.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 12:23

Alrendo Motorcycles – Αιφνίδιο τέλος για τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της στην Ευρώπη

Με «δράμα» αποφασίστηκε η παύση της εμπορικής δραστηριότητας της μάρκας για την Ευρώπη – Τι σημαίνει αυτό για όσους έχουν ήδη αγοράσει, τι θα γίνει στην συνέχεια.

Δυστυχώς, ο τομέας των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών αντιμετωπίζει ακόμα ένα πλήγμα όσον αφορά την Ευρώπη τουλάχιστον, καθώς με επίσημη ανακοίνωση της, η Alrendo Motorcycles παύει την εμπορική της λειτουργία και μάλιστα με μία δόση... drama. Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν, η Alrendo είχε έρθει στην ευρωπαϊκή αγορά -και στην χώρα μας- με την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα Bravo – που μπορείτε να δείτε και στην εικόνα, ένα μοντέλο αρκετά υποσχόμενο, που ωστόσο τελικά συναντά μία άδοξη μοίρα.

Η επίσημη ανακοίνωση της Alrendo Motorcycles Ευρώπης για την παύση της λειτουργίας της, έγινε και μέσω των κοινωνικών δικτύων, αναφέροντας συγκεκριμένα: «Μετά από έναν άσχημο χωρισμό με τον πρώην συνεργάτη μας, η Alrendo Europe δεν δραστηριοποιείται εμπορικά πλέον και όλο το περιεχόμενο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει διαγραφεί για να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση. Δεν είχαμε καμία επαφή με το κινεζικό εργοστάσιο από τις αρχές του 2023 και από τότε, εργαζόμαστε για την εξασφάλιση ανταλλακτικών για να κρατήσουμε τα υπάρχοντα Alrendos στην Ευρώπη, στο δρόμο. Ο ιστότοπος alrendo.com θα επιστρέψει ως μια μικρή πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου τους επόμενους μήνες, που θα πουλά ανταλλακτικά για το TS Bravo, ώστε οι υπάρχοντες πελάτες να μπορούν να κρατούν τις μοτοσυκλέτες τους σε κυκλοφορία. Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε για την εξασφάλιση ορισμένων ανταλλακτικών που έχουν αποδειχθεί δύσκολο να βρεθούν ή δεν είναι πλέον σε παραγωγή, γι' αυτό παρακαλούμε για την υπομονή σας»

Σε μία πιο αισιόδοξη (?) νότα, στην ίδια ανακοίνωση με την παύση λειτουργίας της Alrendo, οι εναπομείναντες εργαζόμενοι της εταιρείας, ξεκινούν ένα νέο πρότζεκτ με μία νέα μοτοσυκλέτα, ονόματι Rezon Bohemia. Δηλώνουν πιο συγκεκριμένα: «Οι πρώην υπάλληλοι και οι συνεργάτες της Alrendo ενωθήκαμε για να ξεκινήσουμε το δικό μας έργο για να καλύψουμε το κενό στην αγορά, οπότε είμαστε πολύ περήφανοι που ανακοινώνουμε το Rezon Bohemia. Το Bohemia έχει κατασκευαστεί από την αρχή, αναγνωρίζοντας τα λάθη που έγιναν από το προηγούμενο έργο, ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε μια ασυμβίβαστη εμπειρία οδήγησης. Είμαστε επίσης πιστοί στο όνομά μας και κατασκευάζουμε στη Βοημία της Τσεχίας. Εδώ είναι μια γρήγορη σύνοψη των προδιαγραφών. 

Μπαταρία 15,3 kwh

Πραγματική αυτονομία 260 χλμ

0-100 χλμ./ώρα σε 6 δευτερόλεπτα

140 χλμ/ώρα τελική ταχύτητα

Φόρτιση AC & DC 6,6 kw στάνταρ

Φρένα Nissin

Ελαστικά Michelin

MSRP 11.899 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και εξαιρουμένων τυχόν κρατικών επιχορηγήσεων»

Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην νεοσύστατη εταιρεία και προσεκτικές αποφάσεις, σε μία αγορά που αποδεικνύεται ασταθής. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια εικόνα της νέας μοτοσυκλέτας. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Μαρτίου 2024 12:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon