.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 10 Μαϊος 2016 09:41

Διπλώματα και εξετάσεις οδήγησης. Σε ποιο σημείο βρισκόμαστε;

 

Μια σύντομη κατατοπιστική κουβέντα με την Ομοσπονδία Εξεταστών

 

Τι συμβαίνει με τις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης; Που βρισκόμαστε μετά από σχεδόν τρεις μήνες χάους; Ας δούμε επιγραμματικά την κατάσταση.

Μιλάμε με τον Διαμαντή Ηλιάδη, Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης.

Bikeit: Μάθαμε πως μετά από 2+ μήνες όπου δεν γινόταν καθόλου εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης, τα πράγματα κάπου ομαλοποιούνται.

Διαμαντής Ηλιάδης: Σε ορισμένες περιφέρειες, και λόγω των προσπαθειών των συγκεκριμένων περιφερειών.

Bikeit: Είναι αλήθεια πως οι υπάλληλοι του Υπουργείου που κάνουν τις εξετάσεις σταματάνε τη δουλειά τους νωρίτερα, για να κάνουν τις εξετάσεις;

Δ.Η.: Ναι, έτσι συμβαίνει. Βέβαια αυτό γίνεται ΜΟΝΟ σε ορισμένες περιφέρειες, όπως στην Αττική, και σε κάποιες άλλες.

Bikeit: Χρωστάει το κράτος δεδουλευμένα στους εξεταστές;

Δ.Η: Χρωστάει, σε κάποιους εξεταστές που δούλεψαν αυτούς τους 2 μήνες, αφότου καταργήθηκαν τα επιδόματα από τα οποία πληρωνόταν, καθώς το κράτος είχε δώσει υποσχέσεις για εκ των υστέρων πληρωμή με κάποιον τρόπο, υποσχέσεις που δεν κράτησε. Κάποιοι εξεταστές μάλιστα δεν είχαν πιστέψει καθόλου αυτές τις υποσχέσεις, και σταμάτησαν τις εξετάσεις μόλις κόπηκε το επίδομα.

Bikeit: Οπότε αυτή τη στιγμή, για να καταλάβουμε καλά, εξετάσεις γίνονται μόνο με θέληση των εκάστοτε περιφερειών, και ουσιαστικά... με μπαλώματα που ίσως και να μην κρατήσουν για πολύ ακόμα.

Δ.Η: Ναι, το κράτος μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει σε κάποια μόνιμη λύση. Υπάρχει μια τροπολογία που έχει απορριφθεί... 5 φορές. Ίσως να πρέπει να φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο για να πράξει τα δέοντα το κράτος και να θεσμοθετήσει το επάγγελμα του εξεταστή.

Επιφυλασσόμαστε για μεγάλη συνέντευξη με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΟ σύντομα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Μαϊος 2016 21:20

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon