.
Κατηγορία SYM
Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 11:35

Test - SYM Maxsym TL 2020 - Αποστολή στην Πορτογαλία

Η αποτελεσματικότητα της απλότητας

Του Σπύρου Τσαντήλα
Φωτό: Rui Jorge, SYM

Η SYM έχει φτιάξει ένα δυνατό όνομα κατασκευάζοντας πρωτίστως σκούτερ και μερικές μικρές μοτοσυκλέτες, ωστόσο με το νέο μέλος της οικογένειας των Maxsym μπαίνει σε ένα νέο στίβο μάχης.SYM MAXSYM TL 102Δεν είναι το μεγαλύτερο μοντέλο της σε κυβισμό, καθώς το Maxsym 600 μετρά ήδη σχεδόν μια δεκαετία στην αγορά, ωστόσο το νέο TL δεν ποντάρει στα εντυπωσιακά νούμερα. Απεναντίας, το σημείο αιχμής του δεν είναι άλλο από τη μοτοσυκλετιστική γεωμετρία, η οποία μαζί με τον νέο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα πρακτικά εγκαινιάζουν την είσοδο της SYM σε ένα ολιγομελές γκρουπ που στοιχειοθετεί την κορυφή των σκούτερ. O κινητήρας πλέον είναι τοποθετημένος στο κέντρο του πλαισίου και πάνω στο ψαλίδι υπάρχει μόνο η μετάδοση, για την οποία η SYM προτίμησε αλυσίδα θέλοντας, όπως μας είπαν οι ίδιοι στην Πορτογαλία, να έχει μοτοσυκλετιστική αίσθηση και εμφάνιση.

Στην ελίτ αυτή θα συναντήσουμε μόνο τρία μοντέλα: BMW C650, KYMCO AK550 και Yamaha T-Max. Πλέον ο τέταρτος της παρέας είναι εδώ!SYM MAXSYM TL 90Λιτά και έξυπνα

Στη διάρκεια της παρουσίασης είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε το Maxsym TL σε μια υπέροχη ορεινή διαδρομή με μήκος γύρω στα 100 χιλιόμετρα, διάφορες ποιότητες ασφάλτου, με σποραδικά περάσματα από χωριουδάκια και λίγο αυτοκινητόδρομο. Κοινώς, πήραμε μια γεμάτη γεύση από τις ικανότητές του, πλην ίσως μιας μποτιλιαρισμένης λεωφόρου.

Το πρώτο που παρατηρεί κανείς πάνω του είναι οι μαζεμένες διαστάσεις του. Μοιάζει πιο λεπτό από όλους τους άμεσους αντιπάλους του και η δεύτερη αίσθηση που καταγράφεται από τη σέλα του είναι πως φαίνεται και αρκετά ελαφρύτερο.

Στα χαρτιά δεν είναι, μιας και στα 223 υγρά κιλά μετρά 10 παραπάνω από βασικό μοντέλο του T-Max, είναι ωστόσο σαφώς ελαφρύτερο από το AK550 και ακόμη περισσότερο από το C650 Sport. Ωστόσο είναι η αίσθησή του που το κάνει να φαίνεται πολύ ελαφρύτερο και αυτό είναι ήδη ένα πρώτο παράσημο για τους σχεδιαστές του, οι οποίοι προφανώς έχουν πετύχει κάτι μαγικό με την κατανομή του βάρους του.

Αυτό είναι άλλωστε κάτι που διαπιστώσαμε και στην πράξη λίγη ώρα αργότερα.

Από πλευράς εξοπλισμού η SYM το έχει προικίσει με τα απολύτως απαραίτητα, ήτοι ένα καλό δικάναλο ABS της Continental. Δε θα βρείτε εδώ ούτε πολλές χαρτογραφήσεις, ούτε traction control, ούτε Bluetooth συνδεσιμότητα. Απλά και βασικά πράγματα, όπως οι άπλετοι αποθηκευτικοί χώροι και η εξαιρετική αεροδυναμική προστασία, αρκούν για τις ανάγκες του μέσου μοτοσυκλετιστή και η αλήθεια είναι πως συμβάλλουν τα μέγιστα στο να προκύψει αυτή η εντυπωσιακή τιμή του.

Προσθέτουμε και μια έξυπνη, όσο και απλή λύση, την ενεργοποίηση του χειρόφρενου αυτομάτως με το άνοιγμα του πλαϊνού σταντ. Χωρίς έξτρα λεβιέδες που προσθέτουν βάρος και δεν προσφέρονται για ξεχασιάρηδες, αυτή η πρακτική προσέγγιση κάνει την ασφάλιση του σκούτερ όπου και να παρκάρεις παιχνιδάκι με εγγυημένο αποτέλεσμα.SYM MAXSYM TL 2004Ισορροπιστής

Γυρνώντας το κλειδί στον κεντρικό διακόπτη ο δικύλινδρος κινητήρας έρχεται στη ζωή με έναν ήχο που θυμίζει έντονα αυτόν του T-Max. Από τα πρώτα μέτρα είναι προφανές πως η απόδοσή του είναι χαμηλότερη του ανταγωνισμού, όπως θα περιμέναμε άλλωστε από τη μικρότερη ανακοινώσιμη ιπποδύναμη που φτάνει οριακά τους 41 hp. Ούτως ή άλλως φορά τον μικρότερο κινητήρα σε χωρητικότητα, μετρώντας 465 cc απέναντι στα 530 του αμέσως επόμενου (T-Max), ωστόσο αυτό δεν μειώνει ιδιαίτερα τις ικανότητές του.

Ως ένα μεγάλο σπορ σκούτερ επιταχύνει δυνατά, ταξιδεύει χαλαρότατα και ξεκούραστα για τον κινητήρα του με ταχύτητες της τάξης των 140 km/h και βάλε και, αν και δε βρήκαμε την ευκαιρία να το τελικιάσουμε, είδαμε εύκολα τα 160 με το στροφόμετρο γύρω στις 7,800 rpm. Δεδομένου ότι τα κόκκινα αρχίζουν στις 9,000, εύλογα υποθέτουμε πως τα 180 θα τα έχει για πλάκα, φτάνοντας δηλαδή στο ίδιο ταβάνι ταχύτητας με τον ανταγωνισμό του.

Η λειτουργία του είναι ήρεμη και μεταξένια, με την εξαίρεση ενός μικρού και ουδόλως ενοχλητικού υψίσυχνου κραδασμού στις μεσαίες.

Η SYM γνωρίζει καλά από σκούτερ και πρέπει να είναι μια προφανής επιλογή να μην ψάξει για τις απόλυτες επιδόσεις, αλλά για την ιδανική ισορροπία. Κάτι που καταφέρνει σε μεγάλο βαθμό.SYM MAXSYM TL 2155Περί απόλαυσης

Το ισχυρότερο όπλο στη φαρέτρα του Maxsym TL είναι η οδηγική του ισορροπία. Στην τεχνική παρουσίαση που είχε προηγηθεί της οδήγησης μας είχαν τονίσει πλείστες όσες φορές τον στόχο για μια κατανομή βάρους 50-50 και φαίνεται πως το έχουν πετύχει.

Το σκούτερ δείχνει εξαιρετικά ισορροπημένο, η συμπεριφορά του είναι ουδέτερη, χωρίς τάσεις υποστροφής στην είσοδο της στροφής, παρά το κάπως μακρύ μεταξόνιο που χαρακτηρίζει όλη την κατηγορία. Αυτό το γεγονός συμβάλλει σημαντικά στο να νιώσεις πάνω του μιαν οικειότητα, μια φιλικότητα που εκδηλώνεται από την πρώτη στιγμή, λες και προηγουμένως είχαμε γράψει μαζί του χιλιάδες χιλιόμετρα.

Στο πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί στην EICMA το 2017 ο πίσω τροχός είχε διάμετρο 14 ιντσών, ωστόσο στο τελικό μοντέλο παραγωγής η SYM σοφά επέλεξε να τον αλλάξει με 15 ίντσες. Το γεγονός αυτό είναι ένα ακόμη πολύ καλό νέο, καθώς εναρμονίζεται με τον ανταγωνισμό και επιτρέπει την πλήρη επιλογή ελαστικών, ενώ έχει σαφώς ευεργετική επίδραση και στη δυναμική συμπεριφορά του.

Ο θετικός απολογισμός συνεχίζεται με τις καλοστημένες αναρτήσεις, οι οποίες προσφέρουν καλές αποσβέσεις και λειτουργία που βρίσκει μια χρυσή τομή ανάμεσα στην άνεση και τη σφικτή σπορ λειτουργία, συνεισφέροντας στην οδηγική απόλαυση.SYM MAXSYM TL 8Και από απόλαυση άλλο τίποτε. Παρότι δεν είχαμε ξαναοδηγήσει (προφανώς!) το TL στο παρελθόν - και δοθέντος πως τα σκούτερ που καβαλούσαμε ήταν πρακτικά μοντέλα προπαραγωγής - θα περίμενε κανείς να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί και να μην τα πιέζουμε στο στροφιλίκι, αλλά στην πράξη συνέβη ακριβώς το αντίθετο.

Είχαμε ακούσει από πριν πολύ καλά λόγια από ξένους συναδέλφους που το είχαν καβαλήσει σε προηγούμενα γκρουπ πριν από μας ενώ, πριν καλά-καλά απομακρυνθούμε από το πάρκινγκ του μουσείου αυτοκινήτου στο Caramulo όπου ήταν η αφετηρία της βόλτας μας, αντιλαμβανόμασταν (και συζητούσαμε μεταξύ μας) πόσο ευέλικτο και φιλικό έδειχνε από την πρώτη στιγμή.

Η εντύπωση αυτή επιβεβαιώθηκε λίγη ώρα αργότερα, όταν ορμούσαμε στο επαρχιακό στροφιλίκι με την άνεση ενός δικύκλου που το γνωρίζαμε καλά. Οι κλίσεις έρχονται φυσικά και εύκολα, οι αναρτήσεις διαβάζουν τον δρόμο καλά και τα νέα λάστιχα της Maxxis, Supermaxx S3, ήρθαν γρήγορα σε θερμοκρασία λειτουργίας προσφέροντας εξαιρετική πρόσφυση ακόμη και εκεί που η άσφαλτος θύμιζε έντονα Ελλάδα - και δεν είναι και λίγα αυτά τα σημεία στην Πορτογαλία.

Τα φρένα του, με ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες σε δίσκους 275 mm και μεταλλικά σωληνάκια στον στάνταρ εξοπλισμό, αποδίδουν όση δύναμη χρειάζεται, έχουν καλή αίσθηση στη μανέτα για ακρίβεια στον χειρισμό και το γνωστό δικάναλο ABS της Continental προσφέρει τις υπηρεσίες του καίρια και διακριτικά.

Σε ένα μικρό κομμάτι αυτοκινητοδρόμου είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την αεροδυναμική του προστασία επί τω έργω. Η μεγάλη του ζελατίνα ρυθμίζεται σε δύο θέσεις ύψους με τέσσερεις βίδες και σε όλα τα σκούτερ της δοκιμής ήταν στην πάνω θέση. Αν και δεν είχαμε την ευκαιρία να τη δούμε και στη χαμηλή, ως είχε προσέφερε άριστη προστασία δίχως να χρειαστεί ποτέ να σκύψω τους 182 πόντους μου, με τον αέρα να φτάνει μόνο στις εξωτερικές πλευρές των ώμων μου.

Παράλληλα, η θέση αυτή δεν φάνηκε ενοχλητική στα πιο αργά κομμάτια, καθώς δεν εμποδίζει καθόλου το οπτικό πεδίο τριγύρω από το σκούτερ και μάλλον δικαιώνοντας την επιλογή να μην προστεθεί ένας μηχανισμός γρήγορης ρύθμισης δίχως εργαλεία.SYM MAXSYM TL 51Πρακτικολόγιο

Υπάρχουν πολλές πρακτικές πλευρές που θα πρέπει να μελετήσουμε πιο προσεκτικά όταν με το καλό θα έρθει στην Ελλάδα το Maxsym TL για πλήρη δοκιμή. Για παράδειγμα, στην Πορτογαλία δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε κάτι σχετικό με την κατανάλωσή του, καθώς στα όργανα υπάρχει μόνο ένδειξη στιγμιαίας και όχι μέσης κατανάλωσης καυσίμου. Ένα μέσος όρος από παρατηρήσεις μας βγάζει μια τιμή γύρω στα 5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, αλλά σε καμιά περίπτωση δε θεωρείται αξιόπιστη μέτρηση από μια βόλτα με τιμές στιγμιαίας κατανάλωσης που κρατήσαμε από μνήμης.

Για την ιστορία πάντως, να αναφέρω πως μετά τη βόλτα των περίπου 100 χιλιομέτρων ο δείκτης βενζίνης είχε απωλέσει δύο από τις πέντε γραμμές του, δείγμα πως η αυτονομία του θα ξεπερνά εύκολα τα 200 χιλιόμετρα σε ανοικτό δρόμο.

Αυτό επίσης δεν είναι σε καμιά περίπτωση αξιόπιστη μέτρηση, καθώς συχνά συναντάμε μοτοσυκλέτες και σκούτερ όπου η κλιμάκωση του δείκτη καυσίμου δεν είναι γραμμική, αλλά από την άλλη λέει αρκετά αν σκεφτούμε πως το ρεζερβουάρ του TL είναι επίσης από τα μικρότερα στην κατηγορία με χωρητικότητα 13 λίτρων.

Αντίστοιχα, δεν έχουμε κανένα σχόλιο για τα LED φώτα του Maxsym TL, αφού οδηγήσαμε μόνο μέρα.

Από την άλλη, ήταν σαφές πως η σέλα του είναι εξαιρετικά άνετη, αφήνοντάς μας φρέσκους μετά από περίπου δύο ώρες πάνω της (μαζί με τις φωτογραφήσεις), ενώ χορταστικότατος είναι και ο αποθηκευτικός χώρος του, μέσα στον οποίο χάνεται κυριολεκτικά ένα full face κράνος και μένει άφθονος χώρος για άλλα μικροπράγματα ή ένα δεύτερο ανοικτό κράνος.

Αυτά συμπληρώνονται από δύο ντουλαπάκια στην ποδιά που δεν κλειδώνουν μεν, αλλά χωρούν πολλά πρακτικά πράγματα που μπορεί κανείς να έχει σε άμεση πρόσβαση, ενώ το δεξιό περιέχει και μια παροχή USB για φόρτιση συσκευών.

Στα αρνητικά του έχω μόνο ένα στοιχείο να παραθέσω: θα ήθελα λίγο περισσότερο χώρο για τα πόδια, καθώς τα πλαστικά του τα φέρνουν υποχρεωτικά αρκετά μπροστά, κάτι που σε αναβάτες με μικρότερο μπόι ενδεχομένως να τους εμποδίσει απ' το να απολαύσουν όλη την ευρύχωρη σέλα φτάνοντας ως το πιο πίσω μέρος της, όπου βρίσκεται και η υποστήριξη της πλάτης.SYM MAXSYM TL 112Διάνα

Η πρώτη απόπειρα της SYM στην κορυφαία κατηγορία των σκούτερ μοιάζει να έχει πετύχει διάνα στον στόχο της. Το Maxsym TL είναι όλα όσα υπόσχεται, δηλαδή επαρκώς δυνατό για να σταθεί με την ελίτ, άρτια στημένο σε πλαίσιο, αναρτήσεις και φρένα, προσφέρει όλες τις απαραίτητες ανέσεις και πρακτικότητες στον αναβάτη (προστασία, αποθηκευτικοί χώροι, άνεση στη σέλα) και από εμφάνιση δείχνει σύγχρονο και προσεγμένο.

Η ποιότητα κατασκευής του είναι ανάλογα καλή, με σωστά δεμένα πλαστικά, παντελή απουσία τριγμών και ποιοτική εμφάνιση στη βαφή του.

Εδώ να τονίσουμε πως τα σκούτερ που καβαλήσαμε ήταν μοντέλα προπαραγωγής, οπότε δεν αποκλείεται να έχουν μικρές τροποποιήσεις στα σημεία. Πάντως, όπως πολλάκις μας τόνισαν οι άνθρωποι της Πορτογαλικής SYM που έστησαν την παρουσίαση, τίποτε δραματικό δεν αναμένεται να αλλάξει αφού το Maxsym TL εξελίσσεται εδώ και κάποια χρόνια και έχει φτάσει αισίως ένα βήμα από την τελική του μορφή.

Η πρώτη αυτή γεύση από το νέο σπορ σκούτερ είναι κάτι παραπάνω από νόστιμη, προσφέροντας ένα πακέτο που καταφέρνει να διαφοροποιηθεί από τον μέσο όρο της κατηγορίας σε βασικά σημεία. Όσα του λείπουν σε λούσα και ηλεκτρονικά βοηθήματα, τα έχει σε ευελιξία και πρακτικότητα, με τις κάπως πιο μαζεμένες του διαστάσεις και κυρίως την ελαφριά του αίσθηση να αφήνουν υποσχέσεις πως θα είναι ανάλογα πιο εύχρηστο στην καθημερινή μετακίνηση στην πόλη. 7505811Ένα στοιχείο που άλλαξε καθώς ταξιδεύαμε στην επιστροφή μας από την Πορτογαλία προς την Ελλάδα ήταν η τιμή του. Πριν φύγουμε η εκτιμώμενη λιανική του ήταν €6,995, ενώ τώρα η εκτίμηση που θα συναντήσει κανείς στην επίσημη Ελληνική ιστοσελίδα της SYM το τοποθετεί μεταξύ €7,200-7,400.

Εδώ οφείλουμε να κάνουμε δύο παρατηρήσεις. Πρώτον, παραμένει έτη φωτός φτηνότερο από τον δικύλινδρο ανταγωνισμό του, καθώς ο κοντινότερος αντίπαλος ξεκινά πάνω από τα €9,200.

Δεύτερον, από Ευρωπαίους συναδέλφους μάθαμε πως σε άλλες χώρες (λ.χ. Γερμανία, Γαλλία) η λιανική του θα είναι γύρω στις €8,000 χωρίς απαραιτήτως να έχουν μεγαλύτερο ΦΠΑ, κάτι που μάλλον δείχνει και τις προθέσεις της Γκοργκόλης Α.Ε. να κρατήσει την τιμή του σε χαμηλότερα επίπεδα. Το γεγονός προφανώς θα πρέπει να ικανοποιεί τους εν δυνάμει πελάτες του Masxym TL.

Δεν είναι μυστικό άλλωστε πως η πρώτη σκέψη που κυριάρχησε στα δημοσιογραφικά "πηγαδάκια" της παρουσίασης εστίαζε στο πόσα μικρότερα μοντέλα παραδοσιακών σκούτερ που διακρίνονται στην αγορά έχουν πλέον σοβαρό λόγο να ανησυχήσουν.

Διότι είναι ένα θέμα να έχεις μια επιλογή με τα μισά λεφτά από ένα πλούσιο T-Max DX, αλλά για φαντάσου να κοιτάς ένα σκούτερ 300-400 cc που ζητά γύρω ή και πάνω από 6 χιλιάρικα και ξαφνικά να συνειδητοποιείς τι άλλη επιλογή έχεις με μόλις ένα επιπλέον χιλιαρικάκι. Αλλάζει σαφώς η οπτική που βλέπουμε την αγορά των σκούτερ με το νέο Maxsym TL, είτε μας αρέσει, είτε όχι.

Και αυτό αυτό το πρίσμα, δικαιολογούμε πλήρως την επιλογή της SYM να μην προσθέσει ένα γεμάτο ηλεκτρονικό οπλοστάσιο ή να μην επιδιώξει να φτιάξει τον ισχυρότερο κινητήρα της κατηγορίας.

Γιατί, καλά όλα αυτά στα χαρτιά και τα διαφημιστικά φυλλάδια, αλλά στην πράξη αυτό που μετρά είναι η αποτελεσματικότητα και το Maxsym TL φαίνεται πως πετυχαίνει διάνα εκεί που στοχεύει.

To SYM Maxsym TL αναμένεται στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2020 και, όπως μάθαμε στην Πορτογαλία, στην επερχόμενη EICMA 2019 όπου θα παρουσιαστεί ενώπιον του παγκόσμιου κοινού, θα αποκαλυφθεί και ένα τέταρτο χρώμα, το οποίο προς το παρόν παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.SYM MAXSYM TL 34

Κατασκευαστής SYM
Μοντέλο Maxsym TL
Αντιπρόσωπος Γκοργκόλης Α.Ε.
Τιμή (€) 7,200-7,400 (εκτίμηση)
Εγγύηση Δ.Α.
Κινητήρας
Τύπος 4T, 2K σε σειρά, Y/Ψ, 2EEK, 4β/Κ
Κυβισμός (cc) 465
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 65 x 70
Συμπίεση (:1)  10.8
Τροφοδοσία  Ηλεκτρονικός ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής  2 σε  1
Λίπανση  υγρό κάρτερ
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης  Υγρός, πολύδισκος, φυγοκεντρικός
Μετάδοση Κιβώτιο διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT), αλυσίδα
Πλαίσιο
Τύπος   Ατσάλινο χωροδικτύωμα
Κάστερ (°)  Δ.Α.
Ίχνος (mm) Δ.Α.
Μεταξόνιο (mm) 1,543
Ύψος σέλας (mm) 795
Μήκος (mm) 2,215
Πλάτος (mm) 801
Ύψος (mm) 1,442
Ελάχιστη απόσταση από έδαφος (mm) 130
Βάρος (kg)   223 (υγρό)
Ρεζερβουάρ (lt) 13
Αναρτήσεις
Μπροστά Ανεστραμμένο πιρούνι 41 mm, διαδρομή 120 mm
Πίσω  Ένα αμορτισέρ με μοχλικό, ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου
Ελαστικά
Μπροστά 120/70-15 Maxxis Supermaxx S3
Πίσω  160/60-15 Maxxis Supermaxx S3
Φρένα
Μπροστά Δύο δίσκοι 275 mm, ακτινικές δαγκάνες 4 εμβόλων, Continental ABS
Φρένα Δίσκος 275 mm, δαγκάνα 1 εμβόλου, ABS
Εξοπλισμός

LED φως μπροστά και πίσω, έγχρωμη οθόνη με: ψηφιακό ταχύμετρο, ολικό και μερικό χιλιομετρητή, στιγμιαία κατανάλωση, θερμοκρασία ψυκτικού, στάθμη καυσίμου, ρολόι, ζελατίνα ρυθμιζόμενη σε δύο θέσεις, κεντρικό και πλαϊνό σταντ

Επιδόσεις
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm)  41 / 6,750
Ροπή εργοστασίου (kg.m/rpm)  4.3 / 6,250
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 11:39

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon