.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 16:56

Norton – Τεράστιο σκάνδαλο με υπεξαίρεση μεγάλων ποσών από συνταξιοδοτικά προγράμματα!

Η είδηση για τον οικονομικό κατήφορο της Norton και την εισαγωγή της εταιρείας υπό καθεστώς οικονομικής επιτήρησης, τελικά οφείλεται σε διαφορετικούς λόγους από αυτούς που είχαμε όλοι αρχικά πιστέψει!


Σε έρευνα που πραγματοποίησε η εφημερίδα Guadian και ο τηλεοπτικός σταθμός ITV, αποδεικνύεται ότι υπάρχει μια πολύ πιο ζοφερή γενεσιουργός αιτία για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Norton.

O Stuart Garner, ο ιδιοκτήτης της Norton, είχε δημιουργήσει μέσω μιας επενδυτικής – χρηματοπιστωτικής εταιρείας που διατηρούσε επίσης, τρία συνταξιοδοτικά προγράμματα με τα ονόματα Commando, Dominator και Donigton.

Ουσιαστικά έπαιρνε το εφάπαξ συνταξιοδοτημένων Βρετανών, το οποίο υποτίθεται ότι επενδυόταν κυρίως στην Norton, με την υπόσχεση ότι τα χρήματα θα “αυγατίσουν”, εξασφαλίζοντας τους έτσι, ένα μεγαλύτερο ποσό σύνταξης.

Ένας φερόμενος ως οικονομικός σύμβουλος, με το όνομα Simon Colfer, συνεργάτης του Garner, ήταν αυτός που έπεισε αρκετούς συνταξιούχους να επενδύσουν στα συνταξιοδοτικά της Norton ή να μεταφέρουν τα χρήματα τους από άλλα προγράμματα εκεί, με την υπόσχεση ότι αυτά θα ήταν πιο αποδοτικά.


Τελικά ο Colfer, έβαζε αποδεδειγμένα “χέρι” στα ποσά που είχαν επενδυθεί στα συνταξιοδοτικά της Norton, χωρίς να αποδίδει τα υποτιθέμενα μερίσματα – κέρδη στους δικαιούχους. Συνολικά είχε υπεξαιρέσει χρήματα από σχεδόν 800 συνταξιούχους που είχαν επενδύσει τα χρήματα τους.  

O Garner από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε για τις παράνομες πράξεις του Colfer. Ωστόσο απέδιδε στον Colfer μεγάλα ποσά ως bonus και ανταμοιβή για τα χρήματα που έμπαιναν στα ταμεία της Norton, ενώ έχει αποδειχτεί ότι και ο ίδιος καθυστερούσε αδικαιολόγητα να εκπληρώσει αιτήματα επενδυτών που ζητούσαν επιστροφή ή μεταφορά χρημάτων σε άλλα συνταξιοδοτικά προγράμματα.

Η υπόθεση έχει πάρει φυσικά την δικαστική οδό, με την ακροαματική διαδικασία να έχει οριστεί για τις 13 Φεβρουαρίου του 2020. Αναμένονται πολλές αποκαλύψεις, σε ένα πρωτοφανές σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται και ένα ιστορικό όνομα από τον χώρο της μοτοσυκλέτας.

Υπενθυμίζουμε ότι η Norton έχει στο παρελθόν λάβει υψηλή κρατική χρηματοδότηση, με μεσάζοντες ανθρώπους του πολιτικού χώρου, οπότε ενδέχεται να έχουμε ντόμινο αποκαλύψεων!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon