.
Κατηγορία ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023 16:31

Αγγλία - Ρεκόρ 10ετίας στα ατυχήματα από απροσεξία και ταχύτητα

Είναι φανερό ότι η ποιότητα των οδηγών, μάλλον μειώνεται, αντί να αυξάνεται και αυτό μάλλον δεν ισχύει μόνο για την Γηραιά Αλβιώνα.

Ανησυχητικά είναι τα νούμερα από τις στατιστικές τροχαίων ατυχημάτων, που δημοσιεύθηκαν όσον αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο για το 2022. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ανάλογο ρεπορτάζ, τα συμβάντα στα οποία εμπλέκονται αφηρημένοι, απρόσεκτοι και απερίσκεπτοι οδηγοί, αλλά και οδηγοί που παραβίασαν τα όρια ταχύτητας, είναι σε υψηλό δεκαετίας.

Πιο συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 457 θάνατοι οδηγών, σε ατυχήματα με αιτία την απόσπαση της προσοχής ή την ακατάλληλη οδήγηση –μία αύξηση κατά 90 θύματα από το 2021. Επιπλέον, 335 θύματα συνδέονται με ατυχήματα που προήλθαν από επικίνδυνη οδήγηση, υπερβολική ταχύτητα ή την απλούστατη έννοια της… «βιασύνης». Φυσικά, όπως είναι ίσως αναμενόμενο, οι εμπλεκόμενοι και όσοι κινδυνεύουν άμεσα, είναι άνδρες, με το πιο επικίνδυνο ηλικιακό γκρουπ να είναι μεταξύ 30 και 49 ετών.

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης, ότι τα δυστυχήματα που καταγράφηκαν από άνδρες (27.486) είναι σχεδόν διπλάσια από αυτά που συνέβησαν με εμπλοκή γυναικών (16.276). Μήπως τελικά πρέπει να λέμε, ότι το «να οδηγάς σαν γυναικούλα» είναι κομπλιμέντο;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023 16:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon