.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011 15:17

Μεγάλος διαγωνισμός Honda!

 


H Honda σας ταξιδεύει στο TT  Isle Of Man

 


To ΝΗΣΙ (Isle of Man), είναι ένα νησί στην Ιρλανδική Θάλασσα, ανατολικά της Μεγάλης Βρετανίας. Πήρε το όνομά του από την κελτική φυλή των Μανξ, οι απόγονοι των οποίων κατοικούν εκεί έως σήμερα. Έχει έκταση 572 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό μόλις 76.512 κατοίκους. Είναι ένα ανεξάρτητο κρατίδιο, με αυτόνομη κυβέρνηση και δικό της νόμισμα που υπάγεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ιστορία του αγώνα


Το 1911, οι κάτοικοι του αποφάσισαν να διοργανώσουν τον πρώτο παγκόσμιο αγώνα ταχύτητας μοτοσυκλετών κλείνοντας τους δημόσιους δρόμους του νησιού. Ένας συναρπαστικός αγώνας 37 ¾ μιλίων που όμοιός του δεν υπάρχει. Μια μυθική διαδρομή με μέση ωριαία ταχύτητα πάνω από 200 χλμ/ώρα που περνά δίπλα από τις αυλές των σπιτιών, μέσα σους στενούς δρόμους των χωριών, ανεβαίνει στο βουνό, διασχίζει τις απότομες πλαγιές και καταλήγει στην πρωτεύουσα του, το Douglas. Για τους οδηγούς αγώνων η συμμετοχή τους και μόνο είναι ένα όνειρο ζωής.

Για τους μοτοσυκλετιστές όλου του κόσμου είναι ένας ιερός τόπος αφού ταυτίστηκε με αυτόν τον θρυλικό αγώνα ΤΤ (Tourist Trophy) που ξεκίνησε πριν από ένα ακριβώς αιώνα και συνεχίζεται με το ίδιο πάθος μέχρι σήμερα.
Αυτός ο αγώνας αποτελεί μια πρόκληση για όλους τους κατασκευαστές αφού εκεί μπορούσαν να αποδείξουν την τεχνολογική τους υπεροχή, τις εκρηκτικές επιδόσεις αλλά και την αξιοπιστία των μοτοσυκλετών κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες.

Η Honda στο Isle Of Man

Το 1959 η Honda αποφάσισε να συμμετάσχει για πρώτη φορά στον δυσκολότερο και διασημότερο αγώνα εκείνης της εποχής το ΤΤ στο Isle of Man.
Εκείνη την εποχή μια μικρή και σχεδόν άγνωστη εταιρία αγωνίστηκε ενάντια στους Ευρωπαϊκούς κολοσσούς της εποχής, κατάφερε να διακριθεί αποδεικνύοντας ότι είναι αξιόπιστη και ανθεκτική στις καταπονήσεις των ακραίων συνθηκών του αγώνα.
Δύο χρόνια αργότερα, τον Ιούνιο του 1961 η αγωνιστική δικύλινδρη Honda RC142 των 125cc με οδηγό Mike Hailwood κέρδισε το πρώτο ΤΤ καθηλώνοντας τους πάντες.

Τα βλέμματα όλων τότε, στράφηκαν στον μηχανικό και ιδρυτή της, τον Soichiro Honda, έναν μικρόσωμο Ιάπωνα που έμελλε να αλλάξει την παγκόσμια ιστορία της μοτοσυκλέτας. Οι νίκες συνεχίστηκαν και τα επόμενα χρόνια οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες Honda κυριαρχούσαν σε όλους τους τύπους αγώνων, κατακτώντας τίτλους σε όλες τις κατηγορίες.

Μεταφορά στην μεγάλη οθόνη


Το μύθο αυτό ανέλαβε να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη η ODEON παρουσιάζοντας μια συγκλονιστική ταινία αφιερωμένη στον δυσκολότερο και ποιο επικίνδυνο αγώνα ταχύτητας του κόσμου.

Η ταινία TT 3D: Αδρεναλίνη στο κόκκινο είναι μια μοναδική παραγωγή με σκηνές από πραγματικούς αγώνες και ήρωες τους αληθινούς οδηγούς αγώνων.
Ο Ρίτσαρντ Ντε Αραγκές σκηνοθετεί με ευρηματικό τρόπο ένα από τα πρώτα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκαν εξολοκλήρου με τη χρήση τεχνολογίας 3D. Η ταινία μιλάει για την ελευθερία επιλογής και τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος. Ο αγώνας αυτός, η ύστατη πρόκληση για άνθρωπο και μηχανή, απαιτεί έναν βαθμό αφοσίωσης που δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλο, ενώ πολλοί οδηγοί θυσιάζουν τη ζωή τους στην αναζήτηση της νίκης. Στόχος της είναι να αποκαλύψει το κίνητρο που ωθεί τους λίγους επίλεκτους οδηγούς να θυσιάζουν τα πάντα για την νίκη.

Η τεχνολογία 3D αποδίδει με ξεχωριστό τρόπο την ένταση και τον κίνδυνο του μοναδικού αυτού αγώνα δρόμου. Την αφήγηση αναλαμβάνει ο Τζάρεντ Λίτο (“Requiem for a Dream”), ο οποίος – αφού είχε δει ένα μέρος της ταινίας – δήλωσε: “Νιώθω περήφανος που είμαι κομμάτι αυτής της σπουδαίας ταινίας, που υμνεί αυτό το γεγονός, καθώς και το πνεύμα των ανδρών και γυναικών, που ξεπερνούν τα όρια, για να φτάσουν σε μέρη που λίγοι έχουν φανταστεί.”

Σύμφωνα με το παγκοσμίου φήμης κινηματογραφικό περιοδικό Empire, η ταινία “TT 3D: Αδρεναλίνη στο κόκκινο” είναι “διασκεδαστική συναρπαστική και πολύ, πολύ γρήγορη.”

Οι Sunday Times αναφέρουν πως “κόβει την ανάσα”, ενώ η Guardian την περιγράφει ως

“ένα όργιο υπερέντασης, γεμάτο έντονες συγκινήσεις και μια αίσθηση κινδύνου, που είναι σχεδόν πνευματική!”

Μεγάλος Διαγωνισμός Honda & Odeon



Η Honda κι η Odeon δίνουν  την ευκαιρία στους θεατές να κερδίσουν ένα μοναδικό VIP ταξίδι στο Isle of Man και πολλά ακόμη δώρα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού είναι να δουν την ταινία, να απαντήσουν σωστά στις ερωτήσεις και να μπουν στην κλήρωση.

Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή για το διαγωνισμό, θα πρέπει να κάνουν like στη σελίδα της ταινίας στο Facebook: www.facebook.com/tt3dgreece

Μοναδικά δώρα!


Οι νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν:

•       Ένα ταξίδι για δύο στο Isle of Man TT 2012 (VIP GUEST)
•       3 μπουφάν Honda
•       10 Εκπτωτικά κουπόνια αξίας 500€ για αγορά μιας μοτοσυκλέτας CBR 1000RR FIREBLADE (πλέον ισχυόντων προσφορών μέχρι την 31.12.2011)
•       Συλλεκτικές αφίσες της ταινίας

Η Γενική Αυτοκινήτων ΑΕΒΕ και η Honda αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά και τιμή που είναι χορηγός αυτής της ταινίας.
Μια ταινία που θα προκαλέσει δέος και θα καθηλώσει όλους τους θεατές.

TT 3D :   Αδρεναλίνη στο κόκκινο - στους κινηματογράφους από τις 22 Σεπτεμβρίου.

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 12:28

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Οργανωτικές αλλαγές στην BMW Hellas BMW και Kymco »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon