.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 10:49

Ρεπορτάζ - 5ο 24ωρο Αντοχής BMWBikers

 

Αγαπημένος θεσμός!

 

 

 

Το 5ο 24ωρο Αντοχής bmwbikers.gr, διεξήχθη στις 26 – 27 Σεπτεμβρίου 2015. Συμμετείχαν 94 μοτοσυκλέτες που μαζί με τους τέσσερις συνεπιβάτες ανέβασαν τον αριθμό των συμμετεχόντων στο 5ο 24ωρο, στους 98.

Αγαπημένος θεσμός

Όλοι μας αγαπήσαμε τον θεσμό του 24ώρου και δίνουμε δυναμικό παρόν κάθε χρόνο, το αναδείξαμε έτσι ως το σημαντικότερο μοτοσυκλετιστικό γεγονός των BMWbikers, ίσως και ολόκληρης της Ελλάδας. Το 5ο 24ωρο μας υποσχέθηκε απίστευτες συγκινήσεις και εξερευνώντας τις ομορφιές της πατρίδος μας, ανταμώσαμε ως μεγάλη παρέα σε ξεχασμένα μονοπάτια, τα οποία αγαπήσαμε το δίχως άλλο.

Οι αναβάτες κλήθηκαν να οδηγήσουν κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, ειδικά η συνεχής βροχή της πρώτης μέρας, το μικρό κομμάτι χωματόδρομου με το γλιστερό τερέν, καθώς και τα 900 χιλιόμετρα της συνολικής διαδρομής που κάλυψαν σε επαρχιακό οδικό δίκτυο, κατέστησαν το 5ο 24ωρο σε ένα από τα δυσκολότερα του θεσμού.
Οι αναβάτες την πρώτη μέρα ξεκίνησαν από την πόλη της Λαμίας για να κατευθυνθούν προς τον ορεινό όγκο των Βαρδουσίων και να καταλήξουν μέσω Αρτοτίνας στο Καρπενήσι. Από εκεί συνέχισαν για Άρτα περιμετρικώς των Αγράφων, για να καταλήξουν στα πανέμορφα Τζουμέρκα, στο δασικό χωριό, στον Καταρράκτη.

Ξεχασμένα μονοπάτια


Η δεύτερη ''μεγαλύτερη'' μέρα ''άφησε'' πίσω τα γραφικά Τζουμέρκα και κατευθύνθηκε για τα Ζαγοροχώρια μέσω της πόλης των Ιωαννίνων. Με μια ανάσα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα πέρασε από την όμορφη Πωγώνιανη και κατευθύνθηκε προς Μαστοροχώρια, για να περάσει από το επιβλητικό μνημείο της Αννίτσας στη Σαμαρίνα. Η συνέχεια λίγο - πολύ αναμενόμενη: Μηλιά, Κρανιά, Καλλιθέα και από Μ. Κερασιά στην Ελάτη, μέσα από μια φανταστική μοτοσυκλετιστική διαδρομή.
Η δεύτερη μέρα και μαζί της το 5ο 24ωρο αντοχής τελείωσε με τον τερματισμό των συμμετεχόντων στην Πλατεία Ελευθερίας της Καρδίτσας, με την καθιερωμένη παραλαβή των αναμνηστικών.
Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες που με το σθένος, την υπομονή και τη δύναμη που υπέδειξαν κατάφεραν και έφεραν σε πέρας μια τέτοια δύσκολη δοκιμασία, το 5ο 24ωρο Αντοχής – "Ξεχασμένα Μονοπάτια".
Ευχαριστούμε θερμά τοbikeit.grγια την προβολή και ανάδειξη του θεσμού.

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2015 10:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon