.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019 15:58

Isle of Man TT – Άνδρας μπήκε με τσεκούρι στη διαδρομή εν μέσω δοκιμών

Την ώρα που διεξάγεται οποιασδήποτε μορφής αγωνιστική δράση, οι δρόμοι του Isle of Man είναι αυστηρά κλειστοί. Αυτοεξαιρέθηκε ωστόσο 26χρονος που πήρε το τσεκούρι του και βγήκε για σουλάτσο.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου το πρόγραμμα του ΤΤ ήταν γεμάτο. Εκείνη τη μέρα γίνονταν οι κατακτήριες δοκιμές (Qualifying) για τις περισσότερες κατηγορίες, μεταξύ αυτών τις Superbike, Supersport, Superstock, Sidecar και TT Zero.

Όπως συμβαίνει πάντα, λίγη ώρα πριν αρχίσει η δράση οι δρόμοι κλείνουν αυστηρά για τους μη εμπλεκόμενους στον αγώνα, ώστε να αποφευχθούν απρόοπτα που, στις ταχύτητες που τρέχουν οι μοτοσυκλέτες στο Νησί, οπωσδήποτε δε θα είναι ακίνδυνα. Το γεγονός ωστόσο δεν πτόησε έναν 26χρονο Άγγλο, ο οποίος αποφάσισε να αγνοήσει την απαγόρευση και να διασχίσει κυριλέ τον δρόμο, επιλέγοντας μάλιστα ένα από τα χειρότερα σημεία, τη Laurel Bank, μια πολύ γρήγορη δεξιά στροφή λίγο πριν τη Glen Helen.

Όταν έγινε αντιληπτός και του έγιναν αυστηρές παρατηρήσεις, ο νεαρός φέρεται να έγινε «απειλητικός και επιθετικός» με τους κριτές του αγώνα και στη συνέχεια, εν αναμονή της αστυνομίας, κλειδώθηκε μέσα στο φορτηγάκι του. Τελικά συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα και δρομολογήθηκε το ραντεβουδάκι του με τη δικαιοσύνη.

Για αυτονόητους λόγους ασφαλείας, οι παραβιάσεις αυτού του είδους στο ΤΤ αντιμετωπίζονται αυστηρά και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τις πρώτες μέρες του ΤΤ, ένας άνδρας που πιάστηκε να διασχίζει τον δρόμο τιμωρήθηκε με πρόστιμο 1,500 λιρών Αγγλίας (περίπου €1,700 με ισοτιμία 5/6/2019).

Σκεφτείτε τώρα πως εκείνος δεν κρατούσε τσεκούρι, ούτε απείλησε κανέναν ή αντιστάθηκε στη σύλληψή του. Φανταζόμαστε πως η ποινή του νέου παραβάτη θα είναι σαφώς πιο ... τσεκουράτη.

Θα θέλαμε πάντως να ξέραμε τι ακριβώς ήθελε να κάνει με το τσεκούρι, γιατί για προστασία από μια superbike που έρχεται κατά πάνω του με 300, μάλλον χλωμό...

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon