όπως και το εκκλησάκι που βρισκόταν στη μέση της λεωφόρου Κηφισίας. Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο Δημήτρης Κορρές δουλεύει σε ένα εκπληκτικό project το οποίο αφορά στην αυτοκίνηση στην Ελλάδα.

Έχει κατασκευάσει ένα μοναδικό αυτοκίνητο με ιδιόμορφες αναρτήσεις, το οποίο όταν μπει στην παραγωγή θα κλέψει κάθε καρδιά. Εμείς, βρεθήκαμε στο bucket του εκπληκτικού αυτού buggy, πριν ακόμη γίνει μεγάλο αυτοκίνητο, στην 2η μορφή του, κινούμενο από κινητήρα GSX 1300 R Hayabusa και φυσικά εκπλαγήκαμε. Τι σχέση έχει όλο το παραπάνω με την μοτοσυκλέτα και τον Βασίλη Ορφανό;

Ο Δημήτρης Κορρές γνωρίζει τον Βασίλη Ορφανό από την παιδική του ηλικία και είναι ένας από τους σημαντικούς χορηγούς. Στην μοτοσυκλέτα του Ορφανού, με μεγάλα γράμματα στο μπροστινό τμήμα βρίσκεται το αυτοκόλλητο Korres Project που αφορά το εν λόγω αυτοκίνητο. Οι μοναδικές δυνατότητες να κινείται με 270 χ.α.ω. στην εθνική οδό και να αναρριχάται στα βράχια σαν κατσίκι, έχουν εκπλήξει όσους έχουν δει. Και σε αυτό, συνεργάζεται με τον Βασίλη Ορφανό για την εξέλιξη του. Επειδή δεν αποκλείεται μία συμμετοχή του αναβάτη σε αγώνες αυτοκινήτου με αυτό, ως οδηγός εξέλιξης, μιλήσαμε με τον Δημήτρη Κορρέ σχετικά.

Συνέντευξη Δημήτρη Κορρέ

Bikeit:  Πώς γνωριστήκατε με τον Βασίλη Ορφανό;

Δημήτρης Κορρές:  Τον γνώρισα όταν δούλευε σερβιτόρος στον Μαγγίνα, στα Μελίσσια, δεκατεσσάρων ή δεκαπέντε ετών. Μάζευε χρήματα τότε για να αγοράσει το πρώτο του μηχανάκι, ένα XR200. Έπειτα ξεκίνησε τους αγώνες Enduro, και έχει κερδίσει πέντε πρωταθλήματα. Έχει συμμετοχές σε Six Days, γενικώς έτρεχε από εδώ κι από εκεί. Εγώ, επειδή ήμουν σχετικός με τις μοτοσυκλέτες από μικρός, εκτίμησα πολύ αυτά που έκανε. Αν και στη γειτονιά μου στα Μελίσσια έχουμε παράδοση στους ικανούς οδηγούς λόγω Πεντέλης, παρ’ όλα αυτά, δεν συναντάς συχνά τόσο ξεχωριστούς οδηγούς όσο ο Βασίλης. Είναι πολύ συγκροτημένος. Δεν είναι από εκείνους που πήγαιναν πολύ γρήγορα, έκαναν πολύ θεαματικά πράγματα στους αγώνες, κλπ. Στο τέλος όμως πάντα νικούσε.

Bikeit:  Πώς εξελίχθηκε η σχέση σας όλα αυτά τα χρόνια;

Δ.Κ.:  Έχουμε συνεργαστεί και επαγγελματικά με τον Βασίλη, και όσες φορές το κάναμε βγήκαμε και οι δύο κερδισμένοι. Το να συνεργάζεσαι με τον Βασίλη είναι ευτυχία.

Bikeit:  Με ποιο τρόπο το Korres Project χορηγεί τον Βασίλη τώρα;

Δ.Κ.:  Κατ’ αρχήν, πέρα από το Korres Project που αφορά σε αυτοκίνητα, εγώ προσωπικά θα έκανα τα πάντα για να βοηθήσω οικονομικά τον Βασίλη, αν και δεν είμαι ως γνωστόν άνθρωπος με χρήματα.

Bikeit:  Έχει αναφερθεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο ένα από τα αυτοκίνητα που κατασκευάζετε να συμμετέχει σε αγώνα. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Δ.Κ.:  Κοίταξε, το αυτοκίνητο που έχω φτιάξει είναι σχεδιασμένο ακριβώς για τέτοιου είδους αγώνες.

Bikeit:  Χρονικά, πότε θα μπορούσε να υλοποιηθεί ένα τέτοιο πλάνο;

Δ.Κ.:  Δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να προλάβουμε την επόμενη χρονιά. Σε δύο ή τρία χρόνια πάντως θα γίνει σίγουρα.

Bikeit:  Δηλαδή το πρώτο αυτοκίνητο σας πριν βγει στην παραγωγή θα το δοκιμάσει ο Βασίλης στο Dakar;

Δ.Κ.:  Όχι στο Dakar. Εκτός συναγωνισμού ίσως μπορούσαμε να κατεβάσουμε ένα αυτοκίνητο. Θα προτιμούσαμε όμως να ξεκινήσουμε με αγώνες πιο κοντινούς, όπως το Balkan off road Marathon που έγινε πρόσφατα, από τη Σόφια στα Ιωάννινα. Σε τέτοιους κοντινούς αγώνες μπορούμε να έχουμε δύο αυτοκίνητα.

Bikeit:  Να υποθέσω ότι βασικός οδηγός στην εξέλιξη θα είναι ο Βασίλης πάντως.

Δ.Κ.:  Ναι βέβαια, δεν το συζητάω. Είναι ο καταλληλότερος για αυτό.

Bikeit:  Είναι στα μελλοντικά σας σχέδια να σχεδιάσετε μαζί με το Βασίλη μια μοτοσυκλέτα;

Δ.Κ.:  Αυτό είναι ένα θέμα που αφορά κυρίως τον Χοιδά και τον Λέφα. Όλα εξαρτώνται από την εμπορική επιτυχία του αυτοκινήτου που φτιάχνουμε τώρα. Αν αρχίσει να πουλάει και δούμε ότι έχουμε αποσβέσει τα χρήματα και τις ώρες που έχουμε δαπανήσει, θα συνεχίσουμε και με άλλα πράγματα που έχουμε κατά νου.

Ήδη σκεφτόμαστε να σχεδιάσουμε ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο για ΑμΕΑ, καθώς και ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης. Τα παραπάνω φυσικά βασισμένα στις αναρτήσεις που ήδη έχουμε. Δέκα χρόνια τώρα που ασχολούμαστε με το εγχείρημα αυτό έχουμε αποκτήσει αρκετή τεχνογνωσία και έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας το ενδεχόμενο να φτιάξουμε την μοτοσυκλέτα του Λέφα κανονικά, με υψηλές προδιαγραφές, και να την κατεβάσουμε σε αγώνες με έναν οδηγό πίστας.

Bikeit:  Αυτή η μοτοσυκλέτα σκέφτεστε να την βγάλετε και σε έκδοση χωμάτινη, για να μπορεί ο Βασίλης να την χρησιμοποιήσει σε αγώνες;

Δ.Κ.:  Αυτό το βλέπω πολύ δύσκολο, το να ασχοληθούμε με μοτοσυκλέτα χώματος. Δεν θα προλάβουμε, γιατί κάτι τέτοιο απαιτεί πολλά χρόνια δουλειάς, και ο Βασίλης μέχρι τότε θα έχει μεγαλώσει (γέλια). Είναι πάντως κάτι που το έχουμε συζητήσει, και θα θέλαμε να μπορούσαμε να το κάνουμε.

Video Korres Project

Στο πρώτο video θα δείτε την τελική μορφή του αυτοκινήτου με αντίστοιχο κινητήρα, 7.000 κυβικών. Στο δεύτερο video, είναι το αρχικό στάδιο με τον γνώριμο ήχο από τον κινητήρα του Suzuki Hayabusa.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon