.
Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2012 11:17

Συνέντευξη - Antoine Meo – Παγκ. Πρωταθλητής enduro E1, 2012

 

 

Θέλω να κερδίσω τίτλο με δίχρονο 125!

 

 

Του Νίκου Ζ. Τσαμάνδουρα

Λίγες στιγμές αφού κατέκτησε τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο του, o Antoine Meo δίνει απαντήσεις με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Ο αναβάτης που έδωσε ξανά στη Γαλλία τίτλους και ξεπέρασε τον θρύλο Stephane Peterhansel αποκαλύπτει τα όνειρα του για το μέλλον.

anigif

Ξεπέρασε τον θρύλο


Antoine, είσαι για 3η συνεχόμενη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής στην Ε1. Σου κάνει κάποια ιδιαίτερη αίσθηση ?

Antoine Meo :  Όχι, δεν αισθάνομαι κάτι το ιδιαίτερο, αν και η νίκη στο Grand Prix της Φιλανδίας ήταν κάτι το ξεχωριστό καθώς δεν περίμενα να πάρω τον τίτλο εκεί. Κατά τα άλλα, ο τρίτος τίτλος δεν θα αλλάξει κάτι στη ζωή μου.

Είσαι ο μόνος Γάλλος αναβάτης με τρείς παγκόσμιους τίτλους-έναν παραπάνω από τον θρύλο του enduro, Stephane Peterhansel….

A.M. : Είναι υπέροχο να έχεις 3 τίτλους, αλλά το έχω καταφέρει κάνοντας απλά τη δουλειά μου. Ότι έχω κάνει είναι απόλυτα φυσιολογικό και όχι κάτι πρωτόγνωρο. Έκανα τη δουλειά μου ως συνήθως. Δεν θεωρώ ότι είμαι καλύτερος από εκείνον… Ο Peterhansel … ναι είναι θρύλος!!!

Μετά από χρόνια τραυματισμών και απογοητεύσεων στο motocross τώρα ανθίζεις στο enduro. Πως κατέληξες εκεί?

Α.Μ. :  Ήμουν την σωστή ώρα, στο σωστό μέρος, με τις κατάλληλες προϋποθέσεις! Θα το θέσω  περιληπτικά ως εξής : Όλα ήταν για μένα ώστε να πετύχω. Το 2008 με πήρε ο Fabrizio Azzalin στην ομάδα του. Έπειτα, αφού όλα πήγαν καλά έμεινα εκεί. Το 2009 τερμάτισα 2ος πίσω από τον Mika Ahola. Μετά το 2010, έγινα παγκόσμιος πρωταθλητής μπροστά από τον Johnny Aubert…  Νομίζω ότι το enduro μου έχει δώσει εντατική εμπειρία και έχει ισορροπήσει με την καθημερινότητα μου. Τώρα τα paddocks του EWC τα βλέπω σαν το σπίτι μου. Με αυτή την αρχή αισθάνομαι ότι όλα πάνε καλά..!!

Οι αντίπαλοι

Ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος σου φέτος ?

Α.Μ. : Το πρόβλημα είναι πως δεν είχα τον ίδιο αντίπαλο σε κάθε αγώνα.. Αλλά  αν είχα να ξεχωρίσω έναν, αυτός θα ήταν ο Simone Albergoni πριν τον τραυματισμό που του κατέστρεψε την σεζόν. Ήταν  γρήγορος σε κάθε αγώνα και επίσης ήταν ο πιο συνεπής από  όλους. Κατάφερε μάλιστα να μου «κλέψει» και μια νίκη στη Φιλανδία!!!

Αμφέβαλλες ποτέ για τον εαυτό σου, μετά τα τεχνικά προβλήματα σε Πορτογαλία και Ιταλία;

Α.Μ.: Ποτέ δεν αμφέβαλα για τίποτα! Στην Πορτογαλία το λάθος ήταν καθαρά δικό μου... Χτύπησα κάποιες πέτρες και μια από αυτές έκατσε στον κινητήρα μου. Έπειτα στην Ιταλία, είχα ένα πρόβλημα με την τροφοδοσία καυσίμου, αλλά η ΚΤΜ το επιδιόρθωσε αμέσως και ακόμα βελτίωσε περαιτέρω τη μοτοσυκλέτα μου όσο πέρναγε ο καιρός.

Φαίνεται πως η ΚΤΜ σου ταιριάζει γάντι ?

Α.Μ.: Ναι αυτό ισχύει. Αισθάνομαι καλά τη μοτοσυκλέτα. Τώρα θα ήθελα πλέον να τρέχω στην Ε1 την επόμενη σεζόν … αλλά με ένα δίχρονο 125άρι! Θα ήταν μια καλή πρόκληση για μένα και πραγματικά τη λατρεύω αυτή τη μοτοσυκλέτα!

Αληθεύει ότι ήθελες να ξεκινήσεις τον τελευταίο γύρο του φετινού πρωταθλήματος με ένα δίχρονο 125άρι?

Α.Μ. : Ναι όντως, είναι αυτό που ήθελα, αλλά δεν παίρνω μόνο εγώ τις αποφάσεις, αλλά και η ΚΤΜ.

Το  κύπελλο «Mika Ahola»

Όπως και ο Christophe Nambotin, και εσύ έδωσες βάρος στο κύπελλο «Mika Ahola»  για φέτος.

Α.Μ.: Είχα μα εξαιρετική φιλία με τον  Mika Ahola. Το 2009, όταν τερμάτισα δεύτερος πίσω του, έζησα πολλές έντονες «μάχες» σε κάθε αγώνα, γεγονός που δημιούργησε ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα μας. Φέτος το κύπελλο «Mika Ahola» ήταν κάτι πραγματικά σημαντικό για μένα, αλλά οι βλάβες με απέτρεψαν από το να παλέψω για την πρώτη θέση με τον Nambotin. Αυτό είναι το μόνο θέμα για το οποίο λυπάμαι αυτή τη σεζόν. Αλλά είμαι αποφασισμένος να το παλέψω στην επόμενη σεζόν!

Ας μιλήσουμε για το Super Enduro, το οδηγικό σου στυλ αλλά και το θέαμα συγκλίνουν! Σκέφτεσαι να συμμετέχεις?

Α.Μ. : Φυσικά και θέλω! Είναι μέρος του προγράμματος μου! Κανονικά, θα έτρεχα τους δύο πρώτους αγώνες σε Ιταλία και Πολωνία, αλλά πιθανότατα δεν θα  καταφέρω τους άλλους δύο της επόμενης χρονιάς  γιατί έχουν προγραμματιστεί άλλοι αγώνες. Έχω αρχίσει ήδη να προετοιμάζομαι ώστε να είμαι έτοιμος για τον αγώνα της 24ης Νοεμβρίου στην Ιταλία.  

Από ότι φαίνεται έχεις εξαιρετική σχέση με τον Fabio Farioli. Πως είναι η σχέση σας;

Α.Μ.: Εξαιρετική! Γνωριζόμασταν ήδη από παλιά. Δεν είναι μυστικό το ότι για μερικά χρόνια συζητούσαμε για την άφιξη μου στην ομάδα με τα πορτοκαλί. Όταν πρέπει να δουλέψουμε, δουλεύουμε όμως! Και όταν είναι ώρα διασκέδασης αυτό ακριβώς κάνουμε…

Νέα πρόκληση

Βρήκες μια νέα πρόκληση πέρυσι, υπογράφοντας με την ΚΤΜ Farioli. Ποια είναι η πρόκληση για το 2013;

Α.Μ. : Θα μάθετε όταν έρθει η ώρα….(γελάει). Με την ΚΤΜ έχουμε πολλές ιδέες για προκλήσεις μέσα στο 2013. Αλλά αρχικά πρέπει να εστιάσω στους πολλούς αγώνες που είναι στο πρόγραμμα μου αυτή τη χρονιά. Για παράδειγμα τους δύο αγώνες για το SuperEnduro!

Θα είσαι πάλι στην Ε1 ή μια επιστροφή στην Ε2 είναι πιθανή?

Α.Μ.: Προς το παρόν δεν έχει αποφασισθεί τίποτα. Από την πλευρά μου θα ήθελα να μπει στο παιχνίδι ο τίτλος μου στην Ε1 αλλά πάνω σε ένα 125άρι! Ειδάλλως θα μείνω στα 250 κυβικά γιατί την ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις! Αν έχω να «ανέβω» στην Ε2, θα είναι με το ΚΤΜ 350… Αλλά ένας παγκόσμιος τίτλος στην Ε1 με ένα 125άρι είναι ένα όνειρο… που θα μπορούσε να είναι τεράστιο!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012 00:12

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon