.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 12:52

Suzuki Katana – Η ιστορία του από το 1980 ως σήμερα

Από τους ειδικούς του Ιαπωνικού Τύπου

Δεν είναι λίγες οι φορές που καταφεύγουμε σε πληροφορίες και φήμες που προέρχονται από το γνωστότερο Ιαπωνικό περιοδικό μοτοσυκλέτας, Young Machine. Αντίστοιχα βέβαια, ουκ ολίγες φορές στηλιτεύουμε την τάση των Ιαπώνων συναδέλφων να μετουσιώνουν σε ψηφιακές φαντασιώσεις (βλέπε photoshop) την παραμικρή φήμη που θα ακούσουν.

Αυτή τη φορά πάντως, όχι απλώς τους πιστεύουμε μέχρι τελείας, αλλά θαυμάζουμε κιόλας τη δυνατότητα που έχουν να ανατρέχουν στο σπουδαίο τους αρχείο. Το ιστορικό περιοδικό από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου μας χαρίζει ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στο Suzuki Katana και, αν κάτι απολαμβάνουμε ιδιαίτερα, είναι η αναδημοσίευση κειμένου από την αυθεντική παρουσίαση της μοτοσυκλέτας στην πίστα Ryuyo πίσω στο μακρινό 1981.

016 1 800x553

Ναι, το Young Machine υπήρχε τότε και φυσικά ήταν καλεσμένο σε μια εκδήλωση που δεν ήταν και ό,τι το πιο συνηθισμένο τότε, καθώς η Suzuki Sports Model Presentation Test Drive Committee (σικ) προσέφερε τη δυνατότητα σε επιλεγμένους δημοσιογράφους να κάνουν 4 ολόκληρους γύρους με τη νέα αυτή μοτοσυκλέτα στην πίστα.

Αν και το αυθεντικό κείμενο στο αφιέρωμα είναι στα Ιαπωνικά, με τη βοήθεια ενός online προγράμματος μετάφρασης – λ.χ. το Google Translate – βοηθά να μετουσιωθούν οι σπάνιες φωτογραφίες σε πληροφορία.

007 4 800x548

Σταχυολογώντας, θυμόμαστε πως ο σχεδιασμός του αυθεντικού GSX1100 Katana ήταν προϊόν της Γερμανικής σχολής, καθώς ήταν η Target Design αυτή που ανέλαβε να βρει λύση στο πρόβλημα των αφεντικών της Suzuki.

Ποιο ήταν αυτό; Μα το ότι θεωρούσαν πως το GSX1100, που είχε παρουσιαστεί δύο χρόνια νωρίτερα το 1979, δεν κατάφερνε με την κλασική του εμφάνιση να αποπνεύσει τον δυναμισμό που θα έπρεπε βάσει της απόδοσης του τετρακύλινδρου κινητήρα του. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας με τους Γερμανούς ήταν αυτό που σήμερα χαρακτηρίζεται ως ένα χαρακτηριστικότατο στυλ – ασχέτως αν αρέσει ή όχι σε κάποιον. Κάπως έτσι άλλωστε προέκυψαν και τα αρχικά ED που συνόδευαν τις ονομασίες των διαφόρων μοντέλων Katana, εκ του European Design.

001 2 800x431

Δείτε εδώ το σχετικό φωτογραφικό αφιέρωμα του Young Machine.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 12:57

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon