Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 17:19

Η παράβαση της χρονιάς στην Ιταλία: Κατάσχεση οχήματος, αφαίρεση διπλώματος και 11 χιλιάρικα πρόστιμο!

Η ποινή που δέχτηκε ο 25χρονος από τη Νάπολη πρέπει να είναι νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Τι μπορεί να έκανε ο ευγενής αυτός νέος για να τιμωρηθεί έτσι;

Το απόγευμα της Παρασκευής 7/2 το περιπολικό της Ιταλικής αστυνομίας εντόπισε έναν αναβάτη σκούτερ να κινείται στον περιφερειακό αυτοκινητόδρομο της Νάπολης χωρίς κράνος. Του έκαναν σήμα να σταματήσει, προσωρινά τους αγνόησε, αλλά λίγο αργότερα αναγκάστηκε να σταματήσει στα διόδια που του έκλειναν τον δρόμο.

Μόλις το περιπολικό σταμάτησε πίσω του, ξαφνικά έκανε αναστροφή με το Honda SH300i, διέσχισε γρήγορα τα διόδια ανάποδα και ξαναμπήκε στον αυτοκινητόδρομο προκαλώντας κομφούζιο, αφού τώρα κινιόταν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Η καταδίωξη συνεχίστηκε και προς στιγμήν ο νεαρός ξέφυγε. Μόνο που οι αρχές τον είχαν πλέον σε πλάνα από δεκάδες κάμερες και έτσι γρήγορα βρέθηκε και συνελήφθη.

Από την έρευνα προέκυψε πως, όχι μόνο οδηγούσε χωρίς κράνος και έκανε όσες παραβάσεις έκανε, αλλά δεν είχε ούτε ασφάλεια, ενώ κυκλοφορούσε με ένα δίπλωμα που δεν ήταν στο όνομά του.

Η λυπητερή ήταν όνομα και πράγμα: κατάσχεση του σκούτερ, αφαίρεση διπλώματος οδήγησης, 20 πόντοι ποινής στο δίπλωμα (όταν το ξαναπάρει πίσω) και συνολικά πρόστιμα που φτάνουν τα €10,771 για τις παραβάσεις του: κράνος, αντίθετο ρεύμα, υπερβολική ταχύτητα, επικίνδυνοι ελιγμοί, οδήγηση χωρίς δίπλωμα και ασφάλεια, αντίσταση και διαφυγή από τον έλεγχο – και φανταζόμαστε πως θα έχει και μερικά ακόμη ψιλά στο κατηγορητήριό του.

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 17:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT