.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 08:22

Σχεδόν 130.000 ευρώ για τη μοτοσυκλέτα του Peter Hickman!

Αν θυμάστε την περίπτωση της μοτοσυκλέτας του Peter Hickman, τότε είναι μάλλον αργά γιατί πουλήθηκε, ξεπερνώντας μάλιστα και τις οικονομικές προσδοκίες.

Υπενθυμίζουμε πως ο 36χρονος αναβάτης κέρδισε τους δύο τελευταίους αγώνες στη σέλα του BMW M 1000 RR της Gas Monkey Garage. Η ίδια λοιπόν μοτοσυκλέτα που κέρδισε το ΤΤ, βγήκε σε δημοπρασία στο «International Classic Motorcycle's Spring Stafford Sale» στις 22 Απριλίου 2023. Ενώ οι ειδικοί υπολόγισαν ότι η μοτοσυκλέτα θα έπιανε μεταξύ 90.000-112.000 ευρώ, πωλήθηκε τελικά για 127.000 (και κάτι ψιλά) ευρώ!

Ξεκινώντας από τις 34.900 ευρώ άλλωστε, το stock superbike της BMW έχει ήδη το τίμημα του, πόσο μάλλον ως μηχάνημα προδιαγραφών WorldSBK. Το M 1000 RR έχει ακόμα ένα ενισχυμένο πλαίσιο που διαθέτει ψαλίδι της Suter και ανάρτηση της Öhlins, με τη BMW να δίνει τις ευλογίες της σε κινητήρα και φιλτροκούτι για την FHO Racing που προετοίμασε τη μοτοσυκλέτα του Hickman. Ακόμα, προσθέστε και ένα σύστημα εξάτμισης από τιτάνιο της Akrapovic. Τέλος, για τις ανάγκες του αγώνα η μοτοσυκλέτα εξοπλίστηκε με ένα μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου 24 λίτρων αλλά και έναν αγωνιστικό συμπλέκτη.

Κατά τα άλλα, η μοτοσυκλέτα πουλήθηκε… άπλυτη, με τα μυγάκια και τα γρέζια από τα λάστιχα να αποτελούν άτυπα πιστοποιητικά.. γνησιότητας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 08:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon