.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 11:57

Η Alpinestars απαντά στη Dainese και η δικαστική μάχη συνεχίζεται

Το τέλος της δικαστικής διένεξης μάλλον δεν είναι κοντά

Τα επεισόδια είναι πολλά και το πιο πρόσφατο παίχτηκε μόλις πριν μερικές μέρες, όταν απορρίφθηκε η έφεση της Alpinestars κατά της πρωτόδικης απόφασης Γερμανικού δικαστηρίου που είχε δικαιώσει τη Dainese.

Θυμίζουμε πως όλα ξεκίνησαν πριν μερικά χρόνια, όταν η Dainese μήνυσε την Alpinestars σε τέσσερις μεγάλες αγορές (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία), θεωρώντας πως η τεχνολογία αερόσακων Tech-Air παραβιάζει πατέντες ευρεσιτεχνίας πίσω από τη δική της D-Air.

Το πρώτο επεισόδιο του πολέμου πήγε στην Alpinestars, καθώς η Ευρωπαϊκή αρχή που εκδίδει τις πατέντες απέρριψε τον ισχυρισμό της Dainese δηλώνοντας πως δε βλέπει κανιά παραβίαση πατέντας.

Στη συνέχεια άρχισαν οι εκδικάσεις των μηνύσεων, με τη Γερμανία πρώτη να δικαιώνει τη Dainese. Ακολούθησε έφεση, η οποία απορρίφθηκε εκ νέου την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2017.

Αφού άφησε το Σαββατοκύριακο να περάσει, η Alpinestars εξέδωσε ανακοίνωση ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση από τη δική της σκοπιά.

Σε αυτή, η Alpinestars εξηγεί πως η Dainese αναφέρθηκε σε τρία πατενταρισμένα τμήματα του μηχανισμού του αερόσακού της. Η προσφυγή για το πρώτο (Ευρωπαϊκή πατέντα ΕΡ 2 373 188) αποσύρθηκε από την ίδια της Dainese τον Δεκέμβριο του 2016 μετά την αρνητική γνωμοδότηση του European Patent Office (Ευρωπαϊκή Αρχή Κατοχυρώσεων).

Οι άλλες δύο πατέντες δικάζονται συγκεκριμένα στη Γερμανία. Η δεύτερη (ΕΡ 2 373 190) αφορά σε κάποια τμήματα του θαλάμου αέρα του αερόσακου Tech-Air και η σχετική καταγγελία της Dainese απορρίφθηκε από το Γερμανικό δικαστήριο τον Μάιο του 2018, με την Ιταλική εταιρεία να εφεσιβάλλει την απόφαση.

Η τρίτη πατέντα (ΕΡ 2 412 257 Β1) αναφέρεται στη γενική εγκατάσταση του πτυσσόμενου αεροθαλάμου που εγκαθίσταται σε ειδική “τσέπη” του ρούχου με ελαστικά τοιχώματα. Αυτή είναι η πατέντα για την οποία δικαιώθηκε η Dainese τις προάλλες στη Γερμανία.

Η Alpinestars υπενθυμίζει πως αυτή η απόφαση έχει επίπτωση μόνο στη Γερμανική αγορά, όπου δε μπορεί τώρα να πουλά προϊόντα με την τεχνολογία Tech-Air, αλλά δεν έχει καμιά επίδραση σε όλες τις υπόλοιπες αγορές του πλανήτη, όπου οι αερόσακοί της πωλούνται κανονικότατα.

Όσον αφορά στη συγκεκριμένη απόφαση του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου, η Alpinestars δηλώνει πως θα μελετήσει το σκεπτικό της και θα αποφασίσει πως θα αντιδράσει. Πάντως το τέλος της δικαστικής διαμάχης δε φαίνεται να είναι κοντά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 11:59

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon