.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023 11:04

Ducati Campioni in Festa - Η μεγάλη γιορτή στη Μπολόνια

[Δελτίο Τύπου]

Χιλιάδες φίλοι της Ducati πλημμύρισαν τη Unipol Arena στη Μπολόνια για τη γιορτή της εταιρείας που το 2023 κυριάρχησε πλήρως σε MotoGP, WorldSBK και WorldSSP.

Η πόλη της Μπολόνια, η ιταλική Motor Valley και φίλοι της Ducati από όλη την Ιταλία ήταν παρόντες για να γιορτάσουν τις αγωνιστικές επιτυχίες της εταιρείας. Η Unipol Arena και οι τριγύρω δρόμοι της βάφτηκαν κόκκινοι για να υποδεχτούν τους φίλους και τα αστέρια της βραδιάς: τους Πρωταθλητές της Ducati.

Οι τρεις νέοι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του 2023, Francesco Bagnaia (MotoGP με τη Desmosedici GP της Ducati Lenovo Team), Álvaro Bautista (WorldSBK με την Panigale V4 R της Aruba.it Racing – Ducati Team) και ο Nicolò Bulega (WorldSSP με την Panigale V2 της Team Aruba.it Racing WSSP) συνοδεύτηκαν από άλλους δύο αναβάτες που τίμησαν τα βάθρα της σεζόν 2023 του MotoGP, τους Jorge Martín (Pramac Racing Team) και Marco Bezzecchi (VR46 Racing Team).

Οι πέντε "Campioni in Festa" δέχτηκαν ένα κύμα αγάπης από τους ενθουσιώδεις Ducatisti που δεν έχασαν την ευκαιρία να είναι παρόντες σε αυτή την ιστορική γιορτή. Η πόλη της Μπολόνια και η επαρχία Emilia-Romagna με τη Motor Valley γιόρτασαν μαζί με τη Ducati τις επιτυχίες της που πηγάζουν από τη μακρά ιστορία του Borgo Panigale, μια επιτυχία “Made in Italy” που αντηχεί σε όλον τον κόσμο.

4 Campioni in Festa 2023 UC590002 Mid

Η γιορτή “Campioni in Festa” άνοιξε στις 9 το βράδυ της Παρασκευής 15/12 με μουσικές από τη μπάντα Rockin'1000, η οποία ειδικά για την περίσταση έφερε στη σκηνή μια ομάδα 100 μουσικών από τη διεθνή κοινότητα με το σχήμα Power100. Η γιορτή για την αγωνιστική σεζόν του 2023 συνοδεύτηκε από μερικά από τα πιο θρυλικά τραγούδια της ροκ ιστορίας.

Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν δύο τηλεοπτικοί αστέρες με ιδιαίτερο πάθος για τη Μοτοσυκλέτα, η Barbara Pedrotti και ο Gianluca Gazzoli. Οι πρώτοι πρωταγωνιστές της βραδιάς που ανέβηκαν στη σκηνή της Unipol Arena ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της Ducati, Claudio Domenicali, ακολουθούμενος από τον γενικό διευθυντή της Ducati Corse, Luigi Dall'Igna. Αμφότεροι μίλησαν στο κοινό για τη μαγική στιγμή που ζει η ιταλική εταιρεία, σημειώνοντας τα ρεκόρ που γράφει τόσο σε εμπορικό όσο και σε αθλητικό επίπεδο, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα πως η επιθυμία για ανάπτυξη και βελτίωση δεν έχει όρια.

8 Campioni in Festa 2023 UC589996 Mid

Η κορύφωση της βραδιάς ήταν φυσικά ο εορτασμός των πέντε ηρώων του 2023, σε ένα κομμάτι της γιορτής που άνοιξε με τις νίκες της Ducati στα παγκόσμια πρωταθλήματα με μοτοσυκλέτες παραγωγής και τους Nicolò Bulega και Álvaro Bautista. Αυτή ήταν και η πρώτη εμφάνιση των δύο πρωταθλητών σε ομόσταυλοι, καθώς το 2024 θα μοιράζονται το γκαράζ της Team Aruba.it Racing – Ducati στη μεγάλη κατηγορία WorldSBK.

Η είσοδος του Guido Meda, της χαρακτηριστικής φωνής του MotoGP το τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italy σηματοδότησε την άφιξη των αναβατών της κορυφαίας αγωνιστικής κατηγορίας μοτοσυκλετών, εκεί όπου η Ducati κατέκτησε τον τίτλο Κατασκευαστών πέντε αγώνες πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα MotoGP και μονοπώλησε το βάθρο της συγκεκριμένης κατηγορίας.

5 Campioni in Festa 2023 UC590003 Mid

Το κοινό υποδέχτηκε με θέρμη τους Marco Bezzecchi και Jorge Martín, ενώ ξέσπασε σε έντονους πανηγυρισμούς με την εμφάνιση επί σκηνής του δις πρωταθλητή MotoGP, Francesco “Pecco” Bagnaia. Οι τρεις πρωταθλητές του 2023 – Bagnaia, Bautista, Bulega – ανέβηκαν στη σκηνή με τις μοτοσυκλέτες τους, χαρίζοντας μαγικές στιγμές ηχητικής πανδαισίας στους θαυμαστές τους.

Η Ducati αφιέρωσε ένα μικρό μέρος της γιορτής για να παρουσιάσει στο κοινό της το επόμενο αγωνιστικό της βήμα: την είσοδο στο motocross που το 2024 θα ξεκινήσει από το Ιταλικό Πρωτάθλημα, καθώς στη σκηνή βρέθηκε ο νέος της αναβάτης, Alessandro Lupino, οκτώ φορές πρωταθλητής Ιταλίας και νικητής του 2021 Motocross of Nations. Δίπλα του ο εννιά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ΜΧ, Antonio Cairoli, που πρόσφατα εντάχθηκε στη Ducati ως αναβάτης εξέλιξης του νέου αγωνιστικού προγράμματος.

Το κλείσιμο των επί σκηνής παρουσιάσεων έγινε όταν οι Lupino και Cairoli ενώθηκαν με τους πέντε Πρωταθλητές, τους Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team), Domenicali, Dall'Igna και όλους τους ανθρώπους-κλειδιά των επιτυχιών της Ducati Corse για έναν τελικό χαιρετισμό και την απαραίτητη φωτογραφία.

Campioni In Festa Ducati 27 UC589974 Mid

Η συνέχεια είχε μουσική και διασκέδαση από DJs όπως ο διεθνούς φήμης Martin Solveig.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν την εκδήλωση οι Ιταλοί είχαν μιαν ακόμη έκπληξη. Ως φόρος τιμής στην αγωνιστική χρονιά-ρεκόρ 2023 η Ducati δημιούργησε μια αποκλειστική σειρά συλλεκτικών μοτοσυκλετών: πέντε Ducati Panigale σε περιορισμένη και αριθμημένη παραγωγή με ειδικές βαφές που αντανακλούν τους Πρωταθλητές της Ducati.

Οι μοτοσυκλέτες Panigale 2023 Replica φέρουν αυθεντική υπογραφή του αναβάτη τους στο ρεζερβουάρ καυσίμου, προστατευμένη από ειδικό διάφανο βερνίκι. Ο αριθμός των διατιθέμενων μοτοσυκλετών αντιστοιχεί στον αγωνιστικό αριθμό κάθε αναβάτη: η Panigale V4 Bagnaia 2023 World Champion Replica, με κίτρινα κουστούμια σε Giallo Ducati (Ducati Yellow) όπως έτρεξε στο Misano, θα παραχθεί σε 263 κομμάτια, η Panigale V4 Bautista 2023 World Champion Replica (επίσης σε κίτρινο χρώμα Giallo Ducati) θα παραχθεί σε 219 κομμάτια, η Panigale V2 Bulega 2023 World Champion Replica σε 111, η Panigale V4 Martín 2023 Racing Replica σε 189 units, ενώ η Panigale V4 Bezzecchi 2023 Racing Replica σε 72.

3 Campioni in Festa 2023 UC590000 Mid

Στη γιορτή της Ducati αποκαλύφθηκε επίσης το ραντεβού για την αποκάλυψη των ομάδων της Ducati Corse για το 2024, το οποίο θα γίνει 21-23 Ιανουαρίου με τη δεύτερη διοργάνωση "Campioni in Pista" στο χιονοδρομικό θέρετρο Madonna di Campiglio. Εκεί θα παρουσιαστούν οι ομάδες Ducati Lenovo Team, Aruba.it Racing - Ducati, καθώς και η ομάδα που θα τρέξει στο ιταλικό ΜΧ το 2024.

Επίσης η Ducati θα κυκλοφορήσει μια σειρά από ειδικά μπλουζάκια (t-shirts) όπως αυτά που φορούσαν οι άνθρωποι της Ducati Lenovo Team στο γκαράζ της Valencia κατ΄λα τους πανηγυρισμούς για τον δεύτερο τίτλο του Bagnaia, όπως και αυτά που φορούσε η Aruba.it Racing Team – Ducati στη Jerez γιορτάζοντας τον τίτλο του Bautista.

Τα δύο αυτά εορταστικά μπλουζάκια θα είναι διαθέσιμα στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Ducati, ενώ σύντομα θα βρίσκονται και στα φυσικά καταστήματα της εταιρείας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon