.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 14:15

Ρεπορτάζ - Παρουσίαση Ducati Scrambler στην Αθήνα

 

Why we ride!

 

Του Τάκη Μανιάτη

Βρεθήκαμε στην παρουσίαση της νέας Ducati Scrambler, η οποία έγινε στην Αθήνα, στο Θησείο, από την αντιπρόσωπο, Kosmocar. Σε έναν χώρο που ταιριάζει στο στυλ της νέας Scrambler, οι υπεύθυνοι της Ducati μας έδωσαν να καταλάβουμε πως αυτή η νέα μοτοσυκλέτα, προσφέρει το αγόγγυστο πάθος για έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.

Ομορφότερη από κοντά


Πρώτη φορά που την είδαμε, στα press kits, είπαμε ότι αυτή η μοτοσυκλέτα θα φέρει νέο κόσμο στους δύο τροχούς, θα αγαπηθεί, θα οδηγηθεί, θα επαναπροσδιορίσει την κατηγορία custom. Δεν είναι custom όμως, είναι μία μοτοσυκλέτα όνομα και πράγμα: Scrambler - Είναι αυτή που ανακατεύει κατηγορίες, ιδανικά, ανάγκες, όπως και το όνομά της - που αρχικά ήταν Scrambling, με στόχο ο ζωμός που θα βγει από αυτό, να οδηγεί σε ένα ατελείωτο πάθος για οδήγηση.
Η μοτοσυκλέτα στην πρωταρχική της μορφή. Ένας απλός κινητήρας με διάταξη V, ένα πλαίσιο και ίδιες αναρτήσεις, τέσσερις διαφορετικές εκδοχές. Icon, Urban Enduro, Full Throttle, Classic. Με διαφορές στα φτερά - μεταλλικό για την Classic, μικρό για την Full Throttle, ψηλό για την Urban Enduro, αλλά και διαφορετική προσέγγιση του λογότυπου. Κάθε μία, έχει το δικό της.

Η Scrambler είναι από μόνη της μία εταιρία, άλλο αν λανσάρεται τώρα ως Scrambler Ducati. Το πλάνο είναι να μείνει μόνη της με τα δικά της μοντέλα.
Αυτό μας δήλωσαν οι άνθρωποι της εταιρίας, με τον κο Γιάννη Μυτιληνάκη, διευθυντή της Ducati, να ανοίγει την παρουσίαση, και τον κο Γιώργο Παγιατάκη, Διευθυντή marketing, να συνεχίζει με την παρουσίαση της Scrambler.
Οι βασικές αξίες της Ducati είναι ο μινιμαλισμός, η απόδοση και η καινοτομία, και η απόδειξη σε αυτό είναι πως κάθε μοτοσυκλέτα της εταιρίας είναι ελαφριά, χρησιμοποιεί τα κορυφαία εξαρτήματα, αλλά και το σύστημα Desmo στην κίνηση των βαλβίδων, που λόγω πολυπλοκότητας και κόστους, άλλες εταιρίες δεν το υιοθετούν. Οι Ducati, σύμφωνα με την εταιρία, πρέπει να είναι όμορφες, και όποιο εξάρτημα δεν χρειάζεται, δεν βρίσκεται επάνω τους.

Σειρά δημιουργιών


Μετά την παρουσίαση του πρώτου Monster το 1993, όπου και δημιουργήθηκε ουσιαστικά το Naked Concept, την έλευση του Hypermotard το 2005 και συνδέθηκε έτσι η μοτοσυκλέτα hypersport με τα supermotard, το 2009 η Ducati ένωσε τέσσερις μοτοσυκλέτες σε μία, με την Multistrada 1200. To Diavel ήταν απλά η sport cruiser που σύνδεσε τις power cruiser μοτοσυκλέτες με την sport οδήγηση. Και προσφέροντας επιπλέον τις ηλεκτρονικές αναρτήσεις με το σύστημα Skyhook, η Ducati τοποθετεί πλέον μαζί με τα Riding Modes, τις μοτοσυκλέτες της με ασφάλεια στην καθημερινότητα.
Στην παρουσίαση, τονίστηκαν τα θετικά των μοτοσυκλετών Ducati, όπως ο κινητήρας Testastretta 11 μοιρών, το Engine Brake Control, τα Riding Modes, το Traction Control, η απεικόνιση των ενδείξεων στην οθόνη, αλλά έγινε και ανάλυση της αγοράς μοτοσυκλέτας, όπως και της θέσης της Ducati στην premium κατηγορία - άνω των 470 κυβικών εκατοστών, χωρίς τα scooter.

Το Scrambler όμως είναι πιο απλό από όλα τα παραπάνω, με μεγαλύτερη όμως ιστορία. Ξεκίνησε να παράγεται το 1962 για πρώτη φορά, στα 250 κυβικά εκατοστά, για την αμερικανική αγορά.

Το 1968 διατίθεται και στην Ευρώπη στα 350 κυβικά εκατοστά, ενώ το 1971 παρουσιάζονται άλλοι τρεις κυβισμοί, στα 50, 100, 125 κυβικά, για να σταματήσει η παραγωγή το 1975. Και τριάντα χρόνια μετά, εμφανίζεται ξανά στο προσκήνιο, όπως θα ακριβώς θα ήταν αν συνεχιζόταν μέχρι τώρα η παραγωγή της. Σύγχρονη, με ηλεκτρονικά βοηθήματα, ασφαλής, όμορφη, με κλασική αισθητική, με χαρακτήρα που την κατατάσσει στις ρετρό μοτοσυκλέτες.
Πρόκειται για μία πολυχρηστική, διασκεδαστική, νεανική, προσιτή μοτοσυκλέτα, η οποία διατηρεί τις ίδιες αξίες με το 1975, αλλά στην σύγχρονη εκδοχή τους.

Ελεύθερα πνεύματα


Το κοινό που στοχεύει είναι τα ελεύθερα πνεύματα, οι αναβάτες ''επαναστάτες'' που είναι ανοιχτοί σε κάθε νέα εμπειρία, στους παλιούς αναβάτες που είδαν μία μοτοσυκλέτα που τους θυμίζει το παρελθόν και θέλουν να οδηγήσουν ξανά.
Στοχεύει στους μεταμοντέρνους αναβάτες που εφευρίσκουν το δικό τους στυλ, με φαντασία, και όνειρα - η Ducati έχει μία πλήρη σειρά αξεσουάρ για την Scrambler, όπως και ανάλογο ρουχισμό.

Η προσωπική έκφραση μέσα από μία Ducati Scrambler θα είναι περισσότερο εύκολη από άλλη μοτοσυκλέτα, με τις χαρακτηριστικές γραμμές που την αναδύουν: Το ρεζερβουάρ δάκρυ είναι από μόνο του ένα ''αξεσουάρ'' για διακόσμηση. Ο προβολέας διαθέτει δύο ρίγες LED ώστε να ξεχωρίζει από μακριά. Η αλουμινένια λωρίδα κάτω από την σέλα, αλλά και τα χαρακτηριστικά ''χωμάτινα'' ελαστικά της Pirelli, προσδίδουν χαρακτήρα.

Με 803 κυβικά εκατοστά, 170 κιλά ως κενή υγρών, όρθια θέση οδήγησης, σέλλα vintage για την classic, διαφορές στο τιμόνι και στα περιφερειακά, η οικογένεια Scrambler που ξεκινάει από τα 8.950 euro για τα Icon και φτάνει στα 10.650euro για τα Classic, Urban Enduro και Full Throttle, θα χτυπήσει δυνατά στο κοινό που αναζητά τον προσωπικό του τρόπο έκφρασης. Φαίνεται ότι η Triumph με το Bonneville και η Harley-Davidson με το 883, θα έχουν έναν τρομερό αντίπαλο!

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015 14:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon