Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 14:36

Στην Αφρική, αρχίζουν να απαγορεύουν την χρήση μοτοσυκλετών στις πόλεις

Με μια νομοθετική ρύθμιση που θυμίζει σε πρακτική το γνωστό “πονάει κεφάλι – κόψει κεφάλι”, o δήμαρχος της Addis Ababa, πρωτεύουσας της Αιθιοπίας, απαγόρεψε την κυκλοφορία των μοτοσυκλετών στην πόλη, με αιτιολογία το ότι    αυτές χρησιμοποιούνται συχνά για την διάπραξη εγκληματικών ενεργειών.

Παρά την δέσμευση του ότι της απαγόρευσης θα εξαιρούνται οι courier και οι εργαζόμενοι σε delivery υπηρεσίες, τελικά πολλές εταιρείες που χρησιμοποιούσαν δίτροχα για τις παραδόσεις τους, ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν την λειτουργία τους, αφού το μέτρο έχει καθολική ισχύ.

Στην Αιθιοπία όπως και σε άλλες αφρικανικές χώρες, η μοτοσυκλέτα δεν είναι τόσο διαδεδομένη όσο στην Ινδία, στην Κίνα και στην ΝΑ Ασία, ωστόσο τα τελευταία χρόνια, είχε παρατηρηθεί αύξηση της κυκλοφορίας των δίτροχων, με πολλούς Αιθίοπες να αναγνωρίζουν τα πλεονεκτήματα τους ως μέσο μετακίνησης.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο πολυπληθέστερο κράτος της Αφρικής, την Νιγηρία, όπου η κυκλοφορία των μοτοσυκλετών απαγορεύεται σε μεγάλες πόλεις όπως το Lagos, το Port Harcourt, την Abuja και το Maiduguri, ωστόσο εκεί, πέραν την εγκληματικότητας, έχουν και την τρομoκρατική ισλαμιστική οργάνωση Boko Haram, η οποία συνήθιζε να παγιδεύει μοτοσυκλέτες με εκρηκτικά, στα χτυπήματα της.

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 14:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube