.
Κατηγορία SYM
Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 19:04

TEST - SYM Maxsym TL 465 2020

Κείμενο: Κώστας Γκαζής
Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης

Το 2020, η SYM εισέρχεται στην μεγάλη κατηγορία των Sport GT Scooter με το Maxsym TL, με δυνατά του όπλα τη σπορ εμφάνιση, έναν απολύτως ολοκληρωμένο χαρακτήρα, κορυφαία άνεση και sport επιδόσεις που θυμίζουν μοτοσυκλέτα, με κερασάκι μια πραγματικά απίστευτη τιμή.

Η κατηγορία των Sport GT είναι παραπλήσια οπτικά, και όπως είναι λογικό, όλοι οι κατασκευαστές στοχεύουν στην αίγλη του γενάρχη, TMAX της Yamaha. Εμφανισιακά το TL της SYM δεν σπάει φυσικά το καλούπι της κατηγορίας, θυμίζοντας αρκετά τόσο το Yamaha TMAX όσο και το KYMCO AK 550, ενώ BMW C 650 Sport, Honda Integra και Honda X-ADV έχουν χαράξει τη δική τους στιλιστική πορεία.

Η σιλουέτα του είναι μακριά, με επιθετικούς προβολείς που διαθέτουν LED DRL λωρίδες στα πλάγια, ο κινητήρας βρίσκεται στη μέση του scooter και όχι στο ψαλίδι -όπως είθισται στην Sport GT κατηγορία των scooter-, έχουμε ανάποδο πιρούνι και ακτινικές δαγκάνες στα φρένα, μονό πίσω αμορτισέρ -στο πλάι όμως, όχι στο κέντρο-, ψηλή ζελατίνα, ψηλά τοποθετημένο ογκώδες τελικό εξάτμισης, τεράστιες σέλες αναβάτη-συνεπιβάτη, στιβαρό ψαλίδι, τελική μετάδοση με αλυσίδα, και ελαστικά χαμηλού προφίλ 15 ιντσών της Maxxis.

Στη μέση του TL έχουμε ένα πλαστικό βαμμένο στο χρώμα του αλουμινίου, ώστε οπτικά να θυμίζει αλουμινένιο πλαίσιο δυο δοκών, αυξάνοντας το sport κύρος του scooter - αλλά και την ομοιότητα του με το ΤΜΑΧ.

Τα μαρσπιέ του αναβάτη έχουν πολύ καλή σχεδίαση, καθώς οι πιο κοντοί θα τοποθετήσουν κάθετα τα πόδια τους προς το έδαφος, ενώ οι ψηλότεροι θα βολευτούν με τα πόδια απλωμένα διαγώνια μπροστά. Τα μαρσπιέ συνεπιβάτη είναι μεταλλικά και αναδιπλούμενα, ενώ το TL έχει και χειρολαβές για το δεύτερο άτομο, αν και αυτές είναι ανοιχτού τύπου οπότε χρειάζεται προσοχή μην πιάσετε το παντελόνι σας καθώς ανεβαίνετε. Προσοχή πρέπει να δείξει και στο γιγαντιαίο τελικό της εξάτμισης ο συνεπιβάτης, ώστε να μην καεί πάνω του.

Στον στάνταρ εξοπλισμό το TL φέρει μονό και διπλό σταντ αλλά και το γνωστό αντικλεπτικό σύστημα που με το πάτημα ενός κουμπιού καλύπτεται ο κεντρικός διακόπτης με ένα μεταλλικό έλασμα, και ανοίγει πάλι με το πίσω μέρος του κλειδιού. Παράλληλα, και οι 2 μανέτες των φρένων είναι ρυθμιζόμενες ως προς την απόσταση από τα γκριπ με εύκολο τρόπο σε 4 θέσεις. Αξιοσημείωτο είναι και το χειρόφρενο του TL, το οποίο μάλλον… ποδόφρενο θα έπρεπε να το λέμε, φρένο που ενεργοποιείται αυτόματα και μπλοκάρει τον πίσω τροχό όταν κατεβάσετε το μονό σταντ.

sym maxsym tl bikeit test 00013

Όσον αφορά στους αποθηκευτικούς χώρους του TL, η σέλα που ανοίγει με ένα κουμπί δεξιά από τον κεντρικό διακόπτη αποκαλύπτει ένα φωτιζόμενο χώρο, αρκετά κοντό σε μήκος, αλλά ιδιαίτερα βαθύ, που μπορεί να χωρέσει ένα full-face κράνος και ένα μικρό jet. Υπάρχει αμορτισέρ που κρατά ανοιχτή τη σέλα, και το κλείσιμο γίνεται με ένα ποιοτικό “κλακ”. Σημειώστε πως η τάπα του ρεζερβουάρ βρίσκεται σωστά εκτός του αποθηκευτικού χώρου, αποκλείοντας έτσι κάποιο ατύχημα όπου βενζίνη από τον ανεφοδιασμό θα πέσει στα πράγματα που έχετε αποθηκεύσει. Κάτω από τη σέλα θα βρείτε τόσο τα εργαλεία του scooter, όσο κι ένα γάντζο για να δένετε από το λουρί τους / την αγκράφα τους, δυο κράνη που θα κρέμονται εξωτερικά. Αν κάποιος θέλει να το κλέψει θα πρέπει να κόψει το λουράκι, κάτι που ουσιαστικά αχρηστεύει το κράνος.

sym maxsym tl bikeit test 00016

Στο μπροστά μέρος, υπάρχουν 2 ακόμα ρηχά ντουλαπάκια που ανοίγουν πιέζοντας δυο πλαστικές εσοχές, αποκαλύπτοντας χώρο για μικροαντικείμενα. Το δεξί είναι ελαφρώς βαθύτερο, έχει θύρα ρεύματος USB και φωτάκι, ενώ το αριστερό είναι καλό για κάποιο “λαιμό” ή για τα ψιλά για τα διόδια. Δυστυχώς, κανένα από τα δύο ντουλαπάκια δεν κλειδώνει.

sym maxsym tl bikeit test 00006

Οι διακόπτες διαθέτουν τα απαραίτητα με τον όμορφο αριστερό να αλλάζει τα watchfaces στα όργανα. Για τις ρυθμίσεις στα όργανα, υπάρχει ανάλογο κουμπί πάνω σε αυτά. Υπάρχει φυσικά αλάρμ αλλά και σινιάλο φώτων.

sym maxsym tl bikeit test 00008

Η TFT οθόνη χωρίζεται σε τρία τμήματα. Το αριστερό διαθέτει τις λυχνίες ρεζέρβας, φλας, θερμοκρασίας ψυκτικού, ψεκασμού, parking (χειρόφρενο), μεγάλης σκάλας φώτων, ABS, λαδιού, και ρεζέρβας, ενώ δείχνει άδειο σε σύγκριση με τα άλλα δύο, καθώς οι λυχνίες παραμένουν σβηστές πέρα από το αρχικό τεστ. Το κεντρικό τμήμα είναι εκείνο που αλλάζει “watchface” με το πάτημα του προαναφερθέντος κουμπιού που βρίσκεται στο αριστερό γκριπ, αλλάζοντας εμφανίσεις μεταξύ ταχύμετρου, στροφόμετρου με ένδειξη στιγμιαίας κατανάλωσης, ρολογιού, βολτόμετρου, θερμοκρασίας ψυκτικού, και 4 ενδείξεων -μέση ωριαία, διανυθείσα απόσταση, ώρα βόλτας και μέγιστες RPM. Τέλος, το τρίτο τμήμα, που βρίσκεται στα δεξιά, έχει ψηφιακές ενδείξεις ταχύμετρου, χιλιομετρητών, και στάθμης βενζίνης με μπάρες. Σημειώστε ακόμα πως υπάρχει και μια μπάρα που δείχνει το πόσο οικονομικά οδηγείτε, ανάλογα με το πώς ανοίγετε το γκάζι. Τέλος, η ένταση του φωτισμού των οργάνων ρυθμίζεται αυτόματα μέσω αισθητήρα εξωτερικού φωτός.

sym maxsym tl bikeit test 00040

Όπως ίσως έχετε καταλάβει τα όμορφα όργανα με τις απαραίτητες ενδείξεις του TL δεν διαθέτουν συνδεσιμότητα, ενώ στερείται κάποιων ενδείξεων που έχουμε συνηθίσει στην κατηγορία, με πιο έντονες ελλείψεις αυτών της μέσης κατανάλωσης, της αυτονομίας, του δεύτερου μερικού χιλιομετρητή, και του χιλιομετρητή που ξεκινά να γράφει μόλις μπει η ρεζέρβα. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το TL κοστίζει ακόμα και τα… μισά λεφτά σε σχέση με κάποια μοντέλα του ανταγωνισμού, οπότε μπορούμε να δεχτούμε με μεγαλύτερη ευκολία τις όποιες ελλείψεις στον εξοπλισμό του.

sym maxsym tl bikeit test 00010

Πολύ όμορφα είναι τα ανάγλυφα λογότυπα SYM, ένα στην πλάκα τιμονιού και ένα στη μούρη του scooter, ενώ ανάγλυφα είναι και τα λογότυπα Maxsym TL στην ουρά -ποιοτικές λεπτομέρειες που θα εκτιμήσουν όλοι. Όμορφες είναι και ορισμένες λεπτομέρειες στα πλαστικά που έχουν στιλ carbon, και “ψαρώνουν” τους ανυποψίαστους.

Η ζελατίνα του TL είναι ρυθμιζόμενη μεν σε 2 θέσεις, χρειάζεται όμως εργαλεία για αυτό. Στην πάνω θέση που βρισκόταν προσωπικά μου έκοβε το οπτικό πεδίο στα δύο (έχω ύψος 1.70), και με ενοχλούσε στην οδήγηση, οπότε θα την προτιμούσα στην κάτω θέση για οποιαδήποτε άλλη χρήση εκτός ίσως του ταξιδιού.

Οι καθρέπτες προσφέρουν πολύ καλή ορατότητα, δεν θολώνουν ενώ όσο είχα το scooter στην κατοχή μου, ο μηχανισμός τους μού φάνηκε σκληρός  - ανακάλυψα στην πορεία, διαβάζοντας το manual, πως απλά θέλουν ''τρόπο και όχι κόπο''.

Στο Owners manual βρήκαμε και τα διαστήματα service τα οποία είναι στα πρώτα 1.000 χιλιόμετρα, κατόπιν στα 10.000 και μετά κάθε 10.000 χιλιόμετρα.

Βάλαμε φωτιά στα φρένα και μας έμεινε το γκάζι!

sym maxsym tl bikeit test 00012

Η σέλα είναι πραγματικά εκπληκτική, εξαιρετικά άνετη ακόμα και για πολύ μεγάλες βόλτες, και κατά τη διάρκεια του τεστ δεν πιάστηκα ποτέ, κατεβαίνοντας πάντα φρέσκος από πάνω της. Μόνο που λόγω του μεγέθους και ειδικά του φάρδους της, ανοίγει τα πόδια του αναβάτη, κι έτσι αν έχετε ύψος 1.70 όπως ο υποφαινόμενος, θα πρέπει να βγάλετε λίγο έξω το σώμα σας στη στάση, για να πατάτε με όλο το πέλμα του ενός ποδιού στο έδαφος.

Τα 223 κιλά που ζυγίζει γεμάτο το TL θα φανούν στις επιτόπου μανούβρες, όμως από την άλλη έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στο σχεδιασμό του διπλού σταντ, στο οποίο δεν είχα κανένα πρόβλημα να το βάλω -υπόψη πως ζυγίζω μόλις 63 κιλά.

Ο μεγάλος λασπωτήρας πίσω και το φάρδος του μπροστινού τμήματος, μαζί με την ψηλή ζελατίνα προστατεύουν πολύ καλά τους επιβαίνοντες από τα στοιχεία της φύσης, κρατώντας μακριά σας αέρα, λάσπες και νερά.

sym maxsym tl bikeit test 00029

Στην περίπτωση μου, η πρώτη έντονη εντύπωση κατά την οδήγηση αφορούσε στο πολύ έντονο φρένο του κινητήρα, που θέλει συνήθεια. Μόλις όμως το συνήθισα, ξεκίνησα να το εκμεταλλεύομαι, ελαχιστοποιώντας έτσι τη χρήση των φρένων! Απλώς υπολογίζεις πότε να κλείσεις το γκάζι, το TL γονατίζει, και εσύ φρενάρεις δίχως να φθείρεις τα τακάκια. Πολύ σημαντικό βοήθημα σε αυτόματη μετάδοση, όπου μπορείς να βασιστείς για την ασφάλεια σου, κατά την επιβράδυνση.

Απλώς αν θέλεις να ρολάρεις, θα πρέπει να διατηρείς ελαφρώς ανοιχτό το γκάζι.

sym maxsym tl bikeit test 00001

Τα φρένα τώρα είναι πολύ καλά, με δύναμη, αίσθηση και προοδευτικότητα, αν και σε καλή άσφαλτο θα θέλαμε λιγότερο παρεμβατικό το ABS, ώστε να μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει όλη τη δύναμη πέδησης που διαθέτει το TL. Ίσως ένα ζευγάρι πιο μαλακών ελαστικών να βοηθήσει στον συγκεκριμένο τομέα.

Αφού πιάσαμε τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης της Maxxis, να πούμε πως είναι πολύ καλά, αν και πιστεύουμε πως ένα ζευγάρι ευρωπαϊκών ή ιαπωνικών ελαστικών θα ανεβάσει αρκετά τις δυνατότητες του TL τόσο στο φρενάρισμα όσο και στο κράτημα.

Περνώντας στον κινητήρα, στο μοντέλο δοκιμής μας, ενίοτε, πολύ χαμηλά η τροφοδοσία παρουσίαζε ένα απειροελάχιστο μπέρδεμα στην εκκίνηση, όμως στη συνέχεια καθάριζε για μια πραγματικά υποδειγματική λειτουργία. Πιθανώς η λειτουργία να αφορούσε αποκλειστικά στο μοντέλο δοκιμής μας, καθώς ο Σπύρος Τσαντήλας που είχε οδηγήσει το TL στην αποστολή δεν είχε παρατηρήσει κάτι παρόμοιο. Έπειτα από επικοινωνία με τον τεχνικό της εταιρίας, μάθαμε πως ο κινητήρας είναι έτσι ρυθμισμένος από το εργοστάσιο, ώστε στις χαμηλές στροφές, να περιορίζει την αμεσότητα στην απόδοση, γεγονός που βοηθά σε γλιστρήματα, μιας και Traction Control δεν υπάρχει. Και όντως, αυτή η λειτουργία, βοηθούσε σημαντικά στο βρεγμένο οδόστρωμα, όπου συναντήσαμε.

sym maxsym tl bikeit test 00025

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 465 κ.εκ. αποδίδει επίσημα 40,4 hp / 6.750 rpm, με ροπή 4,3 Kgm / 6.250 rpm. Στο δυναμόμετρο του PowerHouse Engineering, το TL απέδωσε 28,64 hp, νούμερο που υπολείπεται από τα μεγάλα δικύλινδρα GT Scooter όπως το TMAX, που έχουμε μετρήσει στους 42,59 hp. αλλά και το AK 550 που μετρήσαμε στους 44,90 hp. Να θυμήσουμε όμως, πως αν και σε ''στήσιμο'' το Maxsym TL 465 κοιτάει στα μάτια τους προαναφερθέντες ''αντιπάλους'', έχουν άλλο κοινό αν και παραπλήσιο κοινό, και άλλο κόστος. Επίσης, το TL, στοχεύει καλύτερα στα 400άρια scooter της κατηγορίας GT.

Οι επιταχύνσεις του TL είναι απολαυστικά δυνατές, και μέχρι τα 120-130 χλμ/ώρα το scooter της SYM εκτοξεύεται μπροστά, φτιάχνοντας απόσταση ασφαλείας από τα περισσότερα δίκυκλα και αυτοκίνητα. Φυσικά στα πρώτα μέτρα, όπως συμβαίνει με όλα τα scooter, ο ιμάντας είναι ρυθμισμένος με γνώμονα την ασφάλεια, και έτσι καθυστερεί ελάχιστα την επιτάχυνση, γλιτώνοντας σας από γλιστρήματα που στην ελληνική άσφαλτο θα μπορούσαν να αποδειχθούν επικίνδυνα.

Μετά τα 130 χλμ/ώρα τα χιλιόμετρα ανεβαίνουν με πιο αργό ρυθμό, ενώ κατά τη διάρκεια της δοκιμής είδα μέχρι και 177-178 χλμ/ώρα στο κοντέρ. Αξιοπρεπέστατες επιδόσεις ακόμα και για δικάβαλο ταξίδι.

sym maxsym tl bikeit test 00036

Εκεί που λάμπει το TL είναι σε διαδρομή με στροφές, καθώς το κράτημα του είναι πραγματικά κορυφαίο. Το scooter της SYM είναι βράχος σταθερότητας, αλλάζει εύκολα κατεύθυνση και θα σας φτιάξει τη διάθεση με τη sport συμπεριφορά του. Οι αναρτήσεις είναι αρκετά σφιχτές, δίχως να είναι… τσιμέντο, ενώ ακόμα κι αν αναπηδήσουν σε κάποιο έντονο σαμάρι, το TL παραμένει σταθερό στην πορεία του, γεμίζοντας σε με εμπιστοσύνη να πιέσεις. Παρόλα αυτά, για να αποφύγετε κάποιο κοπάνημα, καλό θα είναι να αποφεύγετε τις γνωστές λακκούβες-γίγαντες και τα σαμάρια-βουνά των ελληνικών δρόμων,

Κι εδώ πρέπει να τονίσουμε πως δεν πρέπει να κλείνουμε το γκάζι μέσα στη στροφή, καθώς το έντονο φρένο του κινητήρα θα διαταράξει το κράτημα, φορτίζοντας υπερβολικά τον μπροστινό τροχό.

Στην κίνηση της πόλης τώρα, το TL είναι πολύ μανιτζέβελο παρά τον όγκο του, και δεν θα σας ταλαιπωρήσει ακόμα και στο μποτιλιάρισμα.

Κι όταν γυαλίσει το μάτι του αναβάτη, και ξεκινήσει να μπαίνει σε στροφές με γυαλισμένη άσφαλτο ανοίγοντας το γκάζι, θα αρχίσει να “ισιώνει” τη στροφή με μια γλυκιά, διασκεδαστική πλαγιολίσθηση.

Ο ήχος που βγαίνει από το τελικό της εξάτμισης είναι δυνατός και μεστός, θα σας συντροφεύσει ευχάριστα, και θα κάνει έντονη την παρουσία σας, ακόμα και αν οι άλλοι οδηγοί δεν σας έχουν εντοπίσει με τα μάτια ακόμα.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας η μέση κατανάλωση του Maxsym TL βρέθηκε στα 5,1 λίτρα ανά εκατό χιλιόμετρα, μια τιμή ικανή να προσδώσει στο scooter της SYM αυτονομία 245 χιλιομέτρων.

Ένα μόνο; Δύο θα πάρω!

sym maxsym tl bikeit test 00038

Με το TL, η SYM δημιούργησε ένα Sport GΤ scooter που διαχωρίζει εντελώς τη θέση του από τα προηγούμενα Maxsym, καθώς τα δομικά του στοιχεία φέρνουν αρκετά σε μοτοσυκλέτα. Ανάποδο πιρούνι, κινητήρας στη μέση, τελική μετάδοση με αλυσίδα, σπορ εμφάνιση, μικρότεροι αποθηκευτικοί χώροι.

Αν συγκρίνεις το TL με τον ανταγωνισμό τότε μπορεί εύκολα να ξεκινήσεις τις γκρίνιες, ειδικά αν δεν καταλήξεις στο ''ποιος ακριβός είναι ο ανταγωνισμός''. Στο scooter της SYM δεν θα βρει κανείς χάρτες, Traction Control, συνδεσιμότητα στα όργανα, πληθώρα ενδείξεων, ρυθμιζόμενη ζελατίνα δίχως εργαλεία, κουμπάκια, παρακουμπάκια και gadget. Κι αν συγκρίνεις απευθείας τον κινητήρα του TL με εκείνους των TMAX, AK 550 και GT 650 Sport, τότε η διαφορά μπορεί να φανεί συντριπτική υπέρ των άλλων.

Και μετά, καθώς έχεις αρχίσει και τα παίρνεις, κάποιος σου ψιθυρίζει στο αυτί… “6.990 ευρώ”, και παθαίνεις σοκ! Μιλάμε για τιμή αντίστοιχη με scooter… 300 κυβικών του ανταγωνισμού, ενώ αν το συγκρίνεις με τα 14.200 ευρώ που κοστίζει η σπέσιαλ έκδοση Tech Max του Yamaha TMAX 560, παίρνεις… δύο TL στην τιμή του ενός Tech Max! Η αν θέλετε, παίρνετε ένα TL, το φορτώνετε αξεσουάρ, παίρνετε ρούχα, κράνη και εξοπλισμό αναβάτη και συνεπιβάτη, πληρώνετε ασφάλεια, και τέλος ταξινόμησης, και σας μένουν ρέστα για να φουλάρετε βενζίνη για ένα χρόνο. Απίθανο, δεν είναι;!

sym maxsym tl bikeit test 00039

Σημειώστε επίσης πως αυτή η τιμή πιθανώς να είναι η φθηνότερη τιμή που μπορεί να βρει κανείς το TL σε παγκόσμια κλίμακα, και θα έχετε ένα ακόμη δυνατό χαρτί υπέρ της αγοράς του scooter της SYM στη χώρα μας.

Με τέτοια τιμή, θα μπορούσε κανείς να συγχωρήσει πολλά στο TL, όμως αν βγάλουμε από τη μέση τα “λούσα” και την υπέρτερη δύναμη των κινητήρων του ανταγωνισμού, το Maxsym καταφέρνει και αριστεύει όσον αφορά στην ισορροπία του συνόλου, καθώς συνδυάζει το εξαιρετικό κράτημα μοτοσυκλέτας με έναν σβέλτο και αρκούντως δυνατό κινητήρα, μια συγκλονιστικά καλοσχεδιασμένη σέλα, και μια άριστη προστασία από τα στοιχεία της φύσης.

Μπορεί έτσι να αποτελέσει τον απόλυτα ολοκληρωμένο καθημερινό σας σύντροφο, ως άνετο μεταφορικό μέσο σε αστικές συνθήκες, καταφέρνοντας παράλληλα να αποτελεί ένα ταξιδιάρικο δίκυκλο, αλλά και ένα sport scooter με χαρακτηριστικά μοτοσυκλέτας.

Να αποτελέσει το επόμενο scooter του αναβάτη με το 300άρι, που ψάχνει πολυχρηστικότητα με στήσιμο μοτοσυκλέτας, σε μοναδική τιμή.

Τρία σε ένα, με τιμή που δεν υπάρχει. Τυλίξτε μας δύο!

Κατασκευαστής SYM
Μοντέλο Maxsym TL
Αντιπρόσωπος Γκοργκόλης Α.Ε.
Τιμή (€) 6.995
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος 4T, 2K σε σειρά, Y/Ψ, 2EEK, 4β/Κ
Κυβισμός (cc) 465
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 65 x 70
Συμπίεση (:1)  10.8
Τροφοδοσία  Ηλεκτρονικός ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής  2 σε  1
Λίπανση  Ξηρό κάρτερ
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης  Υγρός, πολύδισκος, φυγοκεντρικός
Μετάδοση Κιβώτιο διαρκώς μεταβαλλόμενης σχέσης (CVT), αλυσίδα
   
Πλαίσιο  
Τύπος   Ατσάλινο χωροδικτύωμα
Κάστερ (°)  25
Ίχνος (mm) 92
Μεταξόνιο (mm) 1,543
Ύψος σέλας (mm) 795
Μήκος (mm) 2,215
Πλάτος (mm) 800
Ύψος (mm) 1,442
Ελάχιστη απόσταση από έδαφος (mm) 130
Βάρος (kg)   223 (γεμάτο με υγρά)
Ρεζερβουάρ (lt) 12,5
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεστραμμένο πιρούνι 41 mm, διαδρομή 120 mm
Πίσω  Ένα αμορτισέρ με μοχλικό, ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου
   
Ελαστικά  
Μπροστά 120/70-15 Maxxis Supermaxx S3
Πίσω  160/60-15 Maxxis Supermaxx S3
   
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι 275 mm, ακτινικές δαγκάνες 4 εμβόλων, Continental ABS
Φρένα Δίσκος 275 mm, δαγκάνα 1 εμβόλου, ABS
   
Εξοπλισμός  
 

LED φως μπροστά και πίσω, έγχρωμη οθόνη με: ψηφιακό ταχύμετρο, στροφόμετρο, ολικό και μερικό χιλιομετρητή, στιγμιαία κατανάλωση, θερμοκρασία ψυκτικού, στάθμη καυσίμου, μέση ωριαία, απόσταση βόλτας, ώρα βόλτας, μέγιστες RPM, δείκτης οικονομικής οδήγησης, ρολόι, ζελατίνα ρυθμιζόμενη σε δύο θέσεις, κεντρικό και πλαϊνό σταντ

   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm)  40,4 / 6,750
Ροπή εργοστασίου (kg.m/rpm)  4.3 / 6,250
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Μαϊος 2022 20:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test - SYM Maxsym TL 2020 - Αποστολή στην Πορτογαλία TEST – SYM DRG 160 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon