.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 10:34

Yamaha Yard Dealer Built. Οι νικητές

 

Εντυπωσιακά custom στον διαγωνισμό για dealers

 

 

Στην καμπάνια Yard Built της Yamaha, διάσημοι βελτιωτές δημιούργησαν μοναδικά μοντέλα μέσα από μοντέλα της εταιρείας. Τώρα ήρθε η σειρά των dealer της εταιρείας να κάνουν κάτι ανάλογο.

Ο διαγωνισμός Yamaha Yard Dealer Built είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 41 ξεχωριστών μοτοσυκλετών, βασισμένων σε Sport Heritage μοντέλα, από dealer της Yamaha στην Ευρώπη.


Όταν οι μοτοσυκλέτες ολοκληρώθηκαν, περισσότεροι από 10.000 οπαδοί της φίρμας στην Ευρώπη ψήφισαν για να αναδείξουν τους νικητές των 4 κατηγοριών. Ως αποτέλεσμα, οι custom δημιουργίες πάνω στα SR400, XJR1300, XV950 και στο κτήνος VMAX αποκαλύφθηκαν στο φεστιβάλ Glemseck 101 στη Γερμανία, το Σεπτέμβριο.

Επενδύοντας στην custom σκηνή

“Το project αυτό, απέδειξε πως η custom σκηνή είναι ολοζώντανη, και όχι μόνο όσον αφορά σε κάποιους ειδικευμένους βελτιωτές, καθώς την έχουν αγκαλιάσει όλοι οι dealer μας στην Ευρώπη”, σχολίασε ο Shun Miyazawa, Product Manager της Yamaha για την Ευρώπη. “Τα τελικά αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακά, με ορισμένες μοτοσυκλέτες να βρίσκονται σε κορυφαίο επίπεδο, και να μην έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις δημιουργίες των κορυφαίων βελτιωτών του κόσμου. Ακόμα πιο σημαντικό, δείξαμε πως η σειρά Sport Heritage αποτελεί τέλεια βάση για customizing. Πολλές από τις δημιουργίες που είδαμε φοράνε γνήσια αξεσουάρ της Yamaha, γεγονός που δείχνει πως με λίγη φαντασία μπορείς να φτιάξεις εύκολα τη δική σου, μοναδική και ιδιαίτερη μοτοσυκλέτα πάνω σε μια Sport Heritage μοτοσυκλέτα της Yamaha, δίχως κολλήσεις, ή τομές στο πλαίσιο. Έτσι, κάναμε το customizing εύκολα προσβάσιμη υπόθεση για το κοινό μας.

Οι νικητές των 4 κατηγοριών

  • Στην κατηγορία του VMAX, o νικητής προέρχεται από τη Γαλλία. Η “Liberty Yam” δημιούργησε ένα μυώδες Cafe-Dragster στον επετειακό μαύρο-κίτρινο αγωνιστικό χρωματισμό της εταιρείας, αποτίοντας φόρο τιμής στον Jean Claude Olivier, τον πρώτην Πρόεδρο της Yamaha Motor France που σκοτώθηκε σε τροχαίο το 2013.
  • Στην κατηγορία του XJR1300, νικητής ήταν ο Γερμανός dealer “Motorrad Klein”, που έφτιαξε μια επιθετική μοτοσυκλέτα, με αρκετές αναφορές -όπως το νούμερο 41 στο numberplate- στον Ιάπωνα αγωνιζόμενο Noriyuki Haga.
  • Η νικήτρια μοτοσυκλέτα στην κατηγορία του XV950 προήλθε από τον Πορτογάλο dealer “Yamaha Motor 7”, που παρουσίασε ένα φανταστικό scrambler σε άσπρο και κόκκινο χρώμα.
  • Τέλος, στη κατηγορία του SR400, τη νίκη έδρεψε ο Ισπανός dealer “Motor Madrid”, με ένα κλασικό cafe racer, κομπλέ με τσαντάκι στα καλάμια του πιρουνιού.

Φωτογραφίες κίνησης

Φωτογραφίες στατικές

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 10:08

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σύμπραξη BMW, Honda & Yamaha Kawasaki Ninja H2 στο Nurburgring - Video »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon