.
Κατηγορία SYM
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 11:42

SYM MAXSYM GT 2024 – To «φρεσκάρισμα» του Maxsym 400

«Φρεσκαρισμένο» το μεγαλύτερο (μονοκύλινδρο) scooter της SYM, για το 2024 – Δεν έχουμε ακόμα κάποια ενημέρωση για το αν και πότε θα έρθει στην Ελλάδα, ωστόσο.

Το SYM Maxsym GT είχε ανακοινωθεί στα πλαίσια της EICMA 2023, ως η νέα ενσάρκωση του μοντέλου που γνωρίσαμε στην Ελλάδα ως Maxsym 400. Εν όψει της νέας χρονιάς και των νέων προδιαγραφών ρύπων Euro 5+, η SYM ανανέωσε το μοντέλο σε αρκετά επίπεδα, εσωτερικά και εξωτερικά.

Ξεκινώντας ίσως από τα πιο προφανή, η εμφάνιση του μοντέλου είναι ανανεωμένη, με το GT να αποκτά νέα σχεδίαση στο εμπρός μέρος και επεμβάσεις σε διάφορα σημεία του, τονίζοντας την πιο σπορ πλευρά του. Οι αλλαγές συνεχίζονται και σε επίπεδο περιφερειακών, αφού η SYM αντικατέστησε τους δύο εμπρός δίσκους του Maxsym 400, με έναν, αλλά μεγαλύτερης διαμέτρου στο Maxsym GT, ο οποίος φτάνει τα 288 χιλιοστά και συνεργάζεται με 4πίστονη, ακτινική δαγκάνα.

Η σέλα του μοντέλου είναι νέα, με νέο σχήμα και ύψος στα 788 χιλιοστά από το έδαφος, με στόχο την αυξημένη άνεση του αναβάτη (κατά 12 χιλιοστά χαμηλότερη από αυτή του Maxsym 400). Τα όργανα, που στο Maxsym 400 φέρουν συνδυασμό αναλογικών και ψηφιακών ενδείξεων, δίνουν την θέση τους σε έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα, με την μορφή οθόνης LCD 6 ιντσών στην οποία ξεχωρίζει η εντυπωσιακή μορφή του στροφόμετρου, στο κάτω της μέρος.

Το πλαίσιο είναι σωληνωτού τύπου, ενώ στο μπροστινό σύστημα η SYM κάνει χρήση σταυρού τιμονιού με δύο τιμονόπλακες, για πιο στιβαρή έδραση του πιρουνιού με το όλο σύστημα. Στην πίσω ανάρτηση, χρησιμοποιούνται δύο αμορτισέρ. Ο μονοκύλινδρος κινητήρας των 399 κυβικών αποδίδει 34 ίππους και 4 kgm ροπής. Στα ηλεκτρονικά βοηθήματα του μοντέλου περιλαμβάνονται, φυσικά, ABS αλλά και Traction Control, ενώ ο εξοπλισμός διαθέτει επίσης ασύρματο κλειδί, ρυθμιζόμενη ζελατίνα, θύρα παροχής ρεύματος USB 3.0 γρήγορης φόρτισης, χώρο για δύο κράνη κάτω από την σέλα και φουλ LED φωτισμό. Ο αναβάτης θα έχει στην διάθεση του και δύο ντουλαπάκια στην μπροστινή ποδιά, για τα όποια μικροαντικείμενα του.

Προς το παρόν, πάντως, δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για το αν και πότε, θα δούμε και το MAXSYM GT στην Ελλάδα – ενημερώσεις για τις οποίες η αντιπροσωπεία της SYM, Γκοργκόλης Α.Ε. δεν χάνει ποτέ χρόνο να δημοσιεύσει, με το που γίνει η όποια είδηση επίσημη. Ακόμη λοιπόν, τηρούμε στάση αναμονής.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 11:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon