.
Κατηγορία Honda
Πέμπτη, 25 Μαϊος 2023 15:30

Honda Supra GTR150 Custom - GTRRR Stage 2

Η εξέλιξη δεν σταματά ποτέ, και μετά την αναβάθμιση του πίσω αμορτισέρ ήρθε η σειρά του εμπρός φρένου, και όχι μόνο.

Κείμενο-Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος

Μετά το πρώτο customizing – άρθρο που μπορείτε να διαβάσετε σε αυτό το link – η εξέλιξη φυσικά δε σταμάτησε και μια σειρά βελτιώσεων έδωσε ακόμα καλύτερα χαρακτηριστικά στο 150άρι της Honda.

Κυριότερη βελτίωση αφορά το εμπρός φρένο που στη θέση της διπίστονης δαγκάνας της Nissin τοποθετήθηκε μια τετραπίστονη δαγκάνα της Brembo, και ποιο συγκεκριμένα η Μ4 που κατασκευάζεται από μονομπλόκ κράμα αλουμινίου. Βέβαια για να ταιριάξει στο πιρούνι κατασκευάστηκε μια βάση από αλουμίνιο σε CNC, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάστηκε και το κατάλληλο άνοιγμα ώστε να τοποθετηθεί ο αισθητήρας του ABS και να καταργηθεί η βάση που τοποθετεί η Honda.

Στην αρχή στη θέση του 296 mm δίσκου της Rapido επιλέχτηκε να τοποθετηθεί κάποιος άλλος after market δίσκος στα 300 χιλιοστά αλλά μετά από έρευνα ταίριαξε δίσκος της Braking αλλά σε διάμετρο 320 mm και γι’ αυτό κατασκευάστηκαν στο eksartimata.gr δύο αποστάτες 10 χιλιοστών. Στο eksastimata.gr κατασκευάστηκαν αρκετά μέρη του GTR από αλουμίνιο αλλά και από τιτάνιο! (περισσότερα στο επόμενο άρθρο).

DSC 8149

Μια ακόμη σημαντική προσθήκη ήταν και η τοποθέτηση των τροχών της Rapido σε διαστάσεις 2.15 και 3.50, εμπρός και πίσω αντίστοιχα, σαφώς με αρκετά περισσότερο φάρδος σε σχέση με τους εργοστασιακούς. Το έντονο χρυσαφί χρώμα των τροχών μετριάστηκε λίγο από τα μαύρα αυτοκόλλητα που παραγγέλθηκαν στην frisky.gr.

Όσον αφορά τα ελαστικά στην αρχή τοποθετήθηκαν τα Pirelli Diablo Rosso Sport στις διαστάσεις που ήδη φορούσε (90/80-17 και 120/70-17) αλλά τελικά επιλέχτηκε ένα racing ζευγάρι της Pirelli, τα Diablo SuperCorsa σε διάσταση 120/70-17 και 150/60-17.

DSC 8148

Παράλληλα αποφασίστηκε να αλλάξει και η εμφάνιση κι έτσι τη θέση του εργοστασιακού συνδυασμού σε μαύρο/κόκκινο πήρε ένα after market κουστούμι όλο σε μαύρο ματ χρώμα, που ταιριάζει περισσότερο και με τα άβαφα πλαστικά τμήματα του GTR. Για αισθητικούς λόγους άλλαξε και το πίσω φανάρι, που έγινε πλέον full LED, έχοντας ενσωματωμένα και τα φλας, μια μετατροπή που μπορεί να γίνει και στο εργοστασιακό φανάρι καθώς υπάρχουν ήδη οι υποδοχές για τα ντουί των φλας. Εδώ πρέπει να πω ότι η αλλαγή του πίσω φαναριού ή η τοποθέτηση λαμπτήρων LED πρέπει να συνοδεύεται και από την αλλαγή του φλασέρ, με κάποιον αντίστοιχο για LED λάμπες αλλιώς τα φλας δε θα λειτουργούν σωστά.

Με την αισθητική έχει να κάνει επίσης και η αλλαγή του τελικού της εξάτμισης, καθώς τη θέση του τελικού από ανοξείδωτο ατσάλι πήρε ένα από carbon και αλουμίνιο, κάνοντάς το GTR να δείχνει πιο racing.

DSC 1171

Στον δρόμο τώρα η οδήγηση του custom Honda GTR 150 είναι πραγματικά μια αποκάλυψη. Όσοι έχετε διαβάσει το πρώτο μέρος του customizing θα γνωρίζετε ότι ήδη με την τοποθέτηση του αμορτισέρ της Ohlins το GTR είχε μεταμορφωθεί αποκτώντας όχι μόνο καλύτερο κράτημα, αλλά έγινε και πολύ πιο άνετο. Με την τοποθέτηση των SuperCorsa της Pirelli η λέξη «κράτημα» πραγματικά απόκτησε άλλη διάσταση, καθώς μιλάμε για ελαστικά με γόμα τσίχλας, που δεν αφήνουν να ξεκολλήσει το GTR σε οποιαδήποτε συνθήκη, ενώ έρχονται άμεσα σε θερμοκρασία λειτουργίας. Και λόγω αυτού του πολύ καλού κρατήματος μπορεί να αξιοποιηθεί πραγματικά η μεγάλη δύναμη του εμπρός φρένου λόγω της αναβάθμισης, που σε άλλη περίπτωση θα φάνταζε υπερβολική.

Η τετραπίστονη δαγκάνα της Brembo και ο δίσκος 320 χιλιοστών παρέχουν ένα πολύ δυνατό και εντυπωσιακό φρενάρισμα, και όλα αυτά με τη χρήση μόνο δύο δακτύλων. Εξαιτίας της μεγαλύτερης δύναμης του σετ αποφασίστηκε να παραμείνει η τρόμπα του εργοστασίου καθώς μια τρόμπα της Brembo θα έδινε υπερβολικά δυνατό φρενάρισμα.

DSC 8261

Πρόσφατα στην οικογένεια προστέθηκε ένα ακόμα Honda GTR -του μεγάλου γιού- και έτσι υπάρχει δυνατότητα απευθείας δοκιμής. Μια δοκιμή που αποκαλύπτει τη μέρα με τη νύχτα, καθώς το νορμάλ GTR ναι μεν έχει καλό κράτημα αλλά μόνο όσο η άσφαλτος είναι καλή, καθώς σε ανωμαλίες μεταφέρει τα πάντα στον οδηγό του κοπανώντας τον αρκετά, ενώ στα φρένα, συνηθισμένος από το πακέτο Brembo/320mm, στο πρώτο φρενάρισμα με το νορμάλ GTR νόμισα ότι δεν πιάνουν τα φρένα.

Και βέβαια η βελτίωση δε σταματά ποτέ καθώς ήδη ετοιμάζεται ένα τρίτο άρθρο για το πώς μπορεί κανείς να κάνει το GTR του καλύτερο και γρηγορότερο χωρίς να πειράξει στο ελάχιστο τον κινητήρα του. Ένα special project σε συνεργασία με το μηχανουργείο eksartimata.gr.

DSC 8161

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την Arp Racing Academy και τον Ντίνο Μαυρόπουλο για τη βοήθειά τους στη φωτογράφηση του Honda GTR στις εγκαταστάσεις της ακαδημίας.

Διαβάστε ακόμη: Honda Supra GTR150 Custom - GTRRR Stage 1

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test - Honda ST125 Dax 2023 Video Test Ride - Honda ST125 Dax 2023 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon