.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 14:46

Η κίνηση στην Αττική «θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο» τον Δεκέμβριο

Κόκκινος συναγερμός για την εξέλιξη του σοβαρότατου και, κατά τα φαινόμενα, άλυτου κυκλοφοριακού προβλήματος στην Αττική – ίσως δούμε μέρες στις οποίες ακόμα και η κυκλοφορία με δίκυκλο θα είναι δύσκολη…

Μόνο προς το χειρότερο δείχνει να εξελίσσεται η κατάσταση του κυκλοφοριακού στην Αττική, οδηγώντας στην ασφυξία το κέντρο της πόλης και στην… παράνοια, τους οδηγούς – ακόμα και τους αναβάτες μοτοσυκλέτας και δικύκλου, καθώς μπορεί να μην παρεμποδίζονται στον ίδιο βαθμό με τα αυτοκίνητα, αλλά η προσπέλαση της κίνησης ενέχει τους δικούς της κινδύνους. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η Αθήνα βρίσκεται εντός των 30 χειρότερων πόλεων του κόσμου, ως προς την κυκλοφοριακή συμφόρηση.  

Μάλιστα, την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου –μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή- καταγράφηκε ένα ιστορικό, αρνητικό ρεκόρ μποτιλιαρίσματος στο κέντρο της πόλης, με ουρές χιλιομέτρων που έφταναν από την Λ. Συγγρού μέχρι το Μαρούσι.

Ο Κίμων Λογοθέτης, Σύμβουλος Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Οδικής Ασφάλειας της Π. Αττικής, προειδοποιεί για «ακόμα χειρότερες» καταστάσεις, μέσα στον Δεκέμβριο, καθώς ο κόσμος θα μετακινείται από και προς τα εμπορικά καταστήματα, ιδίως την εβδομάδα πριν τις γιορτές και πριν κλείσουν τα σχολεία. O Κίμων Λογοθέτης, μάλιστα, επιμένει ότι η μόνη λύση στο πρόβλημα είναι, προς το παρόν… η αύξηση της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και η αυστηρή επιβολή των λεωφορειολωρίδων εντός της πόλης. Λες και δεν γνωρίζει ήδη ο κόσμος, θα πούμε εμείς, τις αδυναμίες και τα τεράστια προβλήματα και σε αυτό το κομμάτι.

Μάλιστα, ο κ. Λογοθέτης έκανε και μία αναφορά στην εισαγωγή νέων φαναριών στην Αθήνα, από το 2024, που θα χρησιμοποιούν αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και παρακολούθησης της κίνησης σε πραγματικό χρόνο, σε μία ελπίδα για την αποσυμφόρηση των πιο προβληματικών αρτηριών της Αθήνας και όχι μόνο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 15:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon