.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015 14:58

Ρεπορτάζ - Παρουσίαση Ducati Multistrada 1200 DVT στο Lanzarote

Κάτω από τη Γη!

 

Του Τάκη Μανιάτη

Πέντε χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του Multistrada 1200 στα Κανάρια Νησιά, η Ducati επιστρέφει στο Lanzarote με την εκλεπτυσμένη του εκδοχή. DVT, Skyhook, Cornering ABS, ηλεκτρονικά προγράμματα και άλλες ‘’άγνωστες’’ λέξεις, ήταν όλες εκεί.

Πάθος για... παρουσίαση!


Λίγο έλειψε να μας μιλήσει μέχρι και ο υπεύθυνος... ραψίματος της σέλας της νέας Multistrada 1200, στην παρουσίαση που έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία της μοτοσυκλέτας, κάτω από την Γη. Η νέα Multistrada είναι τελείως νέα στα πάντα, γι' αυτό και στην παρουσίαση μίλησαν οι Paolo Quattrino, επικεφαλής του τμήματος παραγωγής, ο Gianfelice Marasco, υπεύθυνος σχεδίασης, ο Marco Sairu, υπεύθυνος τμήματος εξέλιξης κινητήρα, ο Federico Sabbioni, υπεύθυνος project οχημάτων, ο Fransesco Zuccheli, υπεύθυνος ηλεκτρονικών συστημάτων και ο Matteo Giusti, υπεύθυνος επικοινωνίας της Pirelli. Όλοι οι παραπάνω ανέλυσαν στο 100% τα πάντα αναφορικά με την σχεδίαση, τα μοντέλα, τον εξοπλισμό, τα ηλεκτρονικά, τον κινητήρα, και καταλάβαμε ότι η νέα Multistrada 1200, έχει βελτιωθεί με γνόμωνα την ευκολία οδήγησης και την ασφάλεια, προκειμένου να ταιριάζει τέσσερις μοτοσυκλέτες σε μία, όπως ήταν το αρχικό project, στο πρώτο 1200 του 2010. Γι' αυτά όμως, θα αναφερθούμε σε διαφορετικά τεχνικά και οδηγικά άρθρα που θα ακολουθήσουν. Αμέσως μόλις όλοι αυτοί τελείωσαν την αναφορά σε κάθε τμήμα της νέας αυτής μοτοσυκλέτας, τον λόγο πήρε ο Carlos Checa, παγκόσμιος πρωταθλητής Superbike, ο οποίος βρισκόταν εκεί, και απλά μας ευχαρίστησε για την παρουσία μας, και μας ενημέρωσε ότι θα βρίσκεται εκεί για ότι χρειαστούμε, όπως και ότι θα είναι πλοηγός σε συγκεκριμένα γκρουπ. Ένας απλός, φιλικός και ευχάριστος παγκόσμιος πρωταθλητής. 

Η Ducati διάλεξε έναν μοναδικό χώρο για να προσκαλέσει τους δημοσιογράφους για την παρουσίαση της νέας Multistrada, στο Jameos Del Aqua. Μία φυσική σπηλιά που δημιουργήθηκε τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν, όταν η έκρηξη του ηφαιστείου La Corona Vulcano κάλυψε ένα μέρος της χαράδρας που διέσχιζε, δημιουργώντας ένα μοναδικό ‘’τούνελ’’. Εκεί, μέσα σε μία τεχνητή σκηνή, με ξύλινο πάτωμα, υπό την συνοδεία του καταρράκτη που έτρεχε πίσω μας, παρακολουθήσαμε την παρουσίαση της νέας ‘’τέσσερις σε μία’’ ιταλικής μοτοσυκλέτας.

Στα έγκατα της Γης


Με το πέρας της παρουσίασης, το πανί του προτζέκτορα αποκάλυψε πίσω του μία είσοδο σε άλλο χώρο, στην σκηνή ενός υπόγειου θεάτρου. Περπατήσαμε στην σκηνή με θέα στα πανοραμικά χτιστά καθίσματα, όπου μουσικοί μας υποδέχθηκαν με πιάνο, σαξόφωνο και κιθάρες, οδηγώντας μας με τους ήχους τους στο άνω μέρος του θεάτρου.
Η έξοδος στην πισίνα που έχει δημιουργηθεί εκεί και χρησιμοποιείτο μέχρι πριν λίγο καιρό για μπάνιο, υπόγεια, ήταν ένα μοναδικό θέαμα υπό το φως του φεγγαριού. Βράχια από λάβα, φοίνικες και μία εσωτερική μέσα στον βράχο λίμνη μήκους 50 μέτρων, ήταν ένα εκπληκτικό πέρασμα για το εστιατόριο που βρισκόταν λίγο πιο πάνω, αλλά και αυτό, μέσα στην Γη.

Η πρώτη μέρα της παρουσίασης, ήταν αν μη τι άλλο, εντυπωσιακή. Η επόμενη, περιελάμβανε οδήγηση των μοτοσυκλετών στους κατάμαυρους από την φρέσκια άσφαλτο δρόμους, και κατάληξη για μεσημεριανό στο εθνικό πάρκο όπου βρίσκεται το ηφαίστειο Timanfaya. Μία απέραντη έρημος, με τμήματα λάβας παντού, μαύρη άμμο και λόφους, όπου η περιήγηση γίνεται πάνω σε καμήλες. Εμείς κατευθυνθήκαμε στο εστιατόριο που βρίσκεται σε ένα ύψωμα απ' όπου απολαμβάνεις την θέα, και δοκιμάσαμε ψητά από την θερμοκρασία του ηφαιστείου, σε ένα ειδικό barbeque που έχει φτιαχτεί εκεί.
Η παρουσίαση της νέας Ducati Multistrada 1200 DVT, ήταν αρκετά εντυπωσιακή δείχνοντας ότι η Ducati δίνει μεγάλο βάρος σε αυτήν, αλλά η νέα μοτοσυκλέτα της ιταλικής εταιρίας, είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή. Σύντομα το τεχνικό και οδηγικό άρθρο.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015 15:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon