.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 13:41

H ευρωπαϊκή βιομηχανία μοτοσυκλέτας αντιδρά στην πρόταση Delli για τα διπλώματα

Με επίσημο έγγραφο, ο ACEM εξέφρασε την αντίρρηση του στις ισοπεδωτικές προτάσεις για την αλλαγή της νομοθεσίας των διπλωμάτων μοτοσυκλέτας.

Πριν λίγες ημέρες, σας κάναμε ρεπορτάζ για την είδηση περί πρότασης δραστικής αναθεώρησης, της νομοθεσίας των διπλωμάτων οδήγησης στην Ευρώπη, με αναφορές για περιορισμούς και απαγορεύσεις που δεν αρέσουν σε κανέναν. (Δείτε τα ανάλογα μας άρθρα εδώ και εδώ). Μετά από πολλές αντιδράσεις στην αμφιλεγόμενη πρόταση, που ήρθε από την Ευρωβουλευτή Karima Delli, η ένωση κατασκευαστών μοτοσυκλετών της Ευρώπης (ACEM) δημοσίευσε την επίσημη θέση του.

Βάσει της θέσης της ACEM, που μπορείτε να την διαβάσετε αναλυτικά με ένα κλικ εδώ, η ένωση κατασκευαστών αντιτίθεται ξεκάθαρα σε οποιαδήποτε αλλαγή των ορίων ηλικίας για την απόκτηση διπλωμάτων μοτοσυκλέτας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μια αλλαγή σύμφωνα με την πρόταση της κ. Delli θα περιόριζε τις δυνατότητες κινητικότητας των νέων ανθρώπων σε πολλές περιοχές».

Επιπλέον, η ACEM υποστηρίζει την παραμονή της νομοθεσίας απόκτησης των διάφορων διπλωμάτων μοτοσυκλέτας (Α1, Α2, Α) ως έχει, ενώ αντιτίθεται ξεκάθαρα στην θέσπιση διαφορετικών ορίων ταχύτητας για διαφορετικές κατηγορίες οχημάτων, δηλώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα μείωνε δραστικά την ασφάλεια.

Μένει να δούμε, το πώς αυτή η υπόθεση θα εξελιχθεί επίσημα, στην συνέχεια.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 13:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon