.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 10:56

Βίντεο - Yamaha Y15ZR 2019 Monster GP edition

Όταν το custom παπί συνάντησε τον Valentino Rossi

Μόλις χτες γράφαμε για το ανανεωμένο παπί της Yamaha, MX King 150, που παρουσιάστηκε επίσημα στην Ινδονησία, στην ίδια εκδήλωση με την παρουσίαση της ομάδας Monster Yamaha MotoGP.

Αν και το παπί αυτό υπάρχει από το 2015, φέτος ανανεώθηκε εκτενώς εξωτερικά με φρέσκο ηλεκτρονικό εξοπλισμό και φαρδύτερα λάστιχα. Όχι όμως αρκετά φαρδιά για τη Μαλαισιανή Geng Tayar Besar, το όνομα της οποία μεταφράζεται σε “συμμορία φαρδιών ελαστικών” και αρέσκεται στο να καστομάρει παπιά σε GP ρέπλικες – αρκετές εκ των οποίων έχουμε παρουσιάσει στο bikeit.gr.

Στη Μαλαισία το ίδιο ακριβώς παπί πωλείται ως Υ15ΖR και φυσικά η φρεσκαρισμένη έκδοση του 2019 δε θα ξέφευγε από τις δαγκάνες της συμμορίας. Για την ακρίβεια, οι ίδιοι είχαν φτιάξει μια ρέπλικα της Μ1 του Valentino Rossi πάνω στο μοντέλο του 2018, οπότε με την άφιξη του νέου παπιού στη Μαλαισία, έσπευσαν να το τροποποιήσουν καταλλήλως.

Η διαδικασία είναι η γνωστή, με Ohlins, Brembo, Akrapovic, φαρδύτατα λάστιχα και γενικώς ο αναμενόμενος εντυπωσιασμός ενός παπιού που μετατρέπεται σε GP ρέπλικα.

Στη συνέχεια όμως, οι κύριοι του Geng Tayar Besar αποφάσισαν να το φορτώσουν και να κινηθούν κατά Sepang μεριά, όπου βολικάτατα έτρεχε το πρώτο επίσημο MotoGP Test του 2019, με την εργοστασιακή Yamaha και τον ίδιο τον Rossi φυσικά παρόντες.

Τα παλικάρια είχαν ως στόχο να μπουν στην πίστα και να παρκάρουν το παπί τους όσο πιο κοντά στο pit box της Yamaha και ιδανικά να πάρουν αυτόγραφο από τον Rossi.

Το αν το κατάφεραν θα το δείτε στο βίντεο. Πέρυσι πάντως το παπί το 2018 έφυγε με μια τζίφρα VR46 στη μάσκα. Φέτος;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 11:04

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon