.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 11:18

Οι Γαλλικές κάμερες της αστυνομίας πέφτουν θύματα των κίτρινων γιλέκων

Σημειώνεται 15% μείωση στις κλήσεις

Η Γαλλία διαθέτει 3,275 κάμερες απλωμένες στο δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων της και αυτές κατά μέσο όρο αποδίδουν σε πρόστιμα για υπερβολική ταχύτητα ποσό που ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως. Φέτος ωστόσο η αρμόδια αστυνομική υπηρεσία των αυτοκινητοδρόμων ανακοινώνει μείωση των συγκεκριμένων εσόδων κατά 15%.

Ένας βασικός λόγος γι’ αυτό είναι πως τους τελευταίους μήνες οι κάμερες αντιμετωπίζουν ένα κύμα αγανάκτησης σε κίτρινο (του γιλέκου) φόντο. Συγκεκριμένα, η άνοδος του κινήματος των κίτρινων γιλέκων και η πολύ μεγάλη του αποδοχή από το ευρύ κοινό έχει δώσει το θάρρος σε πολλούς να χρησιμοποιήσουν το νέο σύμβολο της Γαλλικής «αντίστασης» για να καπελώσουν τα ηλεκτρονικά μάτια του νόμου – αψηφώντας την απειλή προστίμων από €3,000 ως €75,000 και τη φυλάκιση έως και 5 χρόνια.

Οι βαρύτερες ποινές βέβαια προορίζονται όχι γι’ αυτούς που καλύπτουν τις κάμερες, αλλά όσους τις καταστρέφουν. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στο σύνολο των καμερών περίπου 600 είναι εκτός λειτουργίας, μα το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως περισσότερες από το ένα τέταρτο αυτών «χάλασαν» μετά την εμφάνιση των κίτρινων γιλέκων.

Τέλος, μια ακόμη αιτία για την πτώση στον αριθμό κλήσεων έχει να κάνει με μια πρόσφατη αλλαγή στη Γαλλική νομοθεσία, η οποία πλέον επιβάλλει στους εργοδότες να κατονομάζουν στην αστυνομία τους υπαλλήλους που οδηγούσαν εταιρικό αυτοκίνητο που πιάστηκε από κάμερα να τρέχει πάνω από το όριο. Ο λόγος είναι πως ως τώρα, εφόσον τα πρόστιμα πληρώνονταν, η παράβαση δε συνδεόταν με συγκεκριμένο δίπλωμα οδήγησης, άρα δεν καταλογίζονταν πόντοι ποινής. Πλέον αυτό άλλαξε καθώς οι εργοδότες αντιμετωπίζουν βαριά πρόστιμα αν δε συνοδεύσουν την κλήση με ένα συγκεκριμένο όνομα οδηγού, έτσι πολύς κόσμος πλέον προσέχει περισσότερο τι κάνει με το επαγγελματικό αυτοκίνητο.

(Πηγή φωτογραφίας)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 11:22

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon