.
Κατηγορία Kymco
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022 19:01

Test – Kymco CV3 2023 - Αποστολή στο Βέλγιο

Πόσο καλά αποδίδει το χειμώνα;

Η χρηστικότητα των τρίτροχων scooter τα κάνει να κερδίζουν έδαφος στην αγορά. Ας δούμε την περίπτωση του CV3 της Kymco και μάλιστα όταν πιάνουν τα κρύα.

Δοκιμή: Gijs Gilis

Είτε δεν σας αρέσει, είτε είστε στο ψάξιμο για την αγορά ενός τρίτροχου σκούτερ, το concept έχει ήδη αποδείξει την αξία του. Η Piaggio το ξεκίνησε πριν χρόνια, η Peugeot, η Yamaha και μερικές άλλες μικρές μάρκες ακολούθησαν. Με το CV3, η Kymco έχει τον πρώτο δικύλινδρο κινητήρα για αυτόν τον τύπο σκούτερ. Μπορεί να οδηγηθεί με δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου και είναι το πιο δυνατό της αγοράς. Παίρνουμε το CV3 σε μια χειμερινή δοκιμή. Πώς αντιμετωπίζει τις χαμηλές θερμοκρασίες, τους ολισθηρούς δρόμους και τη (ζέστη) άνεση;
Η Kymco δουλεύει πάνω στο CV3 -ή Concept Vehicle 3- εδώ και αρκετά χρόνια. Το 2017, οι Ταϊβανέζοι δημοσίευσαν ήδη μια μελέτη για το μοντέλο στην EICMA στο Μιλάνο. Με το CV3, η Kymco φέρνει την πιο δυνατή, την καλύτερα εξοπλισμένη και την πιο προηγμένη τεχνολογικά πρόταση. Με αυτό κατά νου και δύο τροχούς κάτω από το μπροστινό μέρος του, μας φαίνεται το ιδανικό scooter. Σε μια ηλιόλουστη αλλά παγωμένη και με χαμηλές θερμοκρασίες μέρα, ξεκινήσαμε με το πιο δυνατό τέκνο της Kymco.

Akts4.jpg

Επικεντρωθείτε στις βόλτες

Η Kymco εστιάζει περισσότερο στην τουριστική πτυχή του πράγματος με το CV3, παρά στην αστική μετακίνηση όπως οι ανταγωνιστές της. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στον ισχυρό δικύλινδρο κινητήρα των 51 ίππων και των 52 Nm του AK 550, που δίνει την τελική ταχύτητα των 172 χλμ./ώρα, αλλά και στον πλούσιο ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Δύο τρόποι οδήγησης, cruise control, θερμαινόμενα γκριπ, σύστημα χωρίς κλειδί,… Όλα είναι εκεί και δε μιλάμε καν για τη ρυθμιζόμενη πλάτη για τον αναβάτη και τη σταθερή για τον συνοδηγό, την ρυθμιζόμενη γωνία της TFT οθόνης των 6 ιντσών με Noodoe navigation ή το μπροστινό ελατήριο κλειδώματος όταν είναι ακίνητο. Αν κοιτάξουμε κάτω από το δέρμα, όπου κρύβεται η πιο ενδιαφέρουσα τεχνολογία σε αυτή την περίπτωση, βλέπουμε ένα πλαίσιο αλουμινίου και ένα έξυπνο, αμιγώς μηχανικό σύστημα μπροστινής ανάρτησης.

Akts2.jpg

Αυτοί οι δύο τροχοί μπροστά είναι φυσικά ο κύριος λόγος για να βγεις με το CV3 τον χειμώνα. Θεωρητικά έχεις πολύ περισσότερο κράτημα, αν και είναι δύσκολο να βάλεις ένα ποσοστό σε αυτό, και αισθάνεσαι επίσης αυτή τη σιγουριά ενώ οδηγείς. Εάν δεν είναι το κράτημα των ελαστικών, τότε δεν πρέπει να ξεχνάτε τη διανοητική πτυχή. Ξέρεις ότι δύσκολα μπορείς να κατέβεις, οπότε τολμάς να κάνεις υγρές ή ολισθηρές στροφές τόσο ομαλά σαν να ήταν στεγνό. Και αν το κάνετε, το CV3 δεν θα κουνηθεί. Ο μπροστινός άξονας είναι σταθερός και σας δίνει αυτό ακριβώς που χρειάζεστε σε χειμερινές συνθήκες: αυτοπεποίθηση.

 Akts3.jpg

Χωρίς σύστημα ελέγχου πρόσφυσης

Δεν υπάρχει επίσης τίποτα για να παραπονεθεί κανείς από την άποψη της άνεσης. Η θέση του καθίσματος είναι ευχάριστη, τα θερμαινόμενα γκριπ λειτουργούν όπως πρέπει και προστατεύεσαι σχεδόν πλήρως από τον άνεμο από το φαρδύ μπροστινό μέρος και το μεγάλο παρμπρίζ. Ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες, είμαστε ακόμα ευχάριστα ζεστοί, με την προϋπόθεση φυσικά να φοράμε τα σωστά ρούχα. Ωστόσο, υπάρχουν δύο πράγματα που μας ενοχλούν. Πρώτον - και αυτό είναι το πιο σημαντικό - το CV3 δεν έχει έλεγχο πρόσφυσης. Μια συνειδητή επιλογή της Kymco, γιατί υπάρχει σε άλλα σκούτερ της γκάμας της με λιγότερο δυνατό κινητήρα. Κανονικά δε λείπει αυτό το traction control σε ένα scooter...εκτός αν έχει πάνω από 50 ίππους και οι δρόμοι είναι ολισθηροί. Το αποτέλεσμα είναι να μπαίνεις δυνατά στη στροφή χάρη στους δύο μπροστινούς τροχούς και να επιταχύνεις απαλά από αυτήν γιατί δεν θέλεις να κάνεις πλαγιολίσθηση. Με το traction control θα μπορούσατε να οδηγείτε απίστευτα γρήγορα με το CV3 σε τέτοιες συνθήκες.
Επιτυχημένος ως χειμερινό μηχάνημα;

Akts5.jpg

Ένα δεύτερο ελάττωμα είναι η έλλειψη αίσθησης στα φρένα και η απόκριση του γκαζιού. Τα φρένα στην αρχή φαίνονται λίγα και μετά ξαφνικά γίνονται πολλά. Δεν είναι τόσο ευχάριστο όταν οι δρόμοι είναι ολισθηροί. Στην περίπτωση της απόκρισης του γκαζιού, είναι μια ιστορία on/off. Αυτό αυξάνει τη σπορ εμπειρία, αλλά θα θέλατε λίγη περισσότερη ευελιξία κατά τη διάρκεια μιας χειμερινής βόλτας.

Ωστόσο, τα αρνητικά δεν ξεπερνούν τους «κολλητούς» μπροστινούς τροχούς και τη μεγάλη άνεση του Kymco CV3. Αυτές οι δύο ιδιότητες το καθιστούν ένα ιδανικό χειμερινό σκούτερ, με το οποίο μπορείτε ακόμη και να ζήσετε μεγάλη οδηγική απόλαυση χάρη στον δυνατό δικύλινδρο κινητήρα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022 10:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon