.
Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 23:56

Συνέντευξη - Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος

 

 

Πρωταθλητής Ελλάδος Supersport 600 2012

 

 



Της Τζο Λαδά

Συναντήσαμε το νεαρό πρωταθλητή της κατηγορίας Super Sport 600 στα εγκαίνια της κάθετης μονάδος Triumph, του μηχανικού του, Γιώργου Πιερράκου. Ο γελαστός κι ευγενικός Γρηγόρης μας παραχώρησε μια συνέντευξη στην οποία φάνηκε η αφοσίωση, τα όνειρα και το ήθος του νεαρού αναβάτη.

Η φετινή χρονιά

Bikeit: Ποσο δύσκολη ήταν η κατάκτηση του φετινού τίτλου;

Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος: Ήταν δύσκολη, αν και βέβαια είχαμε τα περσινά δεδομένα, πολλές μάχες και με τον Αλέξη τον Παπαγεωργίου αλλά και τα άλλα παιδιά. Φέτος είχαμε αρκετά μεγαλύτερη δυσκολία, καθώς έτρεχε και ο έξι φορές πρωταθλητής ελλάδος στην κατηγορία, Σάκης Συνιώρης, αλλά δε σταματήσαμε εκεί. Καθίσαμε και δουλέψαμε με την ομάδα, προπονηθήκαμε, όχι αρκετά λόγω στρατού, οπότε είχαμε μικρά χρονικά περιθώρια για προπόνηση. Είχαμε και τα στοιχεία από πέρσι, απλώς είχαμε λίγο περισσότερη εξέλιξη.

Bikeit: Τι διαφορά είχε στο συναγωνισμό η φετινή χρονιά από την περσινή;

Γ. Π.: Όλοι βελτιώθηκαν από πέρισυ, είχαν περισσότερες προπονήσεις, καλύτερα ελαστικά. Για μένα είχε μεγαλύτερη δυσκολία γιατί ήταν κι ο Σάκης ο Συνιώρης μέσα, είχαμε και τις Σέρρες όπου μπήκε το καινούριο οδόστρωμα κι όλοι κατέβηκαν σε χρόνους. Γενικά ήταν πιο ανταγωνιστικά από πέρισυ, όλοι δώσαν κάτι παραπάνω.

Η κρίση στις ομάδες

Bikeit: Επηρέασε τις υπόλοιπες ομάδες η οικονομική κρίση φέτος; Αν ναι, αυτό σε βοήθησε να έχεις καλύτερη μοτοσυκλέτα;

Γ. Π.: Όλες οι ομάδες έχουν θέμα γιατί όσο να ‘ναι στην Ελλάδα υπάρχει βοήθεια αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό, όπως υπήρχε παλιότερα. Για όλους ήταν δύσκολα. Όχι, δεν θα το έλεγα ότι είχα καλύτερη μοτοσυκλέτα. Ότι είχαν οι άλλοι είχα κι εγώ πάνω – κάτω, δεν υπήρχαν μεγάλες διαφορές. Γενικά η κρίση έπαιξε μεγάλο ρόλο, συγκριτικά με παλιά που υπήρχε μεγαλύτερη άνεση. Το παλεύουμε όμως, δεν παρατάμε το άθλημα γιατί μας αρέσει ,πάνω απ’ όλα, κι έτσι φέραμε το αποτέλεσμα από άποψης συμμετοχής που φέραμε πέρσι και φέτος.

Bikeit: Πως μπόρεσε η ομάδα σου να συμμετάσχει σε όλο το πρωτάθλημα και να φέρει, εν τέλει, τον τίτλο παρά τις οικονομικές δυσκολίες;

Γ. Π.: Δεν έχουμε υποστήριξη από άποψη χορηγών. Ο ίδιος ο μηχανικός μου, ο Γιώργος ο Πιερράκος είναι και ο μέγας χορηγός και βοήθησε όλη την ομάδα. Άλλος ένας άνθρωπος που με βοηθάει εδώ και τρία χρόνια που τρέχω στο πρωτάθλημα είναι ο Διονύσης ο Μιτριντής, από την Πάτρα, που μας έκανε χορηγία την τελευταία μοτοσυκλέτα που πήρα για να τρέξω στον αγώνα στο εξωτερικό, στη Γερμανία.
Χορηγός πάνω απ’ όλα είναι ο Γιώργος ο Πιερράκος,που έχει κρατήσει όλη την ομάδα κι έχει χαλάσει τα περισσότερα χρήματα. Βασικά όλη η ομάδα σ’ αυτόν στηρίχθηκε.

Οι αντίπαλοι

Bikeit: Ποιος ήταν ο βασικός σου αντίπαλος; Ποιος αγώνας σου “έμεινε” από αυτή τη χρονιά και γιατί;

Γ. Π.: Όλοι είναι αντίπαλοι. Από τη στιγμή που μπαίνουμε μέσα και στηνόμαστε στην εκκίνηση της πιο ανταγωνιστικής κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος, όλοι είναι ανταγωνιστικοί. Βέβαια, η πρώτη πεντάδα είναι αυτή που ξεχωρίζει. Βασικός μου αντίπαλος φέτος ήταν ο Σάκης ο Συνιώρης.
Αγώνας που μου έμεινε, πρώτον η Κρήτη που είχα δεύτερο χρόνο κι έπεσα πέμπτος στην εκκίνηση. Άλλωστε είναι γνωστό πως δεν κάνω καλές εκκινήσεις, δεν με επηρεάζει αυτό βέβαια. Άλλος ένας αγώνας που μου άρεσε ήταν ο προτελευταίος στις Σέρρες, που βγήκα μεν δεύτερος αλλά μου άρεσε που έβλεπα το Σάκη μπροστά.

Bikeit: Πως νιώθεις τώρα που κατέκτησες τον πρώτο σου τίτλο;

Γ. Π.: Δεν έχω αλλάξει από αυτό που ήμουν πρώτα. Θέλω να συνεχίσω και αυτό που θα μου δώσει μεγάλη χαρά είναι ότι θα πάω στο εξωτερικό. Εδώ η Ελλάδα σου δίνει πράγματα μέχρι ενός σημείου. Δηλαδή, πήρα το πρωτάθλημα αλλά αυτό, ουσιαστικά, δε μου λέει και κάτι το τόσο σοβαρό. Εκεί που θα χαρώ θα είναι να συμμετάσχω σε αγώνες στο εξωτερικό και όχι να πάρω το πρωτάθλημα, να πάρω μια καλή θέση.

Τα όνειρα

Bikeit: Υπάρχει τέτοιο πλάνο ήδη ή είναι κάτι που θέλεις να δουλέψεις;

Γ. Π.: Το ξεκινήσαμε με την ομάδα φέτος, πριν δύο μήνες πήγαμε στη Γερμανία. Δε μας ήρθαν όπως θέλαμε τα πράγματα, είχαμε κάποιες κακοτυχίες, λόγω καιρού είχα και μια πτώση στα δοκιμαστικά. Βασικό μας σχέδιο είναι το εξωτερικό και πιστεύω με τη νέα χρονιά, αν μας δοθεί και η κατάλληλη βοήθεια βέβαια, να το καταφέρουμε. Γενικά στοχεύουμε για έξω.

Bikeit: Πιστεύεις ότι η εμπειρία του αγώνα έξω σε βοήθησε στους μετέπειτα αγώνες στην Ελλάδα;

Γ. Π.: Το έχω ξανακούσει αυτό κι από άλλους αναβάτες, ότι όταν τρέχεις έξω γυρνάς εδώ κι έχει πάρει περισσότερη “φόρα”. Δεν υπάρχει για μένα αυτό, αν γυρίσεις μ’ αυτή την προοπτική θα πέσεις, για το λόγο ότι οι πίστες έξω δεν έχουν καμία σχέση με τις πίστες στην Ελλάδα κι αν σου μείνει η ιδέα του πως έστριβες στη Γερμανία ή στην Ιταλία θα έχεις πρόβλημα στην Ελλάδα. Καλύτερα να μείνεις με το μυαλό που ήσουν, προσγειωμένος και απλώς η αίσθηση της “φόρας” είναι που ίσως σε βοηθήσει. Προσωπικά, πιστεύω πως δεν κάνει καμία διαφορά.

Το στρατιωτικό

Bikeit: Πόσο δύσκολο ήταν να τρέχεις στους αγώνες και να είσαι παράλληλα φαντάρος;

Γ. Π.: Μ’ άρεσε. Από μικρός έχω μάθει σε δύσκολες καταστάσεις, να προπονούμαι ώστε να φτάσω στο επιθυμητό επίπεδο και αυτό ήταν απλά ένα ακόμη στάδιο δυσκολίας για μένα. Έχω μάθει στα δύσκολα, μου αρέσει να τα  ξεπερνάω. Το καλό είναι ότι δε μου στέρησε πολλά πράγματα ο στρατός, εκτός από το θέμα της προπόνησης αλλά γενικά δε μ’ επηρέασε καθόλου, μπορώ να πω ότι ήμουν ακόμη πιο δυναμικός.

Bikeit: Τι προετοιμασία έκανες για να είσαι σε φόρμα, όσο ήσουν στο στρατό;

Γ. Π.: Η πρώτη μου κίνηση ήταν να χρεωθώ το γυμναστήριο. Άλλαξα δύο στρατόπεδα και στα δύο είχα χρεωθεί το γυμναστήριο. Όποτε έβρισκα ελεύθερο χρόνο πήγαινα εκεί και προπονούμουν το λιγότερο για δύο ώρες, όπως κάνω και στην κανονική μου ζωή. Κατά τα άλλα ποδήλατο, και αερόβιες ασκήσεις. Δεν ήταν αρκετός ο χρόνος για να κάνω προπόνηση αλλά η καλύτερη προπόνηση είναι αυτή του μυαλού. Αν υπάρχει εκεί θέληση δε σε σταματάει τίποτα και δε χρειάζεσαι κάτι άλλο.

Τα σχέδια

Bikeit: Ποια είναι τα σχέδιά σου για το άμεσο μέλλον;

Γ. Π.: Σχέδιό μου είναι να φύγω από ‘δω. Το βασικό σχέδιο και της ομάδας μου και των ανθρώπων που με στηρίζουν είναι να φύγω από εδώ. Πιστεύω πως έχουν χαθεί αρκετοί οδηγοί στο ελληνικό πρωτάθλημα, που θα μπορούσαν να τρέχουν στο εξωτερικό και να μπουν εκεί σε μια ομάδα. Ελπίζω να μην είμαι ένας από αυτούς, θα το κυνηγήσω μέχρι τέλους, μέχρι να ξεπεράσω όλα τα όριά μου. Ξεκίνησα κάτι και θα το τελειώσω και θέλω να το τελειώσω στο εξωτερικό.
Εμείς ευχόμαστε στο Γρηγόρη καλή επιτυχία και να καταφέρει μαζί με την ομάδα του να πραγματοποιήσει το όνειρό του!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012 00:12

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon