.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 09:59

Ρεπορτάζ - H.O.G Athena Chapter - Ride 1000 Μιλίων!

 

Με 100 μοτοσυκλέτες!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Με την υποστήριξη της αντιπροσωπείας Harley-Davidson Athena διεξήχθη το φετινό Ride 1000 μιλίων από το H.O.G Athena Chapter, το εργοστασιακό club της Harley-Davidson.

Ride στην Καστοριά


Φέτος επιλέχθηκε η Καστοριά για να φιλοξενήσει τους μοτοσυκλετιστές της Harley-Davidson, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν εκεί το τριήμερο 2 έως 4 Οκτωβρίου 2015.

Συνδυάζοντας τις υπέροχες φυσικές ομορφιές της Δυτικής Μακεδονίας με την ιδανική γεωγραφική θέση της Καστοριάς, τα μέλη του H.O.G. Athena Chapter οδήγησαν σε ειδικά επιλεγμένες διαδρομές, με την διαδρομή προς Καστοριά να γίνεται μέσω Δομοκού, Μετεώρων και Γρεβενών. Το πρόγραμμα περιελάμβανε διαδρομές σε τρεις λίμνες, Καστοριά, Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα, επίσκεψη στον Άγιο Αχίλλειο, γεύμα στο χωριό Ψαράδες στη μεγάλη Πρέσπα, κάτι που έγινε το Σάββατο.
Αμέσως μετά, οι μοτοσυκλετιστές, πάντα με την εποπτεία πλοηγών και ουραγών, κινήθηκαν προς το Νυμφαίο, όπου και επισκέφθηκαν το
Περιβαλλοντικό Κέντρο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.
Το ίδιο βράδυ, στον Ναυταθλητικό Όμιλο Καστοριάς, διοργανώθηκε συναυλία Live με καλεσμένους τους George Zervos and the Band και Support Groups τους Los Amos και Blue Note Band.

Τόσο το Live του Σαββάτου όσο και η υποδοχή των μοτοσυκλετιστών στην Καστοριά, έγιναν με την υποστήριξη της αντιπροσωπείας, Harley-Davidson Athena.
Η βραδιά κύλισε ομαλά με τις ροκ νότες να συντροφεύουν τους ήχους από τις εξατμίσεις των Harley-Davidson που συχνά ''έμπαιναν στον κόφτη'', ενώ οι μυρωδιές από το barbeque αρωμάτιζαν την εκδήλωση για τους πιο πεινασμένους.
Η τελευταία μέρα, Κυριακή, περιελάμβανε την επιστροφή στην Αθήνα, για τους Αθηναίους, στην Θεσσαλονίκη για το παράρτημα της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και στις γειτονικές Βαλκανικές χώρες, για τους υπόλοιπους - υπήρξαν συμμετοχές από Τουηρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία Σερβία, κ.α.
Οι αναβάτες έκαναν στάση στους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας ώστε να επισκεφτούν τον τάφο του Φίλλιπου και το αρχαιολογικό μουσείο.

Στο Ride των 1.000 μιλίων καλύφθηκαν κοντά στα 1600 χιλιόμετρα, σε ονειρικές διαδρομές, δίπλα σε ποτάμια, σε καταπράσινους δρόμους, λίμνες, γραφικά ελληνικά χωριά, με τους αναβάτες να απολαμβάνουν οδήγηση στην ελληνική φύση.
Ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για τους φίλους της Harley-Davidson να έρθουν κοντά, γνωρίζοντας νέους αναβάτες και καλλιεργώντας περαιτέρω την αλληλεγγύη μεταξύ μοτοσυκλετιστών.

Οι συντελεστές

Οι συντελεστές του Ride 1000 μιλίων ήταν οι εξής:

Α) Δ.Σ H.O.G

Β) Ομάδα Δρόμου Ride 1.000 μιλίων

1.Head Road Captain: Μανώλης Ζαρογιαννόπουλος
2.Road Captain-Elevator: Δημήτρης Κουφός
3.Assistant Road Captain: Τριαντάφυλλος Λιώτης
4.Right Wing Leader/Blocker: Νίκος Διακοδημήτρης
5.Left Wing Leader/Blocker: Σταύρος Νέος
6.Swipper 1.: Τάσος Κραβαριώτης
7.Swipper 2: Τάκης Πανόπουλος


Γ) Η εκδήλωση έγινε με την υποστήριξη του Δήμου Καστοριάς και συγκεκριμένα με τη συμβολή της αντιδημαρχίας Τουρισμού-Αθλητισμού.


Δ) Η υποδοχή των μοτοσυκλετιστών στην Καστοριά καθώς και το live του Σαββάτου στο Ναυταθλητικό Κέντρο, έγιναν με την υποστήριξη της αντιπροσωπείας της Harley-Davidson Athena.

Ε)Live Σαββάτου
George Zervos and the Band

Support Groups
1. Los Amos
2. Blue Note Band

Φωτογραφίες

Video

Video Credits: Πύρρος Γιαννόπουλος

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 11:39

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon