.
Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 14:17

Isle of Man TT - Ασύλληπτος Michael Dunlop με την 23η νίκη του στο «νησί»

Ο 34χρονος γόνος της πασίγνωστης οικογένειας έχει τις δεύτερες περισσότερες νίκες στην ιστορία του θεσμού και πάει για το απόλυτο.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, περιελάμβανε μπόλικη δράση στο «νησί» του Isle of Man και τον πιο εντυπωσιακό αλλά και επικίνδυνο αγώνα μοτοσυκλέτας του πλανήτη: Το TT. Προς το παρόν, οι δύο αγώνες που πραγματοποιήθηκαν είχαν τον ίδιο νικητή, τον Michael Dunlop, ο οποίος ισοφάρισε την επίδοση του John McGuinness: 2οι στην λίστα με τις περισσότερες νίκες στο TT. Πρώτος, παραμένει ο θείος του Michael, ο Joey Dunlop, με 26.

O Dunlop πέτυχε πρώτα νίκη στην κατηγορία Supersport, στον πρώτο αγώνα του Σαββάτου, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μπροστά από τους Peter Hickman και Dean Harrison. Την Κυριακή, ο Dunlop επανέλαβε κορυφαία επίδοση στον πρώτο αγώνα Superbike TT, με τους Peter Hickman και Dean Harrison να συμπληρώνουν ξανά το podium, στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι ο Peter Hickman πήρε το ρεκόρ ταχύτητας του αγώνα Superbike, με μέσο όρο 135,445 μίλια την ώρα (217,93 χλμ/ώρα).

Μένουν 3 νίκες ακόμα για τον Michael Dunlop, ώστε να ισοφαρίσει το ρεκόρ του θείου του, Joey, και να εξασφαλίσει την δική του θέση στην ιστορία όλων των εποχών. Οι αγώνες συνεχίζονται από σήμερα μέχρι και τις 10 Ιουνίου. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα ζωντανά, μέσω του streaming που προσφέρει η διοργάνωση, ακολουθώντας τον σύνδεσμο που θα βρείτε με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 14:23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon