.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 08:42

Ρεπορτάζ - Harley On Tour 2015

Με όλα τα ''μοντέλα''!

 

Του Τάκη Μανιάτη

Για μία ακόμη χρονιά, η νταλίκα της Harley - Davidson πέρασε από την Ελλάδα, δίνοντας την ευκαιρία σε δημοσιογράφους και ιδιώτες, να οδηγήσουν όλα τα μοντέλα του 2015! Κι εμείς, φυσικά ήμασταν εκεί.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, έφτασε στην Ελλάδα η νταλίκα της Harley-Davidson η οποία γυρίζει όλη την Ευρώπη, μεταφέροντας 25 μοτοσυκλέτες. Όλες τους, νέα μοντέλα 2015, και διαθέσιμες ώστε να οδηγηθούν από όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την μοναδική εμπειρία που μία Harley-Davidson μπορεί να προσφέρει. Στο γνωστό "στέκι" του καταστήματος Harley-Davidson Athena, στην Πειραιώς, βρεθήκαμε κι εμείς μία ημέρα πριν την προκαθορισμένη δοκιμή από τους ιδιώτες - το σαββατοκύριακο 25 - 26, όσοι είχαν δηλώσει συμμετοχή, θα μπορούσαν να οδηγήσουν την αγαπημένη τους Harley, σε προκαθορισμένη διαδρομή, με πλοηγό και ουραγό.

Εμείς ξεκινήσαμε την προηγούμενη, μαζί με αρκετούς δημοσιογράφους από περιοδικά μοτοσυκλέτας αλλά και αυτοκινήτου, για μία διαδρομή έως το Σούνιο. Οδηγήσαμε μοντέλα τα οποία δύσκολα συναντάς στην Ελλάδα - και για τα οποία θα διαβάσετε αναλυτικά τις επόμενες ημέρες. Η πρώτη μας στάση έγινε στο Καβούρι για αλλαγή μοτοσυκλετών, η δεύτερη στο Λαγονήσι, για καφέ και ελαφρύ γεύμα, δίπλα στην θάλασσα. Με τον καιρό να είναι ιδανικός για οδήγηση, κάποιοι συνεχίσαμε μέχρι το Σούνιο, κάποιοι επέστρεψαν νωρίς πίσω. Η αλήθεια είναι πως αν είχαμε στην διάθεσή μας μία Street Glide, δεν επιστρέφαμε σύντομα και θα διαλέγαμε την πιο απομακρυσμένη διαδρομή για επιστροφή.
Για μία ακόμη φορά νιώσαμε την μοναδική αίσθηση που προσφέρει η απλότητα της οδήγησης μίας Harley - Davidson, και ορισμένοι ''δύσκολοι'', αναθεώρησαν τις απόψεις τους σχετικά.
Το Harley -Davidson on Tour, είναι μία εκδήλωση που δεν θα πρέπει να χάνει όποιος ξέρει ισορροπία και μπορεί να οδηγήσει μοτοσυκλέτα. Μία εμπειρία ζωής, που δεν συναντάς παρά μία φορά το χρόνο, όταν η αμερικανική φίρμα, κάνει ''τουρισμό'' στην Ευρώπη. Του χρόνου να είσαι εκεί!

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 10:00

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon